Kabels 
Overige Producten 
Account  

Powerbank - 4.000 mAh

Een powerbank 4000 mAh is een back-up energiebron voor uw smartphone, tablet en vergelijkbare apparatuur. Vaak wordt gekozen voor een grote en krachtige uitvoering. Zeker bij smartphones is dat niet echt nodig, een betaalbare 4000 mAh powerbank biedt al uitkomst. In ons assortiment hebben we diverse modellen met deze capaciteit. Ze verschillen met name qua aansluiting, laadsnelheid en prijs. Lees meer

Andere artikelen van Powerbank

Wanneer is een powerbank 4000 mAh een goede keuze?

4000 mAh staat voor de capaciteit en betekent dat deze per uur 4A stroom kan leveren of per twee uur 2A etc. Dat is voldoende om smartphones mee op te laden. Voor tablets of notebooks kunt u beter een zwaarder type nemen. Een powerbank 4000 mAh is met name handig als u lange tijd aan één stuk de smartphone nodig heeft terwijl u één of meerdere zware applicaties gebruikt en een scherm met hoge resolutie/grote scherpte, heeft. Met de standaard accu redt u dan slechts een paar uur. Denk bijvoorbeeld aan conferenties, perspresentaties en langere reistijden. Het is een goed idee om niet één exemplaar, maar zelfs meerdere bij u te hebben. Zo bent u altijd verzekerd van voldoende back-up energie, zeker wanneer u verschillende apparaten gebruikt.

Laadsnelheid en laadtijd

Niet alleen de capaciteit is belangrijk, ook de laadsnelheid is dat. Het begrip laadsnelheid kan verwarrend zijn omdat niet alleen de powerbank 4000 mAh zelf wordt opgeladen, maar ook de apparaten die u aansluit. De laadsnelheid heeft echter uitsluitend betrekking op het laden van de accu’s in de aangesloten apparaten wanneer die niet gebruikt worden. Als u de apparaten wel gebruikt wanneer er een powerbank 4000 mAh op is aangesloten, dan wordt de interne accu van de apparaten niet opgeladen maar worden zowel de accu als de powerbank gebruikt. Zowel de laadtijd van de aangesloten apparaten als de oplaadtijd van de powerbank 4000 mAh zelf laten zich makkelijk uitrekenen. Laadtijd = capaciteit powerbank 4000 mAh gedeeld door laadsnelheid. Oplaadtijd powerbank = capaciteit powerbank gedeeld door de voedingsstroom. Al deze gegevens zijn te vinden in de technische specificaties van onze apparatuur.

Aansluitingen

De modellen hebben elk eigen soorten inputs en outputs, alle recente types zijn voorzien van een kleine micro USB aansluiting. Daarmee kan de powerbank 4000 mAh zelf opgeladen worden door deze aan te sluiten via een kabel en netadapter op het lichtnet, via een kabel op een sigarettenaansteker of via een kabel op een computer. Deze oplaadkabels zijn meegeleverd, echter niet de kabels voor de aan te sluiten apparatuur. Die zult u zelf moeten aanschaffen. Ze zijn echter vrij goedkoop. Tevens is een powerbank 4000 mAh meestal voorzien van grotere USB-A aansluitingen. Veel uitvoeringen zijn voorzien van twee USB-A aansluitingen van 1A en 2,1A bij 5V. Hiermee laten zich twee apparaten tegelijk opladen. Via de ene aansluiting van 1A met standaard snelheid en via de tweede van 2,1 A met hogere snelheid. U kunt ook een zwaarder apparaat op de 2,1 A uitgang aansluiten.


Klantenservice & Informatie