USB C naar USB A Adapter - 3.1 generatie 1

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Aansluiting 1: USB C male,
Aansluiting 2: USB A female,
Max. snelheid: tot 5 Gb/s.
Productcode: 2267243
  • Kleur:
voorraad: 60
€ 3,99 (Incl. 21% BTW)
Productcode: 2267243
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 3,99Aantal 10-49: € 3,85Aantal 50-249: € 3,51Aantal 250+: € 3,19
Meer informatie over dit product

Smartphones, tablets, laptops en MacBooks beschikken tegenwoordig vaak over een zogenoemde USB-C-aansluiting. Dit is een compacte connectie waarop een connector van hetzelfde formaat kan worden aangesloten. Omdat niet elk apparaat dat verbonden kan worden met een kabel voorzien is van dit type, kunt u gebruikmaken van de USB-C naar USB-A adapter. Met dit product is het mogelijk om een standaard USB-A-stekker te koppelen met bijvoorbeeld de Thunderbolt-aansluiting van een MacBook, die dezelfde connectorvorm heeft. De adapter is zeer compact en eenvoudig te gebruiken.

Technische specificaties

Dit apparaatje heeft het formaat van een compacte geheugenstick. Aan de ene zijde van het product is een USB-C-stekker geplaatst en aan de andere kant zit een A-aansluiting. De C-connector is een mannelijke versie die gebruikt kan worden in de vrouwelijke C-ingang van een laptop, tablet of smartphone. Het voordeel van dit type is dat deze op elke mogelijke manier in de aansluiting geplaatst kan worden, aangezien hij geen boven- of onderkant kent. De C-stekker is een 24-pins connector en heeft een afmeting van 8,4 millimeter in de breedte en 2,6 millimeter dikte.

Overige eigenschappen

De USB-C naar USB-A-adapter heeft naast een C-stekker ook een vrouwelijke A-aansluiting. Dit is de standaardaansluiting die gebruikt wordt door veel verschillende apparaten zoals printers, scanners, toetsenborden en muizen. Voor het aansluiten van een apparaat op een laptop met een C-aansluiting plaatst u de adapter in die poort. De kabel van het apparaat dat u wilt koppelen kan vervolgens in de A-ingang worden geplaatst. Er wordt door dit product gebruikgemaakt van USB-versie 3.0. Dat betekent dat de maximale snelheid die behaald kan worden tijdens het overzetten van data of bestanden 5 gigabit per seconde bedraagt.

Extra informatie

Ondanks dat deze adapter gebruikmaakt van versie 3.0, is het ook mogelijk om hem te gebruiken op een 2.0- of zelfs een 3.1-aansluiting. In het geval van een 2.0-connectie zal de data overdracht lager liggen dan de maximale 5 Gbit per seconde. Bij een 3.1-connectie zijn de eigenschappen van de dataoverdracht gelijk aan die van een 3.0-verbinding. Dit product is voorzien van een kunststof behuizing in de kleur zwart, en is ook in het wit verkrijgbaar via onze website.

Specificaties

Aansluiting inputUSB C male
Aansluiting outputUSB A female
KleurZwart
MerkGoobay
Spanning5 Volt
Type stroomvoorzieningUSB
Max. overdrachtssnelheid5 Gb/s
KeurmerkCE
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie