Overige Producten 
Kabels 
Account  

Camping

Gerelateerde Categorieën

Op vakantie naar de camping

Kamperen is een vorm van vakantie vieren, of openluchtrecreatie, die met name plaatsvindt op speciaal daarvoor ingerichte plekken: campings. In Nederland en in vele andere landen is wildkamperen, kamperen buiten een camping, niet toegestaan in verband met bescherming van de natuur en uit veiligheidsoverwegingen. Hiervoor kunt u vrij hoge boetes krijgen, dit kunt u beter vermijden dus. Onder kamperen verstaan we verblijf in bijvoorbeeld een tent, camper of caravan. Dit is een wat primitievere vorm van vakantie dan een verblijf in een duur hotel, maar u kunt uw verblijf op de camping uiteraard zo luxe maken als u zelf wilt. Het ligt er maar helemaal aan wat voor camping u kiest en welke voorzieningen er op die camping zijn, maar uiteraard ook welke kampeerartikelen u zelf meeneemt naar de camping! In ons ruime assortiment camping benodigdheden vindt u de meest belangrijke spullen om mee te nemen naar de camping, maar uiteraard ook kampeerartikelen die uw verblijf op de camping net wat aangenamer maken.

Kampeerartikelen: wat heb ik allemaal nodig?

Op de camping is alles wat primitiever. Misschien is het juist daardoor ook wel stukken gezelliger! De juiste kampeerartikelen kunnen zorgen voor de meest ontspannen kampeerervaring. Kenmerken van kampeerartikelen zijn dat deze compact in te pakken zijn, licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren. Vaak zijn het kleinere uitvoeringen van onze spullen thuis, of inklapbare versies hiervan. En: niet alles hoeft weer mee terug naar huis. Kiest u bijvoorbeeld voor wegwerp kampeerartikelen, dan heeft u op de terugweg weer meer plek voor leuke souvenirs die u op de camping heeft gekocht. We hebben onderstaand voor u uitgewerkt welke kampeerartikelen u allemaal nodig kunt hebben en waarvoor. U hoeft er alleen nog maar pen en papier bij te pakken en een lijstje te maken. Alles wat u nog niet in huis heeft, bestelt u direct bij Allekabels. Vervolgens thuis afvinken tijdens het inpakken, en u weet zeker dat u geen kampeerartikelen vergeet mee te nemen.

Onderweg

De reis naar de camping, of die nu in Nederland of in het buitenland ligt, wordt meestal gemaakt met de auto. Voordat u bepakt en bezakt de weg op gaat, kunt u het beste alvast een aantal kampeerartikelen los meenemen in de auto. Denk bijvoorbeeld aan reiskussentjes, oordoppen en slaapmaskers voor onderweg. Zo kunnen degenen die niet aan het rijden zijn onderweg nog de nodige uurtjes slaap pakken. Eenmaal op de camping aangekomen zijn dit soort artikelen ook geen overbodige luxe, vooral voor de campingbezoeker die graag uitslaapt. Als het ’s ochtends vroeg licht wordt en de hele camping langzaam wakker wordt, kunt u met een slaapmasker en oordoppen nog even verder slapen. Tijdens de reis naar de camping mag ook een goede autolader niet ontbreken voor het opladen van smartphones en tablets om iedereen op de achterbank bezig te houden. In ons assortiment vindt u ook verschillende telefoon- en tablethouders voor in de auto, handig voor navigatie maar ook voor het bekijken van films op de achterbank.

Uw verblijf op de camping

Eenmaal aangekomen op de camping begint het kampeerplezier met het opzetten van de tent of het klaarmaken van de caravan of camper. In ons assortiment vindt u alle benodigdheden om uw kampeerplek in orde te maken, denk aan stormlijnen, tentharingen, grondpennen, tenthamers en grondzeilen. Nadat uw tent, camper of caravan staat, kunt u uw slaapplek inrichten. Voor een comfortabele slaapplek heeft u de keuze uit verschillende luchtbedden of kampeermatjes, maar ook complete campingbedden of hangmatten. Uiteraard vindt u in ons assortiment ook de benodigde accessoires, zoals pompen voor het luchtbed en reparatiesetjes. Maak het geheel af met slaapzakken en reiskussens. Insectvrij slapen? Schaf dan ook een klamboe aan. Op de camping is het sowieso nooit een overbodige luxe om anti-insecten spray bij u te hebben, maar zeker in uw slaapverblijf wilt u niet gestoord worden door ongewenst gezoem. Wel graag op tijd opstaan? Schaf dan ook een compacte reiswekker aan en u kunt uw dag op de camping vroeg beginnen.

Kampeermeubels

Op de camping zijn we natuurlijk niet helemaal thuis, maar willen we het wel zo huiselijk mogelijk maken. Voor de meeste campingbezoekers, die met de auto komen, is het geen optie om complete tuinsets mee te nemen. Gelukkig zijn er speciaal voor gebruik op de camping verschillende meubels, zoals campingstoelen, campingtafels, campingbanken en zelfs campingkasten. Stuk voor stuk compacte meubels die u kunt inklappen tot nog compactere pakketjes. U richt hiermee uw kampeerplek in, en als de vakantie voorbij is klapt u alles weer in en gaat het gemakkelijk mee terug naar huis. Veel campingstoelen worden geleverd met handige opberghoezen, waarmee u ze gemakkelijk van huis naar de camping en weer terug kunt vervoeren. Deze compacte campingstoelen zijn overigens ook ideaal om mee te nemen naar een festival of wanneer u een dagje gaat vissen of naar het strand gaat.

Elektriciteit op de camping

Een kampeertripje wordt door iedereen zo ingericht als zij zelf graag willen. De een gaat voor super primitief met een klein tentje, de ander heeft toch liever net iets meer luxe. Een kampeervakantie wil natuurlijk niet zeggen dat u de hele vakantie zonder stroom moet overleven, daar zijn we tegenwoordig haast niet meer aan gewend. Bij Allekabels vindt u verschillende campingstekkers en toebehoren. De normale eurostekkers die u thuis gebruikt, past namelijk bijna nooit op de stroompaaltjes die u op de camping aantreft. Campingstekkers zijn goed geaard en beschermd tegen water en vocht. Kiest u voor een camping verdeeldoos dan heeft u meteen meerdere stroompunten om uw apparaten aan te sluiten. Vaak kunt u op de camping ook bij de sanitaire voorzieningen gebruik maken van stroom, bijvoorbeeld om uw föhn in te steken. In het buitenland zijn echter niet altijd dezelfde stopcontacten beschikbaar als in Nederland. Zorg daarom dat u ook altijd een of meerdere geschikt wereldstekkers bij zich heeft.

Verlichting

Hoewel de paden op een camping meestal wel verlicht zijn, zult u ook uw eigen verlichting mee moeten nemen. Denk bijvoorbeeld aan een campinglamp, die u op de tafel plaatst om ’s avonds nog een potje te kaarten. Campinglampen zijn meestal uitgevoerd in de vorm van een lantaarn en kunt u gemakkelijk meenemen, ook ideaal wanneer u bijvoorbeeld in het donker op zoek bent naar het toilet. Ook een zaklamp of een hoofdlamp is geen overbodige luxe, ook voor het zoeken naar het toilet maar bijvoorbeeld ook wanneer u ’s avonds in uw tentje nog even een boek wilt lezen of een puzzel wilt maken. Er is uiteraard verlichting op netstroom of zelfs op zonne-energie verkrijgbaar, maar het meest gangbaar voor campinglampen en zaklampen zijn toch nog altijd batterijen. Zorg er dus ook voor dat u altijd voldoende reserve batterijen meeneemt! Beetje sfeer meebrengen? Ga dan voor een mooi lichtsnoer om de voortent te verlichten. Niet alleen brengt dit sfeer, maar u kunt zo barbecueën en kaarten tot lang na zonsondergang.

Koken en eten

De charme van leven op de camping is dat u alles lekker zelf doet en dan net wat primitiever dan thuis. Zelf koken op de camping hoeft helemaal niet lastig te zijn, als u de juiste kampeerartikelen bij zich heeft. Niet alleen een camping koelkast, kookstelletje en gasflessen zijn speciaal als kampeerartikelen verkrijgbaar, ook potten, pannen, servies en bestek zijn er in handig, compact formaat, gemakkelijk mee te nemen. Kiest u voor wegwerpspullen, dan hoeft u over de afwas verder ook niet na te denken. Denkt u dat u ’s ochtends naar de campingwinkel moet voor een kopje koffie om wakker te worden? Nergens voor nodig! Ook camping koffiezetapparaten en -waterkokers zijn er in reisformaat. Vergeet ook niet een kleine tafelbarbecue of eventueel een barbecue emmer mee te nemen, een avondje barbecueën mag tijdens het kamperen namelijk niet ontbreken.

De afwas

En dan na het eten misschien nog wel het aller gezelligste van het leven op de camping: met zijn allen afwassen. Ziet u zichzelf nog niet met een afwasbak en toebehoren onder de arm naar de sanitaire voorzieningen lopen, dan zijn ook hier kampeerartikelen voor. Denk bijvoorbeeld aan opvouwbare afwasbakjes en compacte afwasborstels. Compact is het kernwoord als het op kampeerartikelen aankomt! Zo vindt u in ons assortiment ook opvouwbare jerrycans. U kunt er voor het afwassen dus ook voor kiezen om een jerrycan te vullen met water en die mee te nemen naar uw kampeerplek, om daar in alle rust af te wassen. Voor drinkwater moet u op de camping vaak een stuk lopen. Ook daarvoor is die opvouwbare jerrycan onmisbaar om wat water in op te slaan. Ideaal als u even snel uw tanden wilt poetsen naast uw tent of caravan. Neem voor drinkwater verder voldoende drinkflesjes en thermosflessen mee, zodat u nooit zonder drinkwater komt te zitten.

Hygiëne op de camping

Omdat u het op de camping vaak met wat minder moet doen dan thuis, wordt vaak gedacht dat persoonlijke verzorging wat te wensen over laat op de camping. Dat is natuurlijk nergens voor nodig met de juiste kampeerartikelen! Om te voorkomen dat u met enorm veel natte handdoeken en andere was komt te zitten, kunt u bijvoorbeeld speciale kampeerhanddoeken aanschaffen. Deze handdoeken van microvezel drogen extra snel en nemen weinig plaats in beslag. Vergeet u niet om een waslijn en wasknijpers mee te nemen om uw spullen te laten drogen. Verder zijn er ontzettend veel kampeerartikelen voor hygiëne en persoonlijke verzorging beschikbaar. Denk maar aan desinfecterende handgels, pillendoosjes, reisföhns of zelfs een persoonlijke campingdouche. U kunt het zo primitief of zo luxe maken als u zelf wilt. Met uw eigen campingdouche hoeft u nooit in de rij te staan voor de douches op de camping. U vult deze zak met water en hangt deze op een hoog punt. De zak trekt warmte aan en als de zon hier een tijdje op schijnt, zal het water in de campingdouche opwarmen. Heerlijk, uw eigen douchegelegenheid in de buitenlucht!

Comfortabel kamperen

Zoals we al aangaven kunt u het leven op de camping zo luxe maken als u zelf wilt. Er zijn genoeg kampeerartikelen die uw kampeerervaring een stuk aangenamer, of zelfs luxe kunnen maken! Denk bijvoorbeeld aan een campingkachel. Als u een camping in Nederland kiest, bent u namelijk nooit zeker van goed weer. Zeker in het voorjaar en najaar kan het wel eens kouder zijn dan u graag zou willen. Als u een campingkachel meeneemt, hoeft u zich hier geen zorgen om te maken, u zit dan altijd warm. Andersom is bij warm weer een camping ventilator ontzettend handig. Deze twee kampeerartikelen kunt u ook in één product krijgen, zo slaat u twee vliegen in een klap. Er zijn genoeg campingkacheltjes die zowel een warme als een koude stand hebben. Voor de extreem warme dagen neemt u uiteraard nog een hand ventilator mee zodat u niet puffend langs het zwembad hoeft te zitten, maar u altijd een aangenaam briesje bij de hand heeft.

Luxe van thuis mee naar de camping

Om het helemaal luxe te maken met kampeerartikelen, kunt u zelfs een camping schotel aanschaffen. Hiermee kunt u overal televisie ontvangen via een satellietverbinding. Ook internet gebruiken, maar geen of slechte WiFi op de camping? Met een MiFi router creëert u uw eigen netwerk en kunt u internetten waar en wanneer u maar wilt. Wanneer u tijdens uw kampeervakantie niet zonder smartphone, tablet of laptop wilt komen te zitten, zorg dan ook dat u al uw opladers meeneemt naar de camping. Een autolader is, zoals eerder al gezegd, ideaal om onderweg op te laden. Maar ook een (opgeladen) powerbank mag niet ontbreken om op te laden wanneer u even zonder stroom zit. Buiten alle standaard kampeerartikelen vindt u in ons assortiment ook allerlei andere spullen om uw vakantie op de camping te overleven, ook als u niet zo’n buitenmens bent.

Uw camping benodigdheden online kopen

Kampeerartikelen koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over kampeerartikelen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie