Overige producten uit: Kersttak

De guirlande met verlichting, herkomst en geschiedenis van deze typische kerstdecoratie

Verlichte kerstdecoratie is er inmiddels in vele soorten en maten te koop, zeker online vindt u de guirlande met verlichting vaak terug. De guirlande met verlichting kent al een lange geschiedenis, dit feestelijk lint is al jaren populair. Lang voordat de kerst guirlande met verlichting in gebruik raakte, werd de “gewone” guirlande (of feston/festoen zoals de oude benaming luidt) al bij feestjes in stelling gebracht. In de basis is de guirlande een slinger met versieringen uit de natuur. Denk daarbij aan decoratieve bladeren, bloemen en zelfs fruit komt voor. Er heerst overigens enige verwarring over de benaming, omdat vaak wordt gedacht dat het per definitie een in hout of steen uitgekapte slinger moet zijn. Dat is niet zo. De guirlande met verlichting is kortom een versierde slinger die u in huis of elders kunt hangen. Hij is gemaakt van typisch kerstgroen (zoals buxus, conifeer of - uiteraard - de dennenboom) met verlichting in de sfeer van kerst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan decoratieve elementen zoals LED kaarsjes of LED figuurtjes in kerststijl.

Lengtes en toepassingsmogelijkheden van slingers met de kerst

Lengte van dit type kerstdecoratie is van belang, een guirlande met verlichting heeft immers niet zoveel zin als de slinger te kort is. Niet alleen is het feestelijk effect dan nagenoeg verwaarloosbaar, ook de toepassingsmogelijkheden zijn dan beperkt. Er is dus altijd wel sprake van enkele meters versierd lint. In ons assortiment vindt u diverse lengtes guirlande met verlichting. Vanaf enkele meters kunt u een guirlande met verlichting bijvoorbeeld gebruiken ter versiering van een deur of raam. Ook ter decoratie van kasten kunt u een guirlande met verlichting van enkele meters prima gebruiken. Kiest u voor een forse lengte, dan kunnen ook hele ruimtes worden “omlijst” met de guirlande. Ook voor gebruik buiten zijn deze langere uitvoeringen zeer geschikt, denk bijvoorbeeld aan de kerstversiering voor de garage of overkapping. Een andere, creatieve toepassing is het vormen van (verlichte) letters met de guirlande. Daarbij is het trouwens wel soms handig om iets kortere uitvoeringen slinger te bestellen. Afwisselend kort en lang kan natuurlijk ook.

Soorten guirlande met verlichting – LED verlichting

Zoals bij veel soorten kerstverlichting is ook bij de guirlande met verlichting vooral de LED techniek in opmars. Er zijn meerdere redenen aan te dragen voor de verklaring van het feit dat andere verlichtingstypes zoals de gloeilamp terrein verliezen. We weten inmiddels allemaal wel dat LED de meest duurzame verlichtingstechniek is. Handig bij een guirlande met verlichting is verder met name dat opwarmen van LED verlichting te verwaarlozen is. Dat is belangrijk omdat de LED lichtjes bij een slinger meteen tegen het onderliggend materiaal van de guirlande met verlichting is bevestigd. Een gloeilamp zou dit materiaal opwarmen, maar een LED variant dus niet. Een derde voordeel van het gebruik van LED bij de guirlande met verlichting is dat de energiekosten zeer laag zijn in vergelijking met andere technieken. Dat is met name handig omdat bij lange slingers voor het effect veel lampjes in gebruik zijn. Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is het nog steeds gebruikelijk om zoveel mogelijk lampjes te gebruiken om de kerstsfeer te bereiken.

Guirlande met verlichting buiten en binnen

Veel van onze modellen guirlande met verlichting zijn geschikt voor gebruik buiten en voor gebruik binnen. Logisch ook: alles dat veilig genoeg is om buiten aan te sluiten, is dat uiteraard ook voor gebruik binnen. Waar uw wel op kunt letten, is de lengte van het aansluitsnoer. Zes meter lengte van alleen al de aansluitkabel lijkt veel, maar zeker bij buitengebruik kan dat toch vaak te kort zijn. Kijk daarom, als u uw guirlande met verlichting online bestelt, goed hiernaar en meet de lengte op die u nodig heeft. Bestel desgewenst ook meteen uw verlengkabel mee, inclusief materiaal om veilig en vochtvrij te kunnen koppelen met de guirlande met verlichting. Nog een tip: binnen werd – zeker vroeger – het effect van de kerstguirlande bereikt door papieren kerstslingers om een TL buis te wikkelen. Dit is af te raden en in de meeste gevallen is het – in publieke ruimtes – ook bij regelgeving verboden wegens brandgevaar.

Uw guirlande met verlichting online kopen

Bij Allekabels hebben we werk gemaakt van ons assortiment kerstverlichting en kerstdecoratie. Een kerstguirlande met verlichting koopt u dan ook online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een guirlande met verlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


   
 
   
Klantenservice & Informatie