Kabels 
Overige Producten 
Account  

Linksys routers

Als u een internet-, televisie- en/of vaste telefonieabonnement heeft via een provider, dan krijgt u daar standaard een modem en een router bijgeleverd. De ene provider geeft een aparte modem en router, bij de andere krijgt u een modem met ingebouwde router. Deze apparaten zijn meestal standaard in kwaliteit. Wilt u meer uit uw netwerk halen? Dan is een Linksys router een aanrader. Linksys is een merk dat volop inzet op een goed draadloos netwerk. Allekabels heeft diverse Linksys routers in het assortiment. Bestel eenvoudig via onze webshop. Lees meer

Functie van een router

Sommige mensen denken onterecht dat een modem en een router hetzelfde apparaat is. Ze zijn aan elkaar verbonden, maar hebben wel degelijk een andere functie. Het modem wordt aangesloten op de kabel die van buiten uw huis binnenkomt. Het modem zet het signaal uit die kabel om in een internetsignaal. Op het modem zou u bekabeld één internetapparaat kunnen aansluiten. Als u meer apparaten wilt aansluiten op internet, dan heeft u een router nodig, bijvoorbeeld een Linksys router. Via de Linksys router kunt u zowel bekabeld als draadloos meerdere internetverbindingen tot stand brengen. De router kan niet op zichzelf functioneren. Hij heeft altijd een modem nodig om dat signaal vervolgens te gebruiken ter uitbreiding. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen hierop, zoals routers die kunnen werken met een simkaart van een mobiele provider. Zie een router als een doorgeefluik van het internetsignaal.

Voordelen externe Linksys router

Zoals al eerder vermeld zijn er providers die een modem met een ingebouwde router meeleveren bij het internetabonnement (eventueel met televisie en vaste telefonie). Deze worden ook wel modem routers genoemd. Linksys verkoopt zelf ook modem routers. Handig aan deze varianten is de compactheid. U heeft niet meer een aparte modem en een aparte router in de woonkamer of meterkast staan. Dit scheelt natuurlijk aan ruimte. Echter kan deze 2-in-1-constructie ook een nadeel zijn. Waar het modem geplaatst wordt staat vrijwel altijd vast. Afhankelijk van de soort internetconnectie is de plaatsing in de woonkamer of meterkast. De woonkamer is nog niet zo’n vreemde plek, omdat u in die ruimte hoogstwaarschijnlijk vaak internet gebruikt. Maar de meterkast is niet zo’n strategische plek. De Linksys router moet vanuit de meterkast u van bekabeld dan wel draadloos internet gaan voorzien. De router begint als het ware al met obstakels. Met een losse Linksys router bepaalt u zelf wat de meest strategische plek is in uw huis. Bijvoorbeeld bij de trap, zodat u een evenredige afstand heeft naar de woonkamer als naar de kamers op de bovenverdieping.

Verschillende soorten Linksys routers

Er zijn natuurlijk verschillende soorten Linksys routers. Zo is er het onderscheid tussen een bekabelde en draadloze router. Bekabelde routers zijn apparaten waarbij u altijd met een kabel moet werken om de internetverbinding te realiseren op bijvoorbeeld een computer of laptop. Maar het meest gangbare tegenwoordig zijn de draadloze routers. Hierbij zend de router een Wi-Fi signaal uit, zodat u draadloos op internet kan via uw computer, laptop, tablet of smartphone. Daarnaast is er verschil in de bekabelde snelheden. Er zijn Linksys routers met 10/100 Mbit/sec of 1000 Mbit/sec. Als u een nieuwe Linksys router gaat kopen, koop dan een Linksys router met 1000 Mbit/sec. Deze ondersteunt de oude als nieuwere snelheden, waardoor u altijd de beste snelheid uit uw netwerk haalt. Daarnaast hebben draadloze routers ook nog verschillende draadloze snelheden. Deze snelheden worden aangegeven met een letter. Zo staan de letters ‘AB’ voor een snelheid tot 11 Mbit/sec. Bij de letter ‘G’ zijn er snelheden tot 54 Mbit/sec en de letter ‘N’ gaat tot 300 Mbit/sec. Tenslotte zijn er nog single band en dual band Linksys routers. Single band routers kunnen alleen functioneren op de 2.4 GHz frequentieband. Dual band routers van Linksys en andere merken werken op zowel de 2.4 GHz als de 5 GHz frequentieband.

Plaatsen en beveiligen van Linksys router

Zoals al eerder genoemd, wordt het modem – afhankelijk van het soort netwerk – geplaatst in de woonkamer of meterkast. Als u een modem router heeft gekregen, heeft u dus weinig mogelijkheden met dit 2-in-1-apparaat. Dan komt een aparte Linksys router zeker van pas. Maar ook als u een losse router van uw provider heeft gekregen, kan een Linksys router uitkomst bieden. Zeker op het gebied van een kwalitatieve draadloze netwerkverbindingen is Linksys goed. Plaats indien mogelijk de Linksys router zo strategisch en centraal mogelijk, bijvoorbeeld in het trappenhuis. Om instellingen te wijzigen, logt u in op uw Linksys router. De router moet bekabeld aangesloten worden op een computer of laptop. Vervolgens typt u in de adresbalk van een internetpagina het IP-adres in. Meestal is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1. Daarna kunt u inloggen op de Linksys router door zowel bij de gebruikersnaam als wachtwoord het woord ‘admin’ in te voeren. Na inloggen kunt u deze gegevens het beste direct wijzigen, zodat u in het vervolg als enige kunt inloggen.

Slecht Wi-Fi signaal

Slechte Wi-Fi kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan aan de router zelf liggen, maar ook aan de instellingen van de betreffende router. Daarnaast kan de oorzaak ook te maken hebben met externe factoren. Denk hierbij aan andere draadloze apparatuur zoals babyfoons en deurbellen, maar ook een magnetron die microgolfstraling gebruikt. Ook muren, plafonds, spiegels of een aquarium kunnen het Wi-Fi signaal sterk verstoren. Zo ziet u dat er veel factoren zijn waar u rekening mee moet houden bij het verbeteren van het Wi-Fi signaal op uw Linksys router. Als u uw Linksys router wilt instellen ter verbetering van het draadloze signaal, kan dat op een aantal manieren. Als u een dual band router van Linksys heeft, kunt u switchen tussen de frequentiebanden 2.4GHz en 5 GHz. Houd er wel rekening mee dat 2.4 GHz een druk bezette frequentie is (vrijwel iedereen gebruikt deze frequentie), maar daarentegen wel gemakkelijk door muren gaat en grote afstand bereikt. De 5 GHz is minder drukbezet, maar heeft wel een minder ver bereik. Daarnaast kunt u op de verschillende frequentiebanden kanalen aanpassen. Voor de 2.4 GHz zijn er van de 11 kanalen 3 kanalen effectief (1, 6 en 11) om tussen te switchen om te kijken of u dan een beter wifi-signaal heeft. Op de 5 GHz frequentie heeft u de keuze uit 23 kanalen. Om te weten hoe dit precies werkt, adviseren wij u om de handleiding van uw eigen Linksys router erbij te pakken.

Uw Linksys router online kopen

Een Linksys router koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Linksys router of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Router

Klantenservice & Informatie