Kabels 
Overige Producten 
Account  

HTC U11

Telefoonhouder voor in auto - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,69
Usb autolader - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29

HTC U11; knijpen is bedienen

Fabrikanten van smartphones moeten zich in steeds meer, en vreemdere, bochten wringen om hun toestellen onderscheidend te houden van de concurrenten. Samsung bedacht daarvoor onder andere het Edge display, een gebogen scherm dat overloopt in de randen aan de zijkant van het toestel. HTC ontwikkelde Edge Sense. Dat heeft niets met het scherm te maken, maar wel met de randen van het toestel. Door in de onderste helft van de zijkant van het toestel te knijpen kunnen bepaalde functies van het toestel bediend worden. De gebruiker kan zelf kiezen welke functie en er zijn twee “knijp-opties”; kort knijpen of lang knijpen. Wanneer Edge Sense aangezet wordt dan moet de gebruiker een aantal keren in de HTC U11 knijpen zodat bepaald kan worden wat het knijpgedrag is (hoe hard en hoe lang wordt geknepen). Vervolgens kan aan beide knijp-opties een functie of app toegekend worden. De korte knijpfunctie is standaard gekoppeld aan het bedienen van de camera. Knijp kort om de camera op te starten, en dat kan ook vanuit een vergrendeld scherm. Knijp nog eens kort om een foto te maken. De langere knijpfunctie kan, bijvoorbeeld, ingesteld worden voor het aan- en uitzetten van de speaker, het opstarten van facebook of een andere app.

Meer pixels voor de selfie camera

De HTC U11 heeft een 5.5 inch scherm en een octa core processor. Daarmee onderscheid dit toestel zich niet van de rest. Bijzonder is wel de eerder besproken Edge Sense knijpbediening. Wat zeker ook nog opvalt is de verdeling en specificaties van de camera’s van de HTC U11. De fabrikant heeft er voor gekozen om aan de voorzijde van het toestel een hogere resolutie camera in te bouwen dan aan de achterzijde. De HTC U11 maakt dus 16 megapixel selfies terwijl de foto’s die met de primaire camera gemaakt worden maximaal 12 megapixels groot zijn. Toch is de 12 megapixel camera aan de achterzijde in andere opzichten wel weer uitgebreider, en beter, dan de selfie cam. Hij heeft een betere sensor en lichtgevoeligheid, kan filmen in 4K en kreeg van de onafhankelijke camera testers van DXO de hoogste testscore ooit voor een smartphone camera. Megapixels alleen zeggen dus lang niet alles over de verdere kwaliteiten van een camera. De HTC U11 is daar zeker een voorbeeld van.

Glas met een veranderlijk kleurtje

De HTC U11 heeft niet alleen een glazen scherm aan de voorzijde, maar ook de behuizing aan de achterkant is volledig van glas. Dat alles wordt wel op een degelijke manier bij elkaar gehouden door een aluminium frame. Het toestel is behalve in het bekende wit en zwart ook verkrijgbaar in drie opvallende blauwe, paarse en rode kleuren. Doordat in de glazen achterzijde van de HTC U11 een aantal laagjes edelmineralen met een sterk lichtbrekende werking verwerkt zijn verandert, afhankelijk van de lichtinval, de kleur van het toestel. Het proces dat daarvoor ontwikkeld is heet Optical Spectrum Hybrid Deposition. In de praktijk lijkt dit effect nog het meeste op de verandering van kleur zoals die ook te zien is bij auto’s met een parelmoer effect lak.

De belangrijkste specificaties van de HTC U11 op een rij:

 • 5.5 inch Super LCD 5 display, 1440 x 2560 pixels (534ppi), Corning Gorilla Glass 5
 • 2.4GHz Qualcomm Snapdragon 835 octa core processor (4 x 2.45Ghz Kyro + 4 x 1.9GHz Kyro)
 • Andreno 540 GPU
 • 4GB RAM met 64GB ROM
 • microSD uitbreiding (max 2TB)
 • 12 megapixel phase detection autofocus f/1.7 camera met OIS, dual LED flitser en 4K (2160p@30fps) video
 • 16 megapixel front f/2.0 camera met full HD (1080p@30fps) video
 • USB Type C connector
 • 3000 mAh Li-Ion accu
 • IP67, waterdicht tot 1 meter en maximaal 30 minuten, stofbestendig
 • Vingerafdruk sensor, nano simkaart
 • Android 7.1 Nougat OS met HTC Sense en Edge Sense

Glas voor, glas achter: Hoesjesalarm!

Een smartphone met het design en prijskaartje van de HTC U11 is het meer dan waard om goed beschermd te worden tegen eventuele val- en gebruiksschade. Daarbij komt ook nog eens dat de HTC U11 behalve een glazen scherm ook een glazen achterzijde heeft die daardoor dus ook gevoeliger is voor krassen en breuken. Het zal u niet verbazen dat gezien het bijzondere productieproces en de exclusieve look-and-feel van de achterzijde niet alleen de kosten voor de reparatie van het scherm, maar ook die voor een nieuwe achterzijde, aardig in de papieren kunnen lopen. Met een investering van een paar tientjes voor een goed en robuust hoesje kunt u een hoop ellende voorkomen. Wilt u toch met het toestel kunnen blijven pronken en hem dus niet in een totaal verhullende flip- of bookcover stoppen, dan kan een doorzichtige cover een goed alternatief zijn. Kies er dan wel een die zowel aan de voor- als achterzijde van de HTC U11 iets verder uitsteekt. Dan worden bij een eventuele val het scherm en de achterzijde van het toestel toch goed beschermd. Zorg ook ervoor dat de gekozen cover de hoeken van de HTC U11 goed beschermd.

Haal nog meer uit de camera van de HTC U11

Onafhankelijke tests wezen uit dat de 12 megapixel camera van de HTC U11, op het moment dat het toestel medio 2017 in de winkels verscheen, de beste camera was die ooit in een smartphone gebruikt is. De kans is daarom groot dat u de HTC U11 mede om die reden aangeschaft heeft. Gaat u veel met het toestel fotograferen en filmen? Dan is het goed om te weten dat u met enkele eenvoudige, en iets professionelere, accessoires het plezier van het gebruik van de camera, en de kwaliteit van foto’s en video’s nog kunt vergroten. Met een statief bent u er zeker van dat het toestel tijdens het fotograferen en filmen volledig stil blijft staan en het kan ook erg handig zijn wanneer u zogenoemde hyperlapse, een variant op timelapse, opnames maakt. Met de camera van de HTC U11 kunt u ook in het donker prima foto’s maken. Kies bijvoorbeeld voor een externe LED videolamp om het bereik van de camera ’s avonds en binnen te vergroten. Die lampen geven veel meer licht dan de ingebouwde LED lamp van de HTC U11.

Headset en carkit voor uw HTC U11

In de doos van de HTC U11 zit standaard een bekabelde stereo headset die het omgevingsgeluid onderdrukt. Erg prettig wanneer u ongestoord naar muziek wilt luisteren in de trein, het vliegtuig of een rumoerige omgeving. Maar minder geschikt voor gebruik als handsfree accessoire in de auto. Dan moet het omgevingsgeluid liefst niet onderdrukt worden zodat u, bijvoorbeeld, de sirene van een hulpdienst nog kan horen. Daarom is het verstandig een aparte headset aan te schaffen voor handsfree gebruik van de HTC U11 in het verkeer. Een draadloze bluetooth headset is dan de een van de meest praktische keuzes. Nog handiger is een complete bluetooth carkit voor uw HTC U11. Die hebben een eigen speaker of worden op de autoradio aangesloten. Bovendien kunt u met de meeste carkits de HTC U11 tijdens het rijden meteen ook opladen. Kiest u toch liever voor een bekabelde headset, neem dan ook een autohouder waar u het toestel in kunt plaatsen Ligt de HTC U11 los op een stoel of het dashboard dan kan het toestel in een bocht of tijdens het remmen wegglijden. Met een headset in uw oor is dat op z’n zachtst gezegd niet prettig.

Wel USB C, geen minijack meer

Bij de HTC U11 is de micro USB aansluiting vervangen door het nieuwere type USB C. Omdat de meeste gebruikers nog geen voorraad, van smartphones en gadgets uit het verleden, USB C kabels verzameld hebben is het aan te raden ook één of enkele extra USB C kabels aan te schaffen en die op strategische plekken te bewaren. Denk aan kantoor, in de auto en in uw (laptop)tas. Belangrijk is ook dat met de komst van de USB C aansluiting, die behalve voor het opladen en bestandsoverdracht ook geschikt is voor het koppelen van audio- en video randapparatuur, de 3.5mm minijack aansluiting verdwenen is. In de doos van de HTC U11 zit wel een verloopkabeltje zodat u bestaande headsets, externe speakers of de audiokabel van een bestaande carkit met een minijack aansluiting wel nog gewoon kunt blijven gebruiken. Heeft u meerdere audio apparaten met een minijack aansluiting die u in combinatie met de HTC U11 gaat gebruiken, denk dan na over de aanschaf van extra verloopkabeltjes (minijack female naar USB C male). Die kunt u aan het apparaat gekoppeld laten waardoor de kans dat u de kabel vergeet of verliest een stuk kleiner wordt.

Accessoires voor de HTC U11 kopen

Het spreekt voor zich dat u al deze, en nog veel meer, HTC U11 accessoires in onze shop kunt vinden en bestellen. Indien op voorraad en voor 22:00 uur besteld, dan heeft u het morgen al in huis. Heeft u vragen over onze producten of een bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zitten tot 21:00 uur voor u klaar en adviseren u ook graag bij de keuze voor een product.