Overige Producten 
Kabels 
Account  

iPhone 4S

iPhone 4S was de laatste met 3.5 inch scherm

De iPhone 4S was eind 2011 de vijfde Apple smartphone die met een 3.5 inch scherm in de winkels verscheen. Een jaar later werd de 4 inch iPhone 5 onthuld. Apple was met afstand de laatste fabrikant die zwichtte voor de al jaren groeiende vraag naar grotere schermen. Smartphones waren niet meer voorbehouden om er alleen maar mee te bellen en sms’en. Het gebruik van mobiel internet en social media zoals facebook groeide als kool en daarvoor is een groter scherm nu eenmaal onontbeerlijk. Apple’s mede oprichter en visionair, de inmiddels overleden Steve Jobs, dacht daar langere tijd anders over. Hij was ervan overtuigd dat een 4 inch, of groter, scherm zeer onhandig zou zijn. Toch bleek de iPhone 4S uiteindelijk de laatste der 3.5 inch Mohikanen te zijn.

Design boven specificaties

Apple en stijlvol design gaan al jaren hand-in-hand. Dat was ook aan de iPhone 4S goed te zien. De aluminium rand rondom het toestel, de subtiele knoppen en het voor die tijd nog steeds unieke gebruik van glas in zowel de voor- als achterzijde van een smartphone maakten de iPhone 4S tot een bijzonder gewild toestel. Criticasters verweten Apple daarentegen dat de iPhone 4S qua specificaties te ver achter bleef bij zijn directe concurrenten. Los van het kleinere scherm had de iPhone 4S ook een langzamere processor en minder werkgeheugen. In het dagelijks gebruik was daar echter nauwelijks iets van te merken. Dat gold ook voor alle andere, zogenaamd inferieure, specificaties. De iPhone 4S kon zich prima meten met concurrenten als de Galaxy SIII. De stelling dat Apple het design van een smartphone belangrijker vindt dan wat er onder de motorkap zit klopt dus maar ten dele.

De belangrijkste specificaties van de iPhone 4S op een rij:
  • 3.5 inch IPS LCD display, 640 x 960 pixels (330ppi), Corning Gorilla Glass
  • Apple A5 dual core processor (2 x 1.0GHz)
  • 512MB RAM, 8, 16, 32 of 64GB ROM
  • 8 megapixel autofocus f/2.4 camera met LED flitser en full HD (1080p @ 30fps) video
  • VGA front camera met video opname functie (480p @ 30fps)
  • 30-pin Apple USB 2.0 connector
  • WiFi, Bluetooth 3.0 met A2DP, GPS
  • 1432 mAh Li-Po accu
  • iOS 5 met upgrades t/m iOS 9.3.5

iPhone 4S is weer geschikt voor bumpers én hoesjes

Voor wat betreft de keuze van beschermende hoesjes is de iPhone 4S een heuse verademing. Zijn voorganger, de iPhone 4, bleek kort na de lancering nogal wat problemen te hebben met de werking van de antennes die door Apple in de buitenzijde van het toestel verwerkt waren. Daardoor kon het netwerkbereik wegvallen wanneer het toestel vastgehouden werd of er een alles omsluitend hoesje omheen zat. Het gevolg was dat de iPhone 4 nagenoeg alleen beschermd kon worden met een zogenoemde bumper. Dat probleem was bij de iPhone 4S verleden tijd en dus zijn voor dit toestel weer alle soorten en kleuren hoesjes beschikbaar. Toch kozen, en kiezen, heel veel eigenaren nog altijd voor een bumper case. Daarmee blijft het fraaie design van de iPhone 4S namelijk beter zichtbaar. Niet alleen omdat het oog ook wat wil, maar vooral om beter met het toestel te kunnen pronken.

Originele oortjes, draadloos of een gewone koptelefoon?

Standaard leverde Apple de bekende bekabelde oortjes, of headset, bij de iPhone 4S. Die zijn kwalitatief best goed, maar de pasvorm daarvan is nu eenmaal niet voor iedereen even geschikt. Daarnaast heeft u bij verschillende omstandigheden waarschijnlijk ook behoefte aan een ander type headset of koptelefoon. Belt u met het toestel tijdens het rijden en heeft u geen ingebouwde carkit in uw auto, dan is een draadloze bluetooth headset erg handig. Geen gedoe met kabels en ze bedekken maar één oor waardoor u ook het omgevingsgeluid blijft waarnemen. Luistert u veel naar muziek op uw iPhone 4S, dan heeft u waarschijnlijk het meeste baat bij een over-the-ear koptelefoon. Die bieden doorgaans een betere geluidskwaliteit dan de originele Apple oortjes. Met andere woorden; de juiste headset of koptelefoon is afhankelijk van de toepassing waarvoor u hem nodig heeft.

Tip: zorg voor reserve kabels

De iPhone 4S maakt voor de verbinding met een oplader of PC nog gebruik van de bekende 30-pins Apple connector. Die is, zeker voor huidige begrippen, erg groot en redelijk kwetsbaar. Het wil nogal eens gebeuren dat de vergrendeling vast of defect raakt waardoor de connector niet altijd meer goed contact maakt. Vervelend wanneer u enkele uren later tot de ontdekking komt dat de accu nog steeds niet opgeladen is. Het verdiend daarom zeker de aanbeveling een of enkele reserve 30-pins kabels aan te schaffen en bij de hand te houden. Voor de liefhebbers zijn ze ook beschikbaar in diverse felle kleuren.

Accessoires voor de iPhone 4S kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, iPhone 4S accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.

Klantenservice & Informatie