Kabels 
Overige Producten 
Account  

Huawei P8 Lite

Telefoonhouder voor in auto - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,69
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,79
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Micro USB kabel - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,43

Huawei P8 Lite; betaalbaar succesnummer

Met de introductie van de Huawei P8 Lite speelde de Chinese fabrikant in op een trend die eerder ook al door andere smartphone merken opgepikt was. Het aanbieden van een goedkopere, en ietwat compactere, variant van het zogenoemde vlaggenschip toestel. Samsung had daarvoor de “Mini” modellen van de populaire en dure Galaxy S smartphones in het leven geroepen en bij Sony bedacht daarvoor de Xperia Compact. Bijzonder was wel dat Huawei met de P8, de duurste en meest uitgebreide smartphone in het assortiment, prijstechnisch al enkele honderden euro’s onder die van genoemde concurrentie zat. Daardoor werd het prijskaartje van de Huawei P8 Lite, in combinatie met de specificaties en prestaties van het toestel, nog veel interessanter voor iedereen die op zoek was naar een betaalbare goede smartphone. Daardoor werd de Huawei P8 Lite uiteindelijk de best verkopende smartphone van de Chinese fabrikant. Het is in dat kader dan ook niet vreemd dat Huawei begin 2017 een opvolger met dezelfde naam op de markt zette. Ondanks het feit dat toen de Huawei P9 Lite al in de winkels lag en enkele maanden later ook de P10 Lite zou verschijnen.

De Huawei P8 Lite 2017; kleine verschillen

De oorspronkelijke versie van de Huawei P8 Lite had een kleiner scherm met een lagere resolutie, een langzamere processor met een derde minder werkgeheugen en een camera met iets minder megapixels en videokwaliteiten. De nieuwe versie, uit 2017, is op al die punten in meer of mindere mate verbeterd. De meest opvallende verandering is het grotere, 5.2 inch, scherm. Die heeft nu ook een full HD resolutie. De meeste andere verbeteringen zijn niet zichtbaar, maar wel degelijk merkbaar. Zo heeft de nieuwe Huawei P8 Lite een snellere octa core processor met 1GB meer werkgeheugen en is de capaciteit van de accu ook met bijna 50% gegroeid. Daar waar de eerste Huawei P8 Lite nog geen vingerafdruk sensor had zit die bij het nieuwe model wel, aan de achterzijde, op het toestel. Uiterlijk zijn er wel nog enkele opvallende verschillen. De oorspronkelijke Huawei P8 Lite had rechte hoeken en randen. De nieuwe versie heeft duidelijk afgeronde hoeken en zijkanten. Dat is volledig in lijn met de smartphone design trends van 2016/2017.

De belangrijkste specificaties van de Huawei P8 Lite modelen op een rij:

 • 5.0 inch IPS LCD display, 720 x 1280 pixels (294ppi), Corning Gorilla Glass 3
 • P8 Lite 2017: 5.2 inch IPS LCD display, 1080 x 1920 pixels (424ppi), Corning Gorilla Glass 4
 • 1.2GHz HiSilicon Kirin 620 octa core processor, ARM Mali-450MP4 GPU
 • P8 Lite 2017: 2.1GHz HiSillicon Kirin 655 octa core processor, ARM Mali-T830MP2 GPU
 • 2GB RAM, 16GB ROM + microSD (max 256GB)
 • P8 Lite 2017: 3GB RAM, 16GB ROM + micro SD (max 256GB)
 • 13 megapixel autofocus f/2.0 camera met dual LED flitser en full HD (1080p@30fps) video
 • 8 megapixel front HD video opname functie
 • P8 Lite 2017: 12 megapixel autofocus camera met LED flitser en full HD (1080p@30fps) video
 • P8 Lite 2017: 8 megapixel autofocus f/2.0 camera met full HD video opname functie
 • micro USB 2.0
 • 2200 mAh Li-Ion accu
 • P8 Lite 2017: 3000 mAh Li-Ion accu
 • Android 5.0.2 Lollipop met Emotion 3.2 1 UI en updates t/m Android 6.0 Marshmallow
 • P8 Lite 2017: Android 7.0 Nougat met Emotion UI 5.0

Extra geheugen voor de Huawei P8 Lite

Het grootste voordeel van een smartphone zoals de Huawei P8 Lite is dat u honderden euro’s bespaart op de aanschafprijs van het toestel. Hoewel de prestaties van deze goedkopere smartphones in verhouding met die veel duurdere toestellen nog altijd prima in orde zijn en voor de meeste doeleinden ook meer dan voldoende moet het prijsverschil natuurlijk wel ergens tot uiting komen. De capaciteit van het interne geheugen is daar een van. De Huawei P8 Lite, en dat geldt voor beide modellen, heeft 16GB intern geheugen. Na aftrek van het deel dat gebruikt wordt voor Android blijft nog ongeveer 11GB dat vrij gebruikt kan worden voor het opslaan van foto’s video’s, muziek en andere bestanden. Gelukkig is het geheugen eenvoudig uit te breiden. Een micro SD geheugenkaart van 16, 32 of 64GB kost slechts een tot enkele tientjes. Dat is nog altijd veel voordeliger dan een smartphone met 32, 64 of 128GB geheugen die meestal 100 tot 300 euro meer kosten dan de Huawei P8 Lite.

Haal meer uit de accu met een powerbank

De accu van de eerste Huawei P8 Lite heeft een capaciteit van 2200 mAh. Dat is, wanneer u het toestel niet al te intensief gebruikt, voldoende om een dag mee door te komen. Echter, tegenwoordig doen we nog veel meer met onze smartphones doen dan enkele jaren geleden. Een powerbank is daarom geen overbodige luxe. Zeker wanneer u vaker onderweg bent en niet direct in de buurt van een stopcontact komt. Met een powerbank van 2600 mAh, die nog geen tientje kost, kan de Huawei P8 Lite al meer één keer opgeladen worden. Voor een paar tientjes koopt u een powerbank met drie keer zoveel capaciteit. Daarmee kan de nieuwe versie van de Huawei P8 Lite ook ruim twee keer opgeladen worden. Het maakt voor de kabel, en aansluiting, van de powerbank overigens niet uit of u hem voor de oude of nieuwe P8 Lite gaat gebruiken. Daar waar veel nieuwere toestellen een USB C aansluiting hebben heeft Huawei ervoor gekozen ook de P8 Lite uit 2017 net als zijn voorganger te voorzien van een micro USB connector.

Verschillende hoesjes

De voordelen van het gebruik van een hoesje of cover voor de Huawei P8 Lite zijn evident. Het biedt bescherming tegen krassen en andere gebruikssporen plus de kans dat het display heel blijft als het toestel valt wordt ook beduidend groter. Gaat u op zoek naar een hoesje voor de Huawei P8 Lite hou er dan rekening mee dat er verschillen zitten tussen het oude en het nieuwe model van het toestel. Omdat de Huawei P8 Lite uit 2017 een groter scherm heeft is het toestel langer en breder dan zijn voorganger. Een hoesje van de oorspronkelijke Huawei P8 Lite zal dus niet passen om het toestel uit 2017. Bovendien heeft de nieuwe versie een vingerafdruk sensor aan de achterzijde. Dat betekent dus dat daarvoor ook een uitsparing in het hoesje zit. Daardoor zijn de hoesje uiterlijk al makkelijker van elkaar te onderscheiden. In onze shop wordt bij de hoesjes tevens duidelijk vermeld voor welk model van de P8 Lite ze geschikt zijn zodat de kans dat u een verkeerd hoesje koopt nagenoeg nihil is.

Accessoires voor de Huawei P8 Lite kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, Huawei P8 Lite accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.