Kabels 
Overige Producten 
Account  

Powerbank - 8.000 mAh

Een powerbank kunt u makkelijk meenemen en in geval van nood gebruiken om uw mobiele toestel te voeden. Feitelijk is dit eveneens een accu, maar dan met grote capaciteit en regelelektronica. Dit is zeker handig als u intensieve apps gebruikt als games en veel internet. Ook is er niet altijd een stopcontact in de buurt of heeft u de tijd niet om de smartphone of tablet op te laden. Dan komt een extra voeding van pas zoals in de vorm van de krachtige powerbank 8000 mAh versie die toch nog steeds compact en handzaam is. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

Capaciteit (mAh)

De lading van een powerbank wordt weergegeven in mAh. Deze lading bepaalt hoe lang u er gebruik van kunt maken. De stroomsterkte kan een bepaalde tijd geleverd worden, vandaar mAh, stroomsterkte x tijd. De kleine letter m staat voor milli. De stroomsterkte bedraagt een duizendste van een ampère, de eenheidsmaat voor stroomsterkte. U kunt nu zelf uitrekenen hoe lang een powerbank 8000 mAh uw mobiele toestel kan voorzien van power oftewel vermogen. Stel, uw apparaatje heeft een accu met een capaciteit van 2000 mAh. Dan kunt u met deze uitvoering van 8000 mAh uw apparaatje theoretisch vier keer opladen. Dit gaat er stilzwijgend wel vanuit dat u tijdens het opladen het apparaatje niet gebruikt. Doet u dat wel, dan wordt een deel van de stroom afgetakt voor de werking van het apparaatje en blijft er minder over om de interne accu op te laden. Voor tablets is meer capaciteit nodig dan voor smartphones. Voor dergelijke toestellen heeft u toch minimaal een model van 10000 mAh nodig.

Powerbank 8000 mAh opladen

Niet alleen laadt de 8000 mAh powerbank andere toestellen, ook moet u hem zelf opladen via het stopcontact met behulp van een adapter met USB-aansluiting. Daartoe wordt er een USB-kabeltje meegeleverd. U zou hem natuurlijk ook op de achtergrond kunnen opladen via een ander toestel met USB-aansluiting, zoals een desktop computer bijvoorbeeld. De laadtijd is dan wel langer, al is het maar omdat het betreffende toestel immers ook in gebruik is. De interne elektronica van de powerbank 8000 mAh zorgt voor het vermijden van overladen ervan. Ook nu, net als bij het opladen van een mobiel apparaat, laat zich de tijdsduur van het opladen van de bank zelf bij benadering berekenen. Neem de stroomsterkte die de adapter kan leveren of het toestel, met de aantekening dat in het laatste geval die waarde wat lastiger te achterhalen is. Deel vervolgens de capaciteit van de powerbank door deze stroomwaarde. Stel, u heeft een adapter van 2100 mAh, dan duurt het bij benadering 3,8 uur oftewel 3 uur en 48 minuten om op te laden. Dit is bij benadering omdat tijdens opladen altijd wat energie verloren gaat in de adapter, die dan in warmte wordt omgezet.

Laadstroom

Niet alleen de capaciteit is een belangrijke graadmeter, ook de laadstroom is van belang. Deze wordt ook wel laadsnelheid genoemd, maar desondanks toch in mA oftewel duizendste van een ampère uitgedrukt. Omdat capaciteiten altijd groot zijn, komen we ook grote waarden tegen waardoor mAh opeens Ah wordt. 1000 mAh is feitelijk 1 Ah. Met deze waarde wordt aangegeven hoe snel een apparaatje geladen kan worden met een powerbank 8000 mAh. Hoe hoger die waarde is, hoe sneller het mobiele apparaat opgeladen kan worden. Echter, hier zit toch een addertje onder het gras. Het moet steeds in relatie worden gezien tot de capaciteit van de accu in uw mobiele apparaat. Hoe groter die betreffende capaciteit is, hoe langer het duurt om hem op te laden. Dus de laadsnelheid is meer een maat voor de kracht in vergelijking met andere modellen, dan dat ook daadwerkelijk de accu snel wordt opgeladen.

Powerbank 8000 mAh online kopen

Een powerbank 8000 mAh koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie