Optische kabel - Verloopstekker

Verloopstekker haaks Verguld
   
Type: Kunststof - Niet afgeschermd,
Aansluiting 1: Toslink male,
Aansluiting 2: Toslink female.
Productcode: 1518

2.880
Levertijd: 3 tot 4 werkdagen

Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 2,99Aantal 10-49: € 2,89Aantal 50-249: € 2,63Aantal 250+: € 2,39
€ 2,99 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 1518
In winkelwagen
Koop  1 Artikel  voor € 2,99
Meer informatie over dit product

Een optische kabel wordt gebruikt voor het aansluiten van apparatuur om audio te kunnen verzenden. Veel audioapparatuur is voorzien van een optische aansluiting. Hiermee wordt via een lichtsignaal de audio verzonden van het ene naar het andere apparaat. Als een audioapparaat weinig ruimte heeft aan de achterzijde of als het lastig is om de kabel aan te sluiten op de daarvoor bestemde aansluiting, dan kunt u daarvoor gebruik maken van deze Delock haakse optische verloopstekker. Deze stekker is vervaardigd in een hoek van 90 graden en kan op deze manier uitstekend verbinding met een apparaat bewerkstelligen op een moeilijke locatie.

Technische specificaties

Dit product heeft een lengte van maar 19 millimeter en is in een hoek van 90 graden ontworpen. Aan het uiteinde van de verloopstekker zit een Toslink male stekker. Deze stekker wordt gebruikt in de koppeling van de audioapparatuur. Aan de andere kant van de verloopstekker zit een female connectie. Dit is de aansluiting waar de stekker van een optische kabel op kan worden aangesloten. De connectoren van dit product zijn verguld om zo te zorgen voor de beste connectie. Hierdoor wordt de kwaliteit van het geluid bevorderd.

Overige specificaties

Dit product is bedoeld voor het digitaal verzenden van audio naar een optische aansluiting. Bij een optisch signaal wordt er geen gebruik gemaakt van elektriciteit maar van lichtsignalen. Dat is dan ook duidelijk zichtbaar bij de connector op dit snoer, aangezien deze is voorzien van rode verlichting. Het voordeel van een optisch signaal is dat er, in tegenstelling tot een elektronisch signaal, geen storingen in het signaal kunnen ontstaan. Andere signalen hebben namelijk geen invloed op de kwaliteit van het signaal omdat er gebruik wordt gemaakt van licht.

Extra informatie

Dit product kan het best worden gebruikt voor bijvoorbeeld het aansluiten van het geluid van een televisie die aan de muur wordt bevestigd. Als de televisie dicht tegen de muur wordt geplaatst, dan is er aan de achterzijde weinig ruimte over voor het aansluiten van een kabel. Daarvoor kan deze haakse adapter uitkomst bieden. De Toslink verloopstekker is voorzien van een behuizing die gemaakt is van kunststof. Deze behuizing beschermt het signaal dat door de adapter loopt vanaf het einde van het snoer tot aan het audioapparaat. Het is overigens aan te raden om eerst de kabel op de verloopstekker aan te sluiten alvorens deze aan een apparaat te koppelen.


Verloopstekker
Optische verloopstekker
Haakse verloop 90°
Toslink Female naar Toslink Male
Verguld

Andere producten in deze categorie
Hangslot - 50mm Padlock 50mm CI € 4,99 € 2,99
Klantenservice & Informatie