Overige producten uit: IJspegelverlichting

Hoe ontstaat in de natuur een ijspegel?

Een ijspegel is vrijwel altijd kegelvormig, die bovenaan breed begint en onderaan spits eindigt. De ijspegel wordt ook wel ijskegel genoemd. Hij ontstaat doordat water, meestal afkomstig van smeltend sneeuw of ijs, over een bepaalde rand druipt en geleidelijk aan weer bevriest. Hierdoor ontstaan lagen en die lagen vormen uiteindelijk de vorm van de ijspegel. Er moeten dus temperatuurverschillen zijn om water op het ene moment vloeibaar te krijgen om vervolgens weer in snel tempo in vaste vorm te verkeren. IJspegels kunnen ook gevaarlijk zijn als ze omlaag vallen met de scherpe punt. Maar goed, dan hebben we het hier wel over de natuurlijke ijspegel. De ijspegelverlichting met LED van Allekabels is alles behalve gevaarlijk. Eerder is deze gezellig en warm tijdens de koude kerstdagen.

Verschillende ijspegelverlichting met LED

Zoals er verschillende soorten kerstboomlampjes zijn, zo zijn er ook verschillende soorten ijspegelverlichtingen met LED. Sterker nog, er zijn ijspegelverlichtingen die speciaal zijn bedoeld voor in de kerstboom. De meeste voorkomende vorm van de ijspegel is de pegel of kegel zelf. Deze lopen aan de onderzijde uit tot een spitsige punt. Er zijn ook varianten van de ijspegelverlichting met LED die geen punt hebben, maar de vorm hebben van een recht staafje. De voorgaande twee voorbeelden van ijspegelverlichting zijn verbonden aan een lang snoer, waarbij de ijspegels elke keer dezelfde afstand van elkaar hebben. Heeft u liever meer lampjes, dan kunt u ook kiezen voor ijspegelverlichting met LED waar er aan de lengte van het snoer nog andere snoertjes hangen. In de andere snoertjes hangen dan allemaal lampjes die samen een ijspegel vormen. Alle kabels heeft diverse soorten ijspegelverlichting voor u in het assortiment.

Waarom LED lampjes bij ijspegelverlichting?

Als u op zoek bent naar kerstverlichting, dan zijn deze bijna allemaal voorzien van LED lampjes. Tegenwoordig wordt LED vrijwel alleen nog gebruikt voor de verlichting en dus ook bij de ijspegelverlichting. Dat komt omdat LED meerdere voordelen heeft ten opzichte van gloeilampen. Voorheen kon alleen een gloeilamp warm wit licht creëren. Tegenwoordig heeft LED deze mogelijkheid ook. U kunt dus met LED kiezen of u warm of koud wit licht wilt hebben. Daarnaast is LED energiezuinig. Maakt u zich vooral niet al te veel zorgen dat de energierekening omhoog loopt met al die verlichting rondom de kerstdagen. Maar de energiezuinige ijspegelverlichting met LED is niet het enige voordeel. LED gaat namelijk ook veel duurzamer en gaat dus langer mee. In vergelijking met een gloeilamp kan LED wel acht keer langer mee. Tevens wordt een LED lampje vrijwel niet warm zoals een gloeilamp dat doet. U kunt dus gerust een keer de hele dag en nacht de ijspegelverlichting met LED laten aanstaan zonder te hoeven vrezen dat er brand ontstaat.

Wat kunt u allemaal versieren met ijspegelverlichting?

U kunt zich natuurlijk afvragen waarom u per se ijspegelverlichting met LED zou kopen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bijvoorbeeld de vorm van de verlichting, in dit geval de ijspegelvorm. Deze vorm creëert net een andere sfeer dan de standaard kerstverlichting die u meestal overal ziet. De ijspegels creëert een winterse, ijzige sfeer. Daarbij kunt ook bij de ijspegelverlichting met LED ook nog kiezen voor warm wit licht, of juist koud wit licht om de winterse sfeer nog iets aan te dikken. U kunt met deze verlichting bijna alles versieren. Voornamelijk ziet u deze verlichting hangen aan raamkozijnen of dakgoten. Dit zijn ook de plekken waar in de winter ook daadwerkelijk natuurlijke ijspegels kunnen ontstaan. Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden. U kunt de ijspegelverlichting met LED ook hangen in de kerstboom, aan een balustrade of aan een schutting, muur of deur. Als u de verlichting buiten wilt hangen, let er dan wel op dat de ijspegelverlichting daar ook geschikt voor is. Maak dus uw keuze en bestel eenvoudig via onze webshop.

Koppelbare ijspegelverlichting

Wilt u uw hele huis, tuin of meerdere bomen versieren met ijspegelverlichting? Dan heeft u aan één setje niet genoeg. Er is losse kerstverlichting die 10 meter lang is, maar gemiddeld is de verlichting ongeveer 5 meter lang. Om die reden zijn er ijspegelverlichting met LED die koppelbaar zijn. Dit zijn speciale snoeren waarmee u andere koppelbare verlichting aan elkaar kunt koppelen, zodat u zelf kunt bepalen wat de lengte is van de ijspegelverlichting. En dit allemaal met maar één stopcontact, aangezien de snoeren aan elkaar gekoppeld worden als één geheel. Hiervoor hoeft u geen technische kennis te hebben. Het is gewoon een kwestie van de snoeren aan elkaar koppelen zoals u een stekker in het stopcontact steekt. U kunt dit dus doen met bepaalde ijspegelverlichting met LED, maar kunt hierbij ook nog andere koppelbare kerstverlichting gebruiken. Zo kunt u zelf mixen en bepalen welke soorten kerstverlichting u allemaal wilt gebruiken aan één lang snoer. Let er wel op dat u begint met een startkabel om de rest van de ijspegelverlichting met LED te kunnen voorzien van stroom. De aansluitkabel leveren wij standaard bij de koppelbare ijspegelverlichting met LED.

Uw ijspegelverlichting met LED online kopen

Wilt u in en om uw huis ook een aparte kerstverlichting waardoor u een geheel eigen sfeer creëert? IJspegelverlichting met LED koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over ijspegelverlichting met LED of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie