Overige Producten 
Kabels 
Account  

Radio

Radio: luistert u er hier naar of neemt u hem mee?

Net als de TV stond de radio vroeger centraal in de huiskamer. De echte senioren onder ons herinneren zich misschien zelfs nog de bekende fel oplichtende groene “ogen” die aangaven wanneer de zenderontvangst juist was ingesteld. Pure nostalgie. Hoewel wij nog de nodige radio tafelmodellen in ons assortiment hebben plus een hele serie wekkerradio’s voor op het nachtkastje, zijn verreweg de meeste types toch draagbare radio’s. U kunt ze dus vrij letterlijk overal daar plaatsen waar u muziek wil. Hoewel dat ook kan met apparaten zoals een smartphone of een tablet, is een radio toch een handzamere en vooral ook beter klinkende optie.

Techniek staat voor niets

Hoewel de radio al een respectabele leeftijd heeft bereikt (al rond 1900 werden de eerste radiogolven uitgezonden én ontvangen), is de techniek niet blijven stilstaan. Hoewel vrijwel iedere radio nog steeds als basis analoge techniek (FM en/of AM radiogolven) gebruikt, hebben steeds meer toestellen de een of andere vorm van digitale radio aan boord. U treft in ons assortiment modellen met internetradio aan en steeds vaker ook radio met dab en dab+ technologie. Met DAB (digital audio broadcasting) en diens opvolger DAB+ heeft u ontvangst zonder storing en ruis en bovendien de beschikking over zeer veel zenders. Nog meer techniek gewenst? Kijk dan vooral eens naar bluetooth, USB en, vooruit, MP3 en CD functionaliteit van een radio toestel.

Radio bouw en onderbouw

Behalve op de tafel, naast het bed en onder de arm zijn er nog wel wat bijzondere plekken te bedenken waar u een “stand alone” model kunt gebruiken. In de keuken kunt u natuurlijk een draagbaar exemplaar gebruiken, maar u kunt ook kiezen voor een model dat u onder een keukenkastje hangt. Niet alleen neemt deze minder plaats in dan een draagbaar model, een onderbouw keukenradio heeft vaak ook een aantal extra functies. Denk daarbij aan een kookwekker, tijdsaanduiding en alarm. Een andere plek waar u steevast een radio tegenkomt, is op plaatsen waar wordt geklust, zoals in uw garage, kelder en zolder. Een bouwradio is schokbestendig, spatwaterbestendig en vrijwel steeds voorzien van een signaalkleur zodat je hem met de kruiwagen niet ommietert. We weten niet zeker of er een voorkeurstoets voor Nederlandstalige smartlappen op een bouwradio zit …

Voor in het mandje en uit de oude doos

Weinig mensen worden wakker en stappen meteen fris uit bed. U heeft meestal even nodig om bij uw positieven te komen. Een wekkerradio kan hier uitstekende diensten verrichten. Een radio met wekfunctie heeft, behalve de wekker, allerlei functies aan boord om u ontwaken en inslapen te veraangenamen. Behalve muziek treffen we ook specifieke verlichting aan, een snooze functie (ook wel “nog-even-omdraaienknop” genoemd) en inmiddels ook USB en bluetooth functionaliteit. We hebben ook een hele serie wekkerradio’s met thermometer in ons assortiment. Te koud? Hit the snooze button. Ten slotte: u kunt ook een retro radio kiezen.

Uw radio online kopen

Een radio koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een radio of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie