Overige Producten 
Kabels 
Account  

Afzuigkap

Onderhoud van afzuigkap filters

Onderhoud is heel belangrijk bij een wasemkap, omdat het aangezogen mengsel van stof en vet in het afzuigkap filter, namelijk ontvlambaar is! De wasemkap hangt immers boven de kookplaat met hoge temperaturen, waardoor het stof tot ontbranding gebracht kan worden. Veelal kan het afzuigkap filter tegenwoordig in de vaatwasser worden gewassen. Wanneer dat niet het geval is, kan het afzuigkap filter worden schoongemaakt door bakpoeder er overheen te strooien en dan wasmiddel er overheen te gieten. Vervolgens even heet water laten lopen over dit afzuigkap filter, zodat het bakpoeder en wasmiddel vermengd worden. Dan pakweg tien minuten laten staan, zodat het mengsel kan intrekken in het filter. Daarna dit afzuigkap filter afborstelen. Laat het afzuigkap filter drogen en plaats het daarna weer terug. Overigens bestaan tegenwoordig ook speciale afzuigkap filters die het brandgevaar ten gevolge van oververhitting van het stof/vet mengsel op het afzuigkap filter indammen: brandvertragende oftewel vlam vertragende filters.

Koolstoffilter

Het meest bekende wasemkaponderdeel is ongetwijfeld het koolstoffilter, al is het maar omdat het van tijd tot tijd of juist regelmatig, al naar gelang hoeveel de wasemkap gebruikt wordt, moet worden vervangen. In low budget wasemkappen gebruikt men vilt of papier. In duurdere modellen worden afzuigkap filters gebruikt die afwasbaar zijn in de vaatwasser. Deze zijn synthetisch of kunnen zelfs van metaal zijn. Ook maakt het wat uit of u vet kookt/braadt of vrijwel alleen gerechten waar waterdamp vrijkomt. In het eerste geval zult u vaker een koolstoffilter moeten vervangen. Gezien het principe van een circulatiekap is het vervangen of schoonmaken van het vetfilter, dat niet hetzelfde is als een koolstoffilter, daar nog veel belangrijker dan bij de andere typen wasemkap. U wilt namelijk gefilterde lucht de keuken in geblazen krijgen en geen filtergeur. Dit type wordt ook wel actief koolstoffilter genoemd, omdat actieve kool gebruikt wordt die in staat is om vet/stof/water-partikeltjes aan zich te binden.

Afzuigkap filters

Ons assortiment bestaat uit een ruime sortering aan afzuigkap filters en andere onderdelen. Zo hebben we diverse soorten universele koolstoffilters. Sommigen van deze afzuigkap filters zijn zelfs voorzien van een verzadigingsindicator, die verkleurt wanneer het afzuigkap filter bijna vol is en vervangen moet worden. Onder de wasemkaponderdelen bevinden zich ook de brandvertragende oftewel vlam vertragende uitvoeringen. Er zijn zelfs koolstoffilters met bacterieremmende werking, die de groei van bacteriën afremmen. Speciaal voor de recirculatiekappen bieden we specifieke recirculatiefilters aan, die ook alleen in dit type wasemkappen mogen worden gebruikt! Naast de koolstoffilters en vetfilters hebben we ook nog andere wasemkaponderdelen. Verlichting behoort daartoe. Lampen van 25W en 40W met normale fitting oftewel E14. Deze wasemkaplampen zijn speciaal voor wasemkappen bedoeld en kunnen niet als gangbare verlichting in het huis worden ingezet! Ook een afvoerbuis en afzuigkapslang behoren tot ons assortiment afzuigkaponderdelen.

Uw afzuigkap filter online kopen

Afzuigkap filters koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over afzuigkap filters of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie