Reisstekker Europa naar Amerika

Op werkdagen vVoor 22.00 uur besteld, morgen in huis.
Reisstekker Amerikaans,
Geschikt voor gebruik in: Zie meer informatie,
Voor apparaten met type stekker: C,
Voor landen met type stopcontact: A, B,
Ingangsvoltage: max. 250 Volt
Maximale belasting: 10 A,
Geaard: Nee.
Productcode: 1049839
voorraad: 10.947
Onze prijs
Aantal 1-en meer: € 2,49
€ 2,49 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 1049839
In winkelwagen
Koop  1 Artikel  voor € 2,49
Meer informatie over dit product

De Goobay reisstekker Europa naar Amerika mag niet ontbreken in uw koffer als u op reis gaat naar de United States. Deze Amerikaans reisstekker is geschikt voor apparaten met een C-type stekker en is bedoeld voor landen die een A/B-type stopcontact hanteren. Uiteraard gaat deze Goobay-reisstekker verder dan alleen maar de USA: ook in Canada, Mexico en Japan kunt u deze gebruiken bij het opladen of toepassen van apparaten. Deze adapter is geen spannings- en frequentieomvormer, dus wanneer u in een land bent met een 110 volt netaansluiting heeft u eventueel een omvormer nodig naar 230 volt, en vice versa. Het ingangsvoltage van de Goobay reisstekker Europa naar Amerika is maximaal 250 volt met een maximale belasting van 10A (10.000mA)

Type A stopcontact

Deze ongeaarde netstekker met twee platte, parallelle pinnen is de standaard in heel Noord- en Centraal-Amerika. De stekker heeft twee platte, 1,5 mm dikke pinnen, die tussen de 15,9 en 18,3 mm lang zijn en 12,7 mm van elkaar staan. De Japanse stekkers en contactdozen lijken identiek aan de Amerikaanse, maar er is een klein verschil. Bij de Japanse stekkers zijn de twee platte pinnen precies even lang, terwijl er bij de Amerikaanse variant de pinnen onderling een beetje in lengte verschillen. Japanse stekkers kunnen dus probleemloos in de VS gebruikt worden, omgekeerd lukt dit niet altijd. Ook worden in Japan andere standaarden gehanteerd op het vlak van kabeldikte en het toegelaten aantal ampère. In de VS mogen toestellen tot 15 A met deze stekker verkocht worden.

Type B stopcontact

Met een U-vormige of ronde aardpen van 4,8 mm diameter is deze stekker geaard. Net zoals bij type A zijn de twee platte parallelle pinnen 1,5 mm dik en staan ze 12,7 mm van elkaar. Echter is deze aardpen 3,2 mm langer dan de twee andere pinnen, die tussen de 15,9 en 18,3 mm lang en 6,3 mm breed zijn. Een B-type stekker wordt ook gebruikt in Japan, maar wel in veel mindere mate dan in Noord-Amerika. Dus houdt u hier rekening mee als u de Goobay reisstekker Europa naar Amerika wilt gebruiken in Oost Azië.

Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie