Kabels 
Overige Producten 
Account  

Fiets Beugel

Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,99
€ 2,99
Voor 22u besteld, morgen in huis

Fietsbeugel voor muurmontage

Een fietsbeugel voor muurmontage is een betrouwbare en plaatsbesparende opberghulp voor uw tweewieler. Doordat u de fietsbeugel naar believen op de muur kunt monteren, kiest u altijd zelf de meest ideale opbergplaats uit. Laag bij de grond zodat u niet veel hoeft te tillen of hoog tegen de muur zodat bijvoorbeeld de auto eronder gestald kan worden; u bepaalt! De fietsbeugel is er in veel verschillende uitvoeringen. De eenvoudigste uitvoering is de fietshaak. Al dan niet geverfd of geplastificeerd, in enkele of dubbele uitvoering. Kies de fietsbeugel of fietshaak die het beste bij uw situatie past. Let er bij uw keuze altijd op dat het maximale draagvermogen niet overschreden wordt; houd hier ook rekening mee tijdens de keuze van uw bevestigingsmateriaal. Is muurmontage niet mogelijk c.q. wenselijk, dan is de vrijstaande fietsbeugel iets voor u. Deze vindt u onder de rubriek “Fietsenrek”.

Fietsbeugel voor buiten

De fietsbeugel voor muurmontage is met name geschikt voor gebruik binnenshuis. Wilt u een fietsbeugel voor muurmontage en dan met name voor gebruik buiten, dan kiest u voor een speciale uitvoering van het fietsenrek. Allekabels biedt u hierbij de keuze uit een fietsenrek voor één fiets, uitsluitend bedoeld voor muurbevestiging, of een fietsenrek voor twee fietsen dat zowel voor muur- als vloermontage geschikt is. Met de term fietsbeugel kan ook een heel ander type beugel bedoeld worden. Er zijn ook fietsbeugels die óp de fiets gemonteerd worden. Deze fietsbeugels zijn bedoeld voor bijvoorbeeld de montage van de mobiele telefoon of een gopro action cam op uw fiets en worden zodoende ook fiets telefoonhouder genoemd. Kijk op onze webshop voor ons aanbod.

Fietslift, het ultieme gemak

De fietslift is een fietsbeugel voor montage aan het plafond. Door middel van een katrolconstructie met haken en koord kunt uw fiets tot aan het plafond hijsen. Het koord wordt middels een muurbeugeltje gezekerd. Zeker op plaatsen waar grondoppervlak schaars is, is de fietslift een goed alternatief voor andere typen fietsbeugel. Vanwege de plafondmontage is het maximale draagvermogen minder dan de fietsbeugel voor muurmontage. Voor een veilige montage verdienen zowel plafondconstructie als bevestigingsmateriaal extra aandacht. U wilt immers niet dat er een fiets op uw hoofd valt. Zoals eerder genoemd maakt de fietslift gebruik van een katrolconstructie. Wat maakt zo’n katrol nu zo bijzonder? Met een katrol kunnen zware voorwerpen met weinig kracht gehesen worden. Analoog aan het principe van de hefboom geldt ook hier dat de benodigde kracht verminderd wordt door een toename van de beweging; m.a.w. u kunt uw fiets makkelijk hijsen, maar neemt wel meer koord in dan de hijshoogte van de fiets. De naam katrol wordt al sinds de 17e eeuw gebruikt, maar de constructie is al veel eerder bekend. Zelfs de oude Egyptenaren gebruikten al overeenkomstige hulpmiddelen. Een andere bekende vroege gebruiker van rollen om zware zaken te verplaatsen, is de wereldberoemde wis- en natuurkundige Archimedes. Gebruikt u zo’n handige van katrollen voorziene fietslift, goed idee!

Het fietsenrek in diverse uitvoeringen

Het fietsenrek is de fietsbeugel voor vloermontage. In tegenstelling tot de eerder genoemde fietsbeugels is het fietsenrek geschikt voor de stalling van meerdere fietsen. Bij Allekabels koopt u fietsenrekken voor twee, drie, vier of vijf fietsen. Moet u meer dan vijf fietsen naast elkaar parkeren, dan is het zaak om voor fietsenrekken te kiezen die aan elkaar bevestigd kunnen worden. Fietsenrekken kunnen voorzien zijn van beugels van gelijke hoogte of van beugels van verschillende hoogte. Bij dit laatste type staan de fietsen dichter bij elkaar hetgeen plaats besparend werkt. Tevens is het dan makkelijker meerdere fietsen aan elkaar vast te ketenen; een extra bescherming tegen diefstal. Een belangrijke factor waar u ook rekening mee dient te houden bij uw keuze is de maximale bandbreedte waarvoor het fietsrek geschikt is. Is de band te breed voor de beugel, dan kan de fiets niet in het rek geplaatst worden. Is de band duidelijk smaller dan de beugel, dan staat de fiets niet stabiel en is tevens de kans op beschadiging van het wiel zeer groot. Het meest stabiel staat het fietsenrek natuurlijk als deze op de vloer bevestigd wordt; is dit niet mogelijk en/of wenselijk dan kan het rek ook los op de grond staan. Welk type u ook kiest, al onze fietsrekken zijn solide van constructie en zijn prima beschermd tegen roest.

Uw fietsbeugel online kopen

Een fietsbeugel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over fietsbeugels of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.