Overige Producten 
Kabels 
Account  

Wifi Repeater

Wanneer een WiFi repeater?

Elektromagnetische stoorsignalen kunnen de ether zodanig verzieken dat een verbinding tussen router/modem-router en computers in het netwerk bijvoorbeeld niet meer mogelijk is. Router is eenvoudig gezegd een digitale verkeersregelaar en modem is een digitale signaalomzetter. Een WiFi repeater, dus kortweg een kastje dat het computersignaal oppept, wordt toegepast als de afstand tussen computer en router/modem-router te groot is, als er teveel wanden of plafonds tussen zitten of er teveel storing in de ether is. De WiFi repeater, ook wel range extender genoemd, wordt dan tussenbeide geplaatst en wel op een punt dat het signaal nog sterk genoeg is om op te krikken, zodat het niet in de storing verdrinkt. Op deze manier kunt u het draadloze thuisnetwerk, ook wel wireless local area network oftewel WLAN genoemd, uitbreiden tot een groter bereik. Het gaat wel ten koste van de datasnelheid, die halveert. Daarom, omdat te vermijden, hebben duurdere WLAN WiFi repeaters twee verschillende frequentiebanden. Via de lagere frequentieband communiceert de WiFi repeater dan met de router/modem-router en via de hogere met bijvoorbeeld de computer. Of de WiFi repeater communiceert alleen via de hogere frequentieband. U kunt op die wijze op uw slaapkamer of vanaf het terras computeren via de router in de woonkamer.

WiFi repeater in de huiselijke praktijk

We zien dus dat een WiFi repeater zorg draagt voor voldoende bereik in huis of buitenshuis. De theorie zoals hiervoor beschreven is leuk en aardig, maar hoe zit het nu in de praktijk. Magnetrons, elektriciteitsleidingen, draadloze telefoons, babyfoons, draadloze camera’s, het wifi netwerk van de buurman etc. zijn allemaal mogelijke storingsbronnen. Bovendien heeft een router/modem-router sowieso een beperkt bereik. Daarnaast is ieder huis anders qua grootte en gebruikte materialen voor de muren en plafonds. Nog te zwijgen van de storende invloed van een eventuele zendmast in de buurt bijvoorbeeld. Maar u komt er gauw genoeg achter of u geen of onvoldoende bereik heeft, al is het maar dat het op uw computer aangegeven wordt met geen of weinig golfjes/streepjes bij de ‘netwerkverbinding’. Om te bepalen waar u de WiFi repeater het beste kunt plaatsen, is het handig als u een smartphone heeft of gsm met internet. Dan kunt u namelijk kijken tot hoever u nog wifi ontvangst heeft. Op de plek waar u nog voldoende signaal had, vóóraf aan waar u de verbinding verliest, kunt u de WiFi repeater plaatsen. Ter vermijding van een veel gemaakte denkfout: een WiFi repeater werkt niet op de plek waar u geen ontvangst meer heeft.

De snelheid-frequentieband relatie

De snelheid van de WiFi repeater wordt bepaald door de router. Een WiFi signaal werkt via de 2,4 GHz frequentieband. In die frequentieband, oftewel digitale autosnelweg, werken ook de eerder vermelde storingsbronnen. Daarom is er nog een tweede band, de 5 GHz band. Op deze wijze kunt u ongehinderd door apparaten die in de 2,4 GHz band werken, de stoorbronnen voor ons wifi netwerk, toch genieten van streamen, online gaming etc. Deze oplossing heet dual band. Dit werkt alleen als u een dual band router en een WiFi repeater dual band heeft. Bovendien dienen alle ontvangende apparaten ook te werken op 5 GHz. De meest gebruikte routers in huishoudens zijn Wireless N en gebruiken de 2,4 GHz en eventueel nog de 5 GHz band. De nieuwste Wireless AC routers gebruiken uitsluitend de nog niet drukke 5 GHz band. Daarmee zijn ze grofweg twee tot zelfs vier keer zo snel als Wireless N. In dat geval, om die snelheid ten volste te kunnen benutten, heeft u uiteraard ook een Wireless N WiFi repeater nodig.

Storingsbronnen

We hebben al gezien dat er tal van mogelijke storingsbronnen zijn. Maar hoe herkent u nu dat er storing is. Dit lijkt een simpel te beantwoorden vraag en toch herkennen velen het in de praktijk niet als zodanig en wijzen direct naar de provider. Hier enkele indicaties voor een storing. Een laag signaalniveau bij de ‘WiFi netwerkverbinding’ op uw computer, tragere WiFi internetverbinding en lagere overdrachtssnelheid tussen draadloos verbonden computers. Oorzaken hiervoor zijn niet alleen de vele draadloze apparaten die werken in de 2,4 GHz band, maar ook obstakels. Bij die obstakels is wel het materiaal van belang. Hout, synthetisch materiaal en glas hebben een lage storingsfactor. Water, baksteen en marmer bijvoorbeeld hebben een gemiddelde storingsfactor. Echter gips, beton, dubbelglas en metaal hebben een hoog tot zeer hoog storingsgehalte. Toch iets om rekening mee te houden!

Ons assortiment WiFi repeaters

Door het toevoegen van een WiFi repeater aan de bestaande router ontstaat een tweede netwerk binnen uw huis. Door nu de computer e.d. in te stellen op beide netwerken, kunt u door uw huis lopen met behoud van verbinding. We hebben werkelijk een hele keur aan WiFi repeaters voor u, zoals de WiFi repeater Gembird en de WiFi repeater TP link. De WiFi repeaters in ons assortiment variëren in snelheid van 150 Mbps tot maar liefst 1900 Mbps. 1 Mbps staat overigens voor 1 miljoen databits per seconde. Uiteraard hebben we naast de standaard 2,4 GHz WiFi repeaters ook de dual band WiFi repeaters. Een deel van de catalogus omvat gecombineerde router/repeater/access points. Een access point is een Wifi zender waarmee u een WLAN creëert. In de thuissituatie mag u een modem als access point zien. Terwijl bij een router en WiFi repeater maakt u gebruik van de door het modem geleverde wifi. Access points zijn eigenlijk bedoeld voor grotere ruimten/gebouwen om grotere aftstanden te kunnen overbruggen en meer apparaten te kunnen aansluiten dan met WiFi repeaters mogelijk is. Sommigen hebben zelfs een geïntegreerd stopcontact, zodat er door het insteken van de WiFi repeater geen stopcontact verloren gaat.

Specificaties

De digitale toegangsbeveiliging tot het netwerk wordt weergegeven als WEP, WPA of WPA2. De Wired Equivalent Privacy beveiliging is eigenlijk al verouderd, WiFi Protected Access daarentegen is beter, maar WPA2 is op dit moment toch de beste van de drie oftewel het meest veilig als netwerktoegangsbeveiliging. Deze beveiligingsmethoden baseren op een aantal bits waarmee u de verzonden data verhaspelt oftewel versleuteld. Hoe meer bits hoe moeilijker de codering te kraken is. MAC Address filtering biedt u de mogelijkheid te bepalen welke computers of andere apparaten toegang hebben tot uw WLAN. IP filtering doet datzelfde op een minder diep niveau en URL oftewel uniform resource locator op apparaat adresniveau. DoS staat voor Denial of Service en is een hackertechniek om uw netwerk plat te leggen. Diverse router/repeater combinaties bezitten anti-DoS. QoS is een term die refereert aan het verlenen van prioriteit van bepaalde toepassingen/programma’s boven andere, om op die manier een optimale snelheid tussen snelle en tragere toepassingen te hebben in het netwerk. Voor games heeft u grotere bandbreedte/snelheden nodig, dan voor een tekstverwerkingsprogramma. Met QoS kunt u dan regelen dat games meer bandbreedte kunnen gebruiken van het netwerk, dan het tekstverwerkingsprogramma, bij wijze van voorbeeld.

Nog enkele specificaties

Bij de routers in ons aanbod staan een aantal technische termen. De belangrijkste lichten we even toe. Het protocol, een soort van digitaal afwerkplan, 802.11b gebruikt de 2,4 GHz band, 802.11g idem en 802.11n maakt gebruik van zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz band. Dus een dual band WiFi repeater werkt altijd met het 802.11n protocol. De kanalen of in het Engels channels bieden u de mogelijkheid om te schakelen tussen frequenties om op die manier de beste verbinding in uw thuissituatie te vinden. Bij de een is de ontvangst nu eenmaal storingsgevoeliger dan bij de ander. De RF power geeft alleen het zendvermogen van de antenne van een access point weer en de antenna gain is de versterking waarmee het signaal wordt uitgezonden. Deze waarden, net als de ontvangstgevoeligheid oftewel receive sensitivity, zijn voor een leek verder niet belangrijk. Het verbruikte vermogen uitgedrukt in Watt geeft een indicatie van het stroomverbruik, maar dat is sowieso vrij laag. Modulatie is een techniek om datasignalen via de ether te kunnen transporteren en voor een huis- tuin- en keuken gebruiker verder niet van belang.

Uw WiFi repeater online kopen

Een WiFi repeater koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over WiFi repeaters of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie