Overige Producten 
Kabels 
Account  

Luchtzuivering

Luchtzuivering: luchtontvochtiger of luchtbevochtiger?

De 2 voornaamste soorten apparaten die worden ingezet om de samenstelling van lucht aan uw wensen aan te passen, zijn een luchtontvochtiger en een luchtbevochtiger. Een luchtontvochtiger gebruikt u om een overmaat aan vocht aan ruimtes te onttrekken. Al naar gelang het gebruikte type luchtzuivering kan dat redelijk snel gaan. Sommige types zijn behalve als luchtzuivering geschikt als continue waterafvoer. Een luchtbevochtiger doet precies het omgekeerde. Door gebruik te maken van een watertank kunt u instellen hoe vochtig u uw ruimtes wil hebben. Over het algemeen wordt het water eerst verwarmd. Hierdoor wordt voorkomen dat behalve het vocht ook bacteriën zich kunnen verspreiden.

Volume, inhoud en gewicht

Elk type luchtzuivering heeft een hele set specificaties. Zo kunt u kijken naar het aantal liters vocht dat een luchtbevochtiger aan de ruimte onttrekt,, maar ook naar het aantal liters dat een luchtontvochtiger aan de ruimte onttrekt. Meestal staat er een tijdsduur bij vermeld, bijvoorbeeld 3 liter water wordt verspreid gedurende 3 uur. Verder moet u even opmeten hoe groot de ruimte is waar u de luchtzuivering wil plaatsen. U moet op het aantal vierkanter meters immers uw luchtzuivering aanpassen zodat het apparaat effectief zijn werk kan doen. Ook kunt u letten op het gewicht van het apparaat dat u voor luchtzuivering wil gebruiken, zeker wanneer u het apparaat vaker wil verplaatsen. Kies bij een fors gewicht voor een exemplaar met wieltjes, zodat u niet onbedoeld zelf transpiratievocht toevoegt aan de ruimte.

Luchtzuivering: hoe kiest u?

Behalve de hiervoor genoemde kenmerken is er nog een aantal zaken waar u op kunt letten bij luchtzuivering. Zo schakelen de meeste apparaten zichzelf aan en uit. Verder moet u kijken of er een externe water aan- en afvoer voorzien is of dat er gebruik gemaakt wordt van een tank die u zelf moet vullen dan wel legen. Veel apparaten hebben ook een antivriesfunctie aan boord. Dat is handig als u het apparaat in een koude winter wil gebruiken in een vochtige ruimte. Ten slotte nog een welgemeende raad uit de praktijk: kies bij voorkeur voor een exemplaar dat zo min mogelijk geluid fabriceert bij de luchtzuivering. Omdat het apparaat vele uren achter elkaar zijn werk moet doen, wordt u van een langdurig brom- of ratelgeluid misschien wel nerveus.

Hygrometer, afzuigkap e.d.

Een luchtzuivering zuivert lucht, uiteraard. De types die we in deze groep hebben verzameld, doen dat aan de hand van het reguleren van het vochtgehalte. Uiteraard zijn er meer manieren om de lucht te zuiveren. Onder meer kan dat door het afzuigen van lucht door middel van een afzuigkap. Elders in ons assortiment treft u alle benodigdheden voor afzuigkappen aan. Ten slotte: wil u iets weten over de kwaliteit van de lucht in uw werk- of woonruimte dan zult u die moeten meten. Dat kan prima met een hygrometer.

Uw luchtzuivering online kopen

Een luchtzuivering koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over luchtzuivering of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie