Overige Producten 
Kabels 
Account  

Strontium

SD en Micro SD

De kleine Strontium Micro SD kaart wordt door haar uitstekende prijskwaliteitverhouding met name veel gebruikt in smartphones, maar u ziet ze ook in digitale camera’s en navigatiesystemen. Omdat deze kaartjes met flash geheugen in alle gangbare capaciteiten van 4 tot en met 128 GB verkrijgbaar zijn, is er voor elk mobieltje wel een betaalbare geheugenuitbreiding in de vorm van een Strontium Micro SD kaart bij ons verkrijgbaar. SDHC staat daarbij voor een range van 4GB tot 32GB, SDXC voor 64GB tot 2TB. Ook qua snelheid kan de mobiele gebruiker prima uit de voeten met deze kaarten, zie ook de info hierna over onder meer Nitro. Behalve de kleine Strontium Micro SD kaart hebben wij ook de standaard SD kaart in ons aanbod, evenals een assortiment Strontium USB stick.

USB stick

Ondanks de ontwikkeling waarbij steeds meer data in the cloud wordt opgeslagen wordt met grote regelmaat nog steeds – naast de Strontium Micro SD kaart - een USB stick gebruikt om bestanden snel en flexibel uit te wisselen. Een betaalbare Strontium USB stick is verkrijgbaar in elke capaciteit van 8 GB tot 128GB. U kunt daarbij kiezen voor de inmiddels scherp geprijsde USB 2.0 (high speed) of de iets duurdere 3.0 (super speed) dan wel 3.1 uitvoeringen. Bij elke Strontium USB stick leest u bij de specificaties op onze site wat precies de lees- en schrijfsnelheid is. Let daarbij ook op de afkorting OTG, dat On the Go betekent. Dit type Strontium USB stick kunt u ook gebruiken als (tijdelijke) opslag voor uw smartphone of andere apparatuur.

Nitro, UHS en andere indelingen

Nitro is een eigen ontwikkeling van de in Singapore gevestigde fabrikant Strontium en staat voor een betere combinatie van snelheid en opslagcapaciteit. Hoe die er qua lees- en schrijfsneheid bij elk product exact uitziet leest u in de desbetreffende productspecificatie. Daarnaast is er sprake van de diverse standaard indelingen in snelheidsklassen. Die indeling is soms verwarrend maar als u weet dat er sprake is van een letter (C, U en V) die de toepassing weergeeft en een cijfer dat groter wordt naarmate de snelheid toeneemt, komt u een heel eind. Houd er rekening mee dat u Full HD opnames kunt maken met UHS klasse 1/Videospeed klasse 10, maar voor 4K en 8K moet u hoger gaan, vanaf UHS klasse 3/Videospeed klasse 30.

Klantenservice & Informatie