Kabels 
Overige Producten 
Account  

Internet via stopcontact

Als stroomkabels en netwerkkabels per abuis verwisseld worden, liggen kortsluiting en daarmee brand op de loer. Toch is het goed mogelijk om een netwerkverbinding tot stand te brengen via de bedrading van uw stopcontacten. Het is nog vrij eenvoudig ook: een kwestie van de juiste adapters kopen, insteken en u heeft internet via stopcontact. Waar moet u op letten bij de aanschaf van het gewenste artikel? Lees hieronder meer over hoe u veilig bij u thuis of op uw werkplek dit soort internetverbinding tot stand brengt. Lees meer

Internet via stopcontact

Vaak staat het internetmodem op een ongunstige plek in huis of op de werkplek. Niet iedereen heeft zin om in zo’n geval allerlei netwerkkabels door de ruimtes aan te leggen. Ook werkt draadloos internet niet overal altijd even goed. Wilt u geen kabels trekken en is een draadloze verbinding niet zinvol, dan is er een prima derde oplossing mogelijk: internet via stopcontact. De eerste varianten waren nog niet zo geweldig, maar inmiddels haalt deze oplossing met gemak snelheden tot wel 2000 Mpbs. Op die manier verandert u uw stroomnetwerk in een high-speed internetverbinding.

Bereik en poorten

Een van de voordelen van deze oplossing is het bijzonder grote bereik van de internetverbinding. Een bereik van 300 meter bij internetverbinding via uw stroomnetwerk is zo’n beetje de standaard, ruim voldoende dus voor vrijwel alle woningen. Ook voor bedrijfsruimtes is deze lengte meestal afdoende. Aan het einde van die afstand kunt u vervolgens, indien uw uitvoering hierover beschikt, 3 LAN poorten gebruiken. Normaal gesproken had u bij het grootste bereik minimaal 300 meter netwerkkabel moeten trekken. In dat soort gevallen is internet via stopcontact ook nog eens de meest goedkope oplossing.

Internet via stopcontact: plug en play

Veel oplossingen die voor internet via uw stopcontact zijn bedacht, zijn plug and play. Dat betekent dat u de apparaatjes in het stopcontact duwt en vervolgens configureren ze zich nagenoeg vanzelf. Dat geldt niet alleen voor de set van 2 zogenoemde powerline adapters. Als u via de LAN-poort met een kabel of draadloos verbinding maakt, dan bent u dus ook al direct up and running. Wel moet u er rekening mee houden dat u de apparaten bedoeld voor netwerkverbinding via uw stopcontact niet in een verlengsnoer kunt steken. Ze moeten direct op het wandstopcontact worden aangesloten, dus zonder een tussenschakel. Wilt u toch uw stopcontact beschikbaar houden, dan is dat geen probleem. U koopt dan een powerline adapter met geïntegreerd stopcontact.

Veilig en duurzaam

Internet via stopcontact wordt in principe op dezelfde wijze beveiligd zoals dat bij elk ander netwerk gebeurt. De 3 standaarden die gebruikt worden voor draadloze overdracht zijn bijna altijd beschikbaar: WEP, WPA, WPA2. Verder zijn er nog encryptieprotocollen actief, die de beveiliging extra opschroeven. Het idee van internet via stopcontact is in feite een extra hotspot creëren waar u zowel bekabeld of draadloos verbinding mee kunt maken. Ook voor wat betreft stroomvoorziening is internet via stopcontact een veilige installatie. Bij veel adapters zorgt een ingebouwde besparingsroutine ervoor dat het apparaat automatisch op standby gaat wanneer u het aangesloten apparaat uitzet. Gemiddeld neemt zo het totale stroomverbruik in uw huis of op uw werkplek met de helft af.

Powerline adapters online kopen

Accessoires om internet via stopcontact te installeren koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies een van onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over internet via stopcontact of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie