CAT 5E U/UTP Netwerkkabel op rol - grijs - 100 meter

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Type: U/UTP - CAT 5E,
kern: Vaste kern - CCA,
Diameter: 5.0 mm,
Mantel: PVC,
100 meter.
Productcode: 1062406
voorraad: 1.080
€ 23,49 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 1062406
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 23,49Aantal 10-49: € 22,67Aantal 50-249: € 20,67Aantal 250+: € 18,79
Meer informatie over dit product

Als u gebruik maakt van een bedraad netwerk in huis of op kantoor en u wilt een nieuw apparaat met dit netwerk verbinden, dan hebt u een UTP- of netwerkkabel nodig. Deze zijn standaard in verschillende lengtes te verkrijgen. Een kant en klare netwerk kabel heeft vaak een vaste lengte die varieert tussen de 0,5 meter en 25 meter. Als u een langere netwerkkabel nodig hebt of liever zelf de lengte bepaalt, dan is dat ook mogelijk. Hiervoor kunt u gebruik maken van de Goobay CAT5e-netwerkkabel. Daarmee is het mogelijk om zelf de lengte van de kabels te bepalen.

Technische eigenschappen

Dit product is te koop op een rol van 100 meter lengte. De kabel is zelf op maat te knippen en moet vervolgens voorzien worden van connectoren voor de aansluiting. Dit product heeft een diameter van 5 millimeter en de kern van de kabel wordt beschermd door een mantel van PVC. De kern bestaat uit acht koperen draden die in vier paren van twee getwist zijn. Deze aderparen worden gezamenlijk beschermd door de mantel van PVC en zijn niet afzonderlijk nog voorzien van een bescherming.

Gebruik

In tegenstelling tot een kant-en-klare versie is dit artikel nog niet voorzien van stekkers. U kunt op die manier de lengte van de netwerkkabels die u wilt gebruiken zelf bepalen door deze op maat te knippen. Vervolgens moeten aan de uiteinden die ontstaan zijn stekkers worden gemonteerd. Dit zijn zogenoemde RJ45-male- of netwerkstekkers. Voor de juiste aansluiting moeten de aderparen op de goede volgorde worden gelegd en op maat worden geknipt. Vervolgens kunnen de stekkers met een speciaal daarvoor bedoelde kabeltang aan het netwerksnoer worden gemonteerd. Deze male RJ45-stekkers worden vervolgens gebruikt om computers en andere apparaten met elkaar te verbinden via een netwerk.

Overige informatie

Dit product is geschikt voor het gebruik in netwerken met een snelheid tot 1000 Mbit per seconde (1 Gbit per seconde). Deze kabel is dan ook te plaatsen in categorie CAT5e. Deze categorie moet niet verward worden met CAT5, die alleen geschikt is voor gebruik in netwerken met snelheden tot maximaal 100 Mbit per seconde. Voor de aansluiting en de montage van de kabels zijn RJ45-male stekkers nodig die met een kabeltang worden bevestigd. Deze stekkers worden niet meegeleverd en moeten dus afzonderlijk worden aangeschaft.

Specificaties

TypeU/UTP - CAT 5E
kernVaste kern - CCA
Diameter5.0 mm
MantelPVC
100 meter
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie