Kabels 
Overige Producten 
Account  

LG Nexus 5

Telefoonhouder voor in auto - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,69
Micro usb kabel - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,89
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,35
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,79
Usb autolader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,43

LG Nexus 5; stock Android

De LG Nexus 5 was, zoals alle Nexus smartphones en tablets, een van de eerste toestellen die de nieuwste versie van Android konden gebruiken. In 2013 was dat 4.4.2 KitKat. Voor de meeste smartphone gebruikers die de LG Nexus 5 kozen was dat echter niet alleen de belangrijkste reden. Nexus toestellen werden namelijk ook voorzien van de meest standaard versie van Android. De zogenoemde stock release. Fabrikanten gieten vrijwel allemaal een eigen “sausje” over de User Interface van Android. Dat doen deze merken vooral omdat ze eigen apps en software aan de toestellen willen toevoegen. In de praktijk werkt dat vaak vertragend tijdens het gebruik van het toestel. Met de standaard (stock) versie van Android heeft uw smartphone, en dus ook de LG Nexus 5, die (overbodige) apps dus niet. Het betekent ook dat de LG Nexus 5 meer presteert met vergelijkbare specificaties dan sommige concurrenten.

Ruim baan voor 4G en ISS

In de loop van 2013, nog voordat de LG Nexus 5 het daglicht zag, werden de eerste 4G netwerken uitgerold. De LG Nexus 5 was een van de eerste toestellen die daar al geschikt voor was. Dat had te maken met het feit dat LG er direct voor koos om ook enkele typisch Europese netwerkspecificaties aan de Nexus 5 toe te voegen. Nu zal dat niet het meest doorslaggevende pluspunt geweest zijn waarom de NASA en ESA de LG Nexus 5 in 2015 uitkozen om mee de ruimte in te gaan. Niet om mee te bellen, whatsappen of om facebook bij te houden, want het International Space Station (ISS) heeft natuurlijk geen mobiele netwerkdekking. Toch werd de LG Nexus 5 maandenlang door enkele astronauten gebruikt voor het registreren en opslaan van onderzoeksresultaten. Daarvoor moest het toestel, en met name de accu, wel eerst maandenlang speciale test- en veiligheidsprogramma’s doorlopen.

De belangrijkste specificaties van de LG Nexus 5 op een rij:
  • 4.95 inch IPS+ display, 1080 x 1920 pixels (445ppi), Corning Gorilla Glass 3
  • 2.3Ghz Qualcomm Snapdragon 800 quadcore processor (Krait 400), Andreno 330 GPU
  • 2GB RAM, 16 of 32GB ROM
  • 8 megapixel autofocus f/2.4 camera’s LED flitser, optische beeldstabilisatie (OIS) en full HD (1080p @30fps) video
  • 1.3 megapixel front f/2.4 camera met HD video opname functie
  • microUSB, GPS en WiFi
  • 2300 mAh Li-Ion accu
  • microSIM
  • Stock Android 4.4 KitKat, upgrades t/m stock Android 6.0 Marshmallow

Geen microSD voor de LG Nexus 5

De LG Nexus 5 was standaard verkrijgbaar met 16 of 32GB intern geheugen. Helaas kon er geen extra, microSD, geheugenkaart in gestopt worden. Wanneer u dus behoefte heeft aan meer opslag capaciteit, dan zult u andere opties moeten verkennen. De meest eenvoudige manier om het geheugen uit te breiden is door gebruik te maken van een zogenoemde Cloud dienst. Voor Android, en zeker de Nexus toestellen, is Google Drive dan de meest voor de hand liggende optie. De eerste 15GB zijn gratis en daarna betaalt u 2 euro per maand voor 100GB of 10 euro voor 1TB. Wilt u liever geen bestanden en andere gevoelige data in de cloud opslaan, dan kunt u kiezen voor een speciale USB stick of externe harde schijf die geschikt is voor OTG toestellen. Die kan rechtstreeks op de microUSB poort van de LG Nexus 5 aangesloten worden. De kans bestaat wel dat u daarbij ook een extra verloopkabeltje nodig heeft, van microUSB naar full size USB bijvoorbeeld. Dat is afhankelijk van de aansluiting van de externe schijf of USB stick.

Een powerbank is aan te raden

Wanneer u een LG Nexus 5 heeft dan zal het u waarschijnlijk ook wel al opgevallen zijn dat de accu van dat toestel niet krachtig genoeg is om een hele dag door te komen zonder hem tussentijds de moeten opladen. Een reserve accu is geen optie aangezien de accu van de LG Nexus 5 vast in het toestel ingebouwd zit. Een powerbank met voldoende capaciteit is dus zeker geen overbodige luxe. Uit diverse ervaringen die eigenaren van de LG Nexus 5 de afgelopen jaren opgetekend hebben blijkt dat de accu van het toestel, bij intensief gebruik, na vier tot zes uur leeg is. Wanneer u er voor kiest om een powerbank aan te schaffen, dan is een model met een capaciteit van minimaal 5000 mAh aan te raden. Daarmee kunt u de LG Nexus 5 namelijk twee keer opladen zonder dat de powerbank zelf uitgeput raakt en kunt u uw toestel probleemloos de hele dag blijven gebruiken. Gaat u regelmatig met de auto op pad, neem dan een goede autolader met bijbehorende microUSB kabel zodat u de LG Nexus 5 daar ook kunt opladen.

Een uitstekende cameralens, maar dan anders

De primaire camera van de LG Nexus 5 heeft een resolutie van 8 megapixels, maar dat is niet de reden waarom hij het predicaat ‘uitstekend” gekregen heeft. De lens van de camera steekt ongeveer een millimeter naar buiten uit en dat betekent dat de kans redelijk groot is dat het glas van de lens na verloop van tijd beschadigd kan raken wanneer u het toestel op een harde ondergrond legt of hem vaker in uw broekzak of een tas opbergt. De kans bestaat dan dat de camera problemen gaat krijgen met het scherpstellen van foto’s en video’s. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Het glas van de cameralens kan niet los vervangen worden en daarom is het dringende advies dan ook om hem te beschermen door een hoesje. Wanneer u liever geen volledig omsluitend hoesje wilt gebruiken, dan is een cover die alleen de achterzijde beschermd natuurlijk ook al voldoende.

Accessoires voor de LG Nexus 5 kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, LG Nexus 5 accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.