Overige Producten 
Kabels 
Account  

Stappenteller

Stappenteller: meer dan een afstandsmeter

Een stappenteller doet dus meer als uw stappen tellen, maar waar moet u precies op letten bij de aanschaf van een model? Er is een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo moet u bepalen welke vorm het instrument moet hebben. Wilt u hem gebruiken als polsband? Of toch als een standalone apparaatje dat u bijvoorbeeld aan een riem draagt? U kunt namelijk niet zomaar iedere stappenteller gebruiken zonder dat u er rekening mee houdt dat u door de plaatsing van het apparaat per abuis bijvoorbeeld de resetknop indrukt. Ook is de vorm en de leesbaarheid van het display van belang bij de keuze van uw stappenteller. O ja, sommige stappentellers geven de maat van de polsband aan: M, L e.d. Hebt u de vorm van uw stappenteller en de wijze van gebruik bepaald, dan kunt u verder gaan met het bepalen van andere kenmerken.

Bluetooth, beller ID en besturingssystemen

De meeste stappentellers in de vorm van een armband hebben een bluetooth optie. U verbindt de stappenteller met uw smartphone of ander apparaat met bluetooth functionaliteit en u kunt data tussen de toestellen uitwisselen. U kunt de trackerdata uploaden, maar ook omgekeerd werkt de verbinding. Zo kunt u met een geavanceerde type ook uw muziekkeuze bepalen en inkomende oproepen en meldingen bekijken. Let er wel goed op wat u nu precies wilt gaan matchen. Niet iedere stappenteller werkt met iedere app. Met name het soort besturingssysteem van smartphone, tablet e.d. wil nog wel eens roet in het eten gooien. Ook kunt u niet met iedere armband uw gesprek beantwoorden. Let hierop bij uw keuze.

Stappenteller: caloriemeter en hartslagmeter

Een stappenteller kan allerhande fysieke kenmerken meten die samenhangen met activiteit en inspanning. Een stappenteller met caloriemeter berekent het aantal verbrande calorieën, onder meer door het tellen van stappen en nog enkele andere gegevens. Zo houdt hij rekening met het gemiddelde calorieverbruik bij bepaalde sporten. U kunt de data ook koppelen aan een app die rekening houdt met een eetpatroon in een database. Ook houdt de app rekening met je gewicht en de tijdsduur van de activiteit. Een stappenteller met hartslagmeter meet uw hartslag door middel van een sensor in de stappenteller. U hoeft er in ieder geval geen borstband voor te dragen, het kleine stappentellertje voldoet prima.

Slaapmonitor en wekker

Er zijn nogal wat gebruikers die hun stappenteller ook ’s nachts omhouden. Uiteraard niet om stappen te tellen, tenzij u misschien slaapwandelt. Sommige stappentellers met slaapmonitor houden echter wel het slaapritme bij. Sterker nog, u kunt ook bepalen dat ze u wakker maken. Dit soort stappentellers met wekker laten een stil, trillend alarm afgaan. Hierdoor wordt u op een zeer rustige wijze wakker. Als u uw stappenteller ten minste om heeft in bed. De meeste stappentellers hebben een batterijduur van om en nabij de 5 dagen. Een laatste detail waar u op moet letten is de omgeving waar u uw stappenteller wilt gebruiken. Sommige stappentellers zijn waterdicht, bijvoorbeeld tot 1 ATM.

Uw stappenteller online kopen

Een stappenteller koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie