Kabels 
Overige Producten 
Account  

Powerbank - 5.000 mAh

Mobiele apparatuur is zeer handig … totdat de accu leeg is. Het opladen via een netstroomadapter is niet altijd mogelijk. Via een powerbank kan ook in dergelijke situaties de accu van het mobiele apparaat opgeladen worden. Powerbanks met een capaciteit van 5000 mAh kunnen een gemiddelde smartphone ruim één keer volledig opladen. Voor het gebruik met een tablet raden wij een powerbank met een minimale capaciteit van 10.000 mAh aan. De compacte powerbank 5000 mAh is dus vooral bedoeld voor smartphones. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

Welke capaciteit dient de powerbank te hebben?

De benodigde capaciteit van een powerbank hang zeer sterk af van het gebruik. Om een gemiddelde smartphone één maal geheel op te laden is een powerbank 5000 mAh meestal wel voldoende. Let op: dit kan van toestel tot toestel zeer verschillen. Wilt u echter de powerbank vaker gebruiken zonder bij te hoeven laden, dan is een powerbank met een grotere capaciteit een betere keuze. Wordt de powerbank gebruikt in combinatie met een tablet, dan moet met een minimale capaciteit van 10.000 mAh gerekend worden om de tabletaccu één maal geheel op te laden. Ook hier geldt dat er een grotere capaciteit gekozen moet worden als de powerbank langer zonder bijladen gebruikt dient te worden. Voor een correcte en nauwkeurige keuze van een powerbank is het nodig precies te weten welke capaciteit de accu heeft die moet worden opgeladen, alleen zo worden teleurstellingen voorkomen. Na het bepalen van de juiste minimaal benodigde capaciteit kan een keuze gemaakt worden of de powerbank slechts één of meerdere keren de accu moet kunnen opladen. Voor de zekerheid is een veiligheidsmarge van ongeveer 20% aan te bevelen. Houd met deze zaken rekening.

Kwaliteitskenmerken van een powerbank 5000 mAh

Een bekend probleem bij een powerbank 5000 mAh en elke andere powerbank is het niet halen van de opgegeven capaciteit. Enerzijds zal een powerbank 5000 mAh na verloop van tijd aan capaciteit inboeten, anderzijds wordt er nogal eens een zeer optimistische waarde opgegeven. Beide genoemde oorzaken zijn onder de noemer kwaliteitskenmerken onder te brengen. Minderwaardige accu’s in een powerbank 5000 mAh hebben sneller last van capaciteitsverlies in de loop der tijd. De functionele levensduur zal bij een dergelijke powerbank 5000 mAh dan ook lager zijn dan bij een powerbank 5000 mAh die in deze minder capaciteitsverlies kent. Het gebruik van minderwaardige accu’s wordt ook verraden doordat de opgegeven capaciteit überhaupt niet gehaald wordt. Aan de buitenkant is niet te herkennen wat de eigenlijke kwaliteit van een powerbank 5000 mAh is. Het gewicht kan echter wel een aanwijzing zijn. Een laag gewicht kan duiden op een minderwaardig binnenwerk. Hoewel er uitzonderingen zijn is de grootste kans op een kwalitatief goede powerbank 5000 mAh te vinden bij de merkproducten. No name producten kunnen dan ook het beste vermeden worden. Twijfelt u over een product, neem dan contact op met onze klantenservice, zij adviseren u graag.

Hoe werkt een powerbank 5000 mAh

De naam powerbank 5000 mAh doet lijken alsof het een heel indrukwekkend apparaat is. In principe is een powerbank 5000 mAh niets anders dan een accu met een spanningsreguleringscircuit. Aan de ingang is het zogeheten oplaadcircuit voor de powerbank. Hierachter staat de eigenlijke accu geschakeld. Een monitoring circuit houdt spanning, temperatuur en capaciteit in de gaten. De uitgangsspanning wordt geregeld door een convertercircuit, bestaande uit een lineaire DC-DC converter. Een nog niet genoemd, maar zeer belangrijk circuit, is de regeling die ervoor zorgt dat de Li-ion accu tot maximaal 50% geladen kan worden. Wordt een Li-ion accu te ver opgeladen, dan kan de accu onherstelbaar beschadigd worden en zijn oververhittings- en ontploffingsgevaar aanwezig. Naast goede accucellen zijn kwalitatief hoogwaardige regelcircuits nodig om tot een kwalitatief goede powerbank 5000 mAh te komen. Een powerbank 5000 mAh die gebruikmaakt van zorgvuldig ontwikkelde elektrische circuits kan een verbruiker opladen terwijl deze zelf ook opgeladen wordt zonder dat het laadproces van de powerbank hieronder lijdt. Hoewel de bovenstaande uitleg wellicht erg technisch over komt, wordt wel duidelijk dat het ontwikkelen van een goede powerbank 5000 mAh de nodige vakmanschap behoeft.

Veiligheidsrisico powerbank 5000 mAh in het vliegtuig

Omdat Lithium-ion accu’s bij kortsluiting een bron van veel hitte kunnen zijn, moet hier in een aantal situaties rekening mee gehouden worden. Eén van de plaatsen waar speciale regels voor Li-ion accu’s gemaakt zijn is de luchtvaart. Omdat een powerbank 5000 mAh in de regel ook voorzien is van Li-ion accu’s mag deze in bijna alle gevallen alleen in de handbagage meegenomen worden. Het meenemen in een koffer dat in het vrachtruim gaat is door het gevaar voor hitteontwikkeling en als gevolg daarmee samengaande brandgevaar strikt verboden. Ook de losse reservebatterijen voor laptop, smartphone etc. mogen niet in het vrachtruim vervoerd worden. Zijn ze gemonteerd in het apparaat, dan mag het overigens wel. De ingebouwde regelcircuits van het apparaat zorgen dat de accu geen gevaar vormt. Zoals eerder genoemd mag een powerbank 5000 mAh, ondanks de interne regelcircuits, niet in het bagageruim vervoerd worden. Hier zijn overigens wel uitzonderingen, maar daarvoor dient u de vliegmaatschappij te raadplegen. Wilt u het risico dat er iets mis gaat met uw powerbank 5000 mAh zo klein mogelijk hebben, kies dan voor een kwalitatief degelijk product.

Uw powerbank 5000mAh online kopen

Een powerbank 5000 mAh koopt u online bij Allekabels. Een goed advies zorgt ervoor dat u de goede keuze voor uw powerbank 5000 mAh maakt. Lukt het u niet goed de juiste keuze te maken? Vraag het gerust onze klantenservice, zij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een powerbank 5000mAh of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie