Kabels 
Overige Producten 
Account  

Samsung Galaxy J1

Usb thuislader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Usb thuislader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Usb autolader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,43
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,79

Elk jaar een nieuwe Samsung Galaxy J1

Samsung heeft voor haar instap- en mid-range smartphone modellen gekozen om de namen van de toestellen niet elk jaar meer te veranderen. De eerste Samsung Galaxy J1 werd in 2015 geïntroduceerd en in 2016 opgevolgd door een toestel met dezelfde naam plus de toevoeging van een modeljaar; de Galaxy J1 (2016). In 2017 volgt dan de Galaxy J1 (2017). In principe streeft Samsung er naar dat maximaal twee modeljaren in de winkels liggen, om de verwarring niet al te groot te maken. Dit betekent echter wel dat wanneer u Samsung Galaxy J1 accessoires wilt kopen, u er goed op moet letten of u inderdaad het model in handen heeft waar u naar op zoek bent. Zo had de eerste Samsung Galaxy J1 een 4.3 inch scherm en het model uit 2016 een scherm van 4.5 inch. Het moge duidelijk zijn dat dit ook betekent dat sommige accessoires, zoals hoesjes en screenprotectors, niet passen op beide Samsung Galaxy J1 modellen.

Goedkoop is geen duurkoop

Wanneer u ervoor kiest een smartphone als de Samsung Galaxy J1 te kopen die ongeveer een zesde van de prijs van een topmodel kost dan zult u begrijpen dat de specificaties en mogelijkheden van het toestel iets minder uitgebreid en indrukwekkend zijn. Toch betekent het in het geval van de Samsung Galaxy J1 zeker niet dat goedkoop ook duurkoop is. Natuurlijk, het scherm en de camera’s hebben een lagere resolutie en de processor en het werkgeheugen zijn ook kleiner. En dat is in het gebruik ook wel te merken, vooral bij het maken van foto’s en video’s. Die hebben minder details en de kwaliteit in het donker (en bij weinig licht) blijft iets achter, maar dat is het compromis dat u sluit voor het zeer gunstige prijskaartje. Hetzelfde geldt voor de snelheid van het opstarten van, en schakelen tussen, apps, maar in het dagelijks gebruik kunt u met de Samsung Galaxy J1 als doen wat ook met een veel duurdere toestellen kan.

De belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy J1 op een rij:
  • 4.5 inch Super AMOLED display, 480 x 800 pixels (207ppi)
  • Spreadtrum SC9830 1.3GHz quad core processor
  • 1GB RAM, 8GB ROM
  • MicroSD geheugenkaart ingang (max. 256GB)
  • 5 megapixel autofocus f/2.2 camera met LED flitser en HD (1280 x 720) video
  • 2 megapixel fixed focus front camera
  • microUSB aansluiting en microSIM kaart
  • Verwisselbare 2050 mAh Li-Ion accu
  • Bluetooth 4.1 met A2DP, WiFi en GPS
  • Android 5.1.1. Lollipop

Een reserve accu of toch een powerbank?

Een van de voordelen die de Samsung Galaxy J1 biedt ten opzichte van heel veel andere smartphones is het feit dat de accu verwisselbaar is. De achterklep van het toestel kan losgemaakt worden en daarachter bevindt zich een 2050mAh Li-Ion accu. Indien u dat handig vindt dan kunt u er dus voor kiezen om een reserve accu voor het toestel aan te schaffen die u opgeladen en wel in uw tas of binnenzak meeneemt. Let er wel op dat u een originele accu koopt en geen (goedkope) merkloos exemplaar. Die hebben vaak niet het uithoudingsvermogen en de levensduur van originele accu’s. Misschien is de aanschaf van een powerbank nog wel een betere optie. Die hebben doorgaans een veel grotere capaciteit dan een reserve accu. Daarmee kunt u de Samsung Galaxy J1 dus meerdere keren opladen en de powerbank kan natuurlijk ook voor het opladen van andere gadgets en accessoires gebruikt worden.

Extra geheugen

De Samsung Galaxy J1 heeft standaard 8GB intern geheugen aan boord. Na installatie van het Android besturingssysteem blijven daarvan net iets meer dan 4GB die vrij gebruikt kunnen worden. Dat is voor huidige begrippen niet heel erg veel. Gelukkig kan het geheugen eenvoudig uitgebreid worden met een microSD geheugenkaartje. Technisch gezien kunt u in de Samsung Galaxy J1 een zelfs een 256GB microSD kjaartje stoppen, maar dan wordt het extra geheugen bijna net zo duur als het toestel zelf. Voor de meeste toepassingen, zelfs als u veel foto’s, films en muziekbestanden maakt en beluistert, is een microSD kaartje van 16 of 32GB al ruim voldoende. De camera van de Samsung Galaxy J1 maakt maximaal 5 megapixel foto’s en kan hooguit in standaard HD filmen waardoor de foto- en videobestanden een stuk kleiner zijn. Daarom is een microSD kaart van 64 of 128GB niet echt noodzakelijk.

Een hoesje is ook voor de Samsung Galaxy J1 een goed idee

Het feit dat de Galaxy J1 zo goedkoop is betekent natuurlijk niet dat het beschermen van het toestel tegen valschade overbodig is. In de praktijk wordt de Samsung Galaxy J1 vaak speciaal gekocht voor en door jonge tieners, als eerste smartphone, die nu eenmaal iets minder te besteden hebben. Voor die eigenaren is het toestel net zoveel waard als voor iemand die een Samsung Galaxy S8 koopt. Bovendien zijn de kosten van de reparatie van het scherm of de behuizing in verhouding zelfs duurder bij een Samsung Galaxy J1. Kortom, ook wanneer u een Galaxy J1 heeft is het verstandig om ook even na te denken over de aanschaf van een goed, beschermend, hoesje.

Accessoires voor de Samsung Galaxy J1 kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, Samsung Galaxy J1 accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.