Overige Producten 
Kabels 
Account  

Deurspion camera

Tegenwoordig is het geen overbodige luxe om te weten wie er heeft aangebeld voordat u de deur opent. Hiervoor vindt u in het assortiment van Allekabels de digitale deurspion camera met LCD beeldscherm. Het directe voordeel ten opzichte van de klassieke spion: u hoeft niet meer met dichtgeknepen oog te kijken, want u heeft nu een display ter beschikking waarop duidelijk de persoon te zien is. Daarnaast kunt u het videobeeld zelfs vastleggen. Het product installeert u eenvoudig in het gat van uw huidige deurspion en is door zijn design niet van een model zonder camera te onderscheiden. Lees meer

Eenvoudige montage

Zoals eerder genoemd biedt een deurspion camera het voordeel dat u op een LCD display kunt zien wie er voor uw huis staat, en dat u deze beelden zelfs kunt opnemen en bewaren. Dankzij dit product is het dus niet nodig om een compleet bewakingssysteem aan te schaffen en te installeren. Uitgaande van de standaard situatie dat u al een klassieke uitvoering heeft, dan hoeft u die alleen te verwisselen voor deze. Een schroevendraaier is voldoende. De camera wordt bevestigd op een meegeleverde metalen houder die op de deur wordt vastgeschroefd met zelf tappende schroeven, boren is niet nodig.

Aansluiten van de camera

De digitale deurspion bevat de eigenlijke camera. Hij wordt in de opening geplaatst waar eerst uw klassieke deurspion zat. De diameter van het gat mag tussen 13 mm en 28 mm bedragen. Voor een deurdikte tussen 35 mm en 65 mm kunt u de bijgeleverde korte schroeven gebruiken, voor diktes tussen 65 en 105 mm gebruikt u de lange. De deurspion camera wordt met de gemarkeerde pijl naar boven in de opening geduwd, waarbij de eraan vastzittende flatcable (om het beeld naar het beeldscherm te transporteren) door het gat wordt gevoerd. Door de zelfklevende strookjes aan de achterkant van het gering uitstekende deel van de camera blijft deze goed vastzitten. U zou natuurlijk ook met een hulsje (kokertje) om de buis van de camera heen het gat passend kunnen maken, als het ware een te grote opening ‘opvullen’. Op die manier zit de deurspion dan klem. Maar nodig is het niet perse, vanwege de zelfklevende strookjes die zorgen dat wanneer de diameter van het gat groter is dan van de camera, deze dan toch vastzit tegen de buitenkant van de deur.

Monteren van het beeldscherm

Om het display te kunnen monteren moet eerst nog een meegeleverde metalen houder tegen de binnenzijde van de deur worden geschroefd. Deze houder is voorzien van een pijl naar boven, die ook in die positie moet worden gemonteerd, ook al lijkt het niks uit te maken hoe de houder geplaatst wordt! De schroeven worden aangebracht in twee sleuven, waarmee u bewegingsvrijheid heeft in de plaatsing van de schroeven op de deur. Dit is aan de orde als uw deur niet massief is, maar bijvoorbeeld van hobbelig glas of anderszins matglas is voorzien. Daarna sluit u de flatcable aan de onderzijde op het display aan. Vervolgens plaatst u een geheugenkaartje, ook wel SD kaartje genoemd, in het display. In ons assortiment vindt u uiteraard ook SD kaartjes die u kunt gebruiken. Voor nu, kortweg: hoe groter de inhoud van het kaartje, hoe meer staande (foto) en bewegende beelden (video) u erop kwijt kunt. U kunt een SD kaartje tot maximaal 32GB gebruiken in dit apparaat. Om het kaartje te plaatsen zult u even het lipje aan de onderkant van de sticker met tekst moeten indrukken en de deksel van het compartiment moeten openen.

Batterijen en instellingen

Nadat u de drie (niet meegeleverde!) batterijen van het type 1,5V AA heeft geplaatst en het compartiment gesloten, hoeft u alleen nog het display op de metalen houder te schuiven. Wij adviseren u om batterijen die lang meegaan, van merken als Duracel of Varta, uit ons assortiment te nemen. Reservebatterijen kunnen geen kwaad, er zal maar ’s-avonds iemand aanbellen en de batterijen zijn leeg! Met de antwoordknop in het midden wordt het display ingeschakeld, nogmaals indrukken schakelt de camera in, waarna deze gaat opnemen. In de instellingen legt u vast of de camera alleen een reeks foto’s maakt of bewegende beelden. Dit heeft te maken met de grootte van uw geheugenkaartje en de snelheid waarmee die vol raakt. Er wordt een bezoekerslijst aangelegd op tijdstip en datum van opname, zodat u snel een bepaalde persoon kunt terugvinden. In het menu, dat u met de kleine knop rechts beneden van de antwoordknop bedient, kunt u de datum/tijd, taal, opnamemodus (foto of video), helderheid, de tijdsduur van de opname en de achtergrondverlichting instellen. Ook kunt u het SD kaartje leegmaken (formatteren).

Specificaties

De grootte van het beeldscherm (diagonaal!) bedraagt 2,8 inch oftewel pakweg 7 cm. De displaytechniek is LCD (liquid crystal display) met kleurkristallen en TFT-aansturing van die kristallen (thin film transistor). De gezichtshoek waaronder u het beeld nog kunt zien bedraagt 75 graden. Anders gezegd: ook wanneer u aan de zijkant van het display staat kunt u het beeld nog goed waarnemen. De afmetingen van het gehele beeldscherm bedragen 135 mm breed, 75 mm hoog en 17 mm dik. De behuizingdimensie van de camera bedraagt 30 mm buitendiameter (het deel dat aan de buitenkant op de deur komt). De deurspion camera zelf heeft een werkzame diameter, dus het oppervlak waarmee hij kan registreren, van 7 mm.

Uw deurspion online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie