Omvormer - 24 naar 230 Volt - DC - 1000 Watt

Op werkdagen vVoor 22.00 uur besteld, morgen in huis.
Ingangsspanning: 24 Volt DC,
Uitgangsspanning: 230 Volt AC,
Pure Sinus,
Maximaal vermogen: 1000 Watt.
Productcode: 1191914
voorraad: 25
€ 419,00 € 349,00 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 1191914
Onze prijs
Aantal 1-en meer: € 349,00
Meer informatie over dit product

Omvormer van 24V naar 230V, max. 1000 Watt
Spanningsomvormer waarmee het mogelijk is om 230 V AC apparaten te gebruiken op een 24 V DC aansluiting. Ideaal om uw Nederlandse apparaten te gebruiken via de sigarettenaansteker in uw auto. Deze pure sinus omvormer geeft dezelfde stroom als uit het stopcontact thuis of zelfs beter. Pure sinus omvormers geven ook beter beeld en geluid met audio en video apparatuur.

Enkele toepassingen waarbij we een pure sinus omvormer adviseren:
High-end audio & video apparatuur, laptops, gamingsystemen, opladers voor draadloos gereedschap, keukenapparatuur, apparaten die een motor met varierende snelheid hebben, meetapparatuur, elektrische scheerapparaten, zuurstofconcentrators, faxmachines, garagedeuropeners, andere gevoelige elektrische apparaten.

Specificaties:
Ingangsspanning: 24 Volt DC,
Uitgangsspanning: 230 Volt AC,
Pure sinus,
Maximaal vermogen: 1000 Watt,
50 Hertz ±3 Hertz,
Afmetingen: 395 x 236 x 83 mm,
Gewicht: ca. 4 kg.

Let op: gebruikt u een omvormer met een te laag vermogen, dan kunnen zowel de omvormer als het aangesloten apparaat beschadigd raken. Wilt u bepalen welke omvormer geschikt is voor uw apparaat en toepassing? Doorloop dan het stappenplan onder aan deze pagina. Het maximaal vermogen van deze omvormer is 1000 Watt, geschikt voor apparaten tot ongeveer 500 Watt.


In 4 stappen een omvormer kiezen met het juiste voltage én het juiste wattage
1. Eerst kiest u het juiste voltage voor de omvormer. Dit type omvormer vormt de spanning om van X volt naar Y volt. X is het voltage van het stopcontact waarop u de omvormer gaat aansluiten. Een Nederlands stopcontact heeft bijvoorbeeld altijd een voltage van 230 Volt. Y is het voltage van het apparaat dat u op de omvormer gaat aansluiten. Dit voltage vindt u op een sticker bij de voedingskabel of in de handleiding van het apparaat. Deze omvormer vormt 24 Volt om naar 230 Volt.
2. Zoek vervolgens het vermogen in Wattage (W) van uw apparaat op. Dit vindt u op een sticker bij de voedingskabel, of in de handleiding van het apparaat. Soms vermelden fabrikanten alleen het Voltage (V) en het Ampèrage (A), bijvoorbeeld 230 volt en 2 ampère. U kunt het vermogen in Wattage dan zo berekenen: V x A = W, in het voorbeeld dus 230 x 2 = 460 Watt;
3. Nu berekenen we het benodigde vermogen voor de omvormer. U heeft altijd een omvormer nodig met minimaal het dubbele wattage van het apparaat dat u op de omvormer aansluit. Het minimaal benodigde vermogen berekent u dus zo: wattage van het apparaat x 2. Om het bovenstaande voorbeeld aan te houden: 460 Watt x 2 wil zeggen dat u een omvormer met een maximaal vermogen van 920 Watt nodig heeft;
4. Kies altijd de juiste omvormer voor uw toepassing! Gebruikt u een omvormer met een te laag maximaal vermogen, dan kan de omvormer oververhit raken en schade oplopen. Ook uw aangesloten apparaat kan beschadigd raken. Het maximaal vermogen van deze omvormer is 1000 Watt, geschikt voor apparaten tot ongeveer 500 Watt.

Is deze omvormer niet geschikt voor uw toepassing? Kies dan in het menu aan de rechterkant het juiste maximale vermogen voor uw apparaat.

Specificaties

Ingangsspanning24 Volt DC
Uitgangsspanning230 Volt AC,
Pure Sinus
Maximaal vermogen1000 Watt
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie