SATA Kabel - 15-polig - 0.1 meter

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Aansluiting 1: 15p SATA female,
Aansluiting 2: 4p Molex male,
Lengte: 0.06 meter.
Productcode: 1049027
voorraad: 2.282
€ 1,29 (Incl. BTW)
Productcode: 1049027
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 1,29Aantal 10-49: € 1,24Aantal 50-249: € 1,14Aantal 250+: € 1,03
Meer informatie over dit product

Een computer maakt gebruik van andere hardware dan een laptop. In de kast van een computer is vaak meer ruimte voor hardware en is het vaak mogelijk om zelf hardware toe te voegen of te koppelen. Harde schijven in een computer worden van stroom voorzien via de PSU (Power Supply Unit, het voedingsblok) van de computer. Met een datakabel worden deze schijven met het moederbord verbonden zodat het mogelijk is om gegevens te verwerken. De PSU die in de computer aanwezig is kan op verschillende manieren worden aangesloten. Met een ATX-voeding is het mogelijk om dergelijke apparaten van stroom te voorzien. Als er gebruik wordt gemaakt van dat type, en van schijven die gebruik maken van SATA-voeding, dan moet er gebruik worden gemaakt van een verloopkabel. Met de Delock molex- naar SATA-verloopstekker is het mogelijk om een SATA-schijf aan te sluiten op een ATX-koppeling.

Technische eigenschappen

Deze verloopstekker heeft een lengte van 6 centimeter en bestaat uit vier draden die verbonden zijn aan stekkers. Deze draden zijn zo gerangschikt dat ze gebruikt kunnen worden voor het leveren van voeding aan bijvoorbeeld een harde schijf. De stekkers zijn een 15-polige female SATA-stekker aan de ene kant van deze verloopstekker en een 4-polige male molex-aansluiting aan de andere kant van de verloopstekker. Dit product dient gebruikt te worden als interne voedingskabel voor bijvoorbeeld een HDD.

Overige eigenschappen

Hiervoor kan de SATA-stekker worden gekoppeld aan de harde schijf die van stroom moet worden voorzien. De molex-aansluiting is bedoeld voor de aansluiting van een female molex-stekker vanuit het ATX-voedingsblok. Deze stekker levert de stroom aan de aansluiting van de harde schijf. De Delock molex- naar SATA-verloopstekker is alleen geschikt om gebruikt te worden voor het leveren van voeding vanaf een molex-ATX-aansluiting naar een SATA-HDD en niet andersom.

Extra informatie

De kabel levert alleen de voeding voor het gekoppelde apparaat. Voor het gebruik van de harde schijf dient de schijf met een datakabel verbonden te worden met het moederbord van de computer. Als er gebruik wordt gemaakt van verschillende schijven of onderdelen die aangesloten moeten worden op de voeding en als er niet genoeg aansluitingen zijn op de PSU, dan is het mogelijk om gebruik te maken van een splitter. Door middel van een splitter kan dan één stekker worden verdeeld naar twee aan te sluiten apparaten.

Specificaties

Aansluiting 115p SATA female
Aansluiting 24p Molex male
Lengte0.06 meter
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie