Overige Producten 
Kabels 
Account  

Alarmsysteem

Draadloos sirene - HQ Products
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 59,99
Zwaailamp - Techtube Pro
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 17,99
Zwaailamp - Techtube Pro
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 21,99
Magneetcontact - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,29
Magneetcontact - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Magneetcontact - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Sticker alarm systeem - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Sticker Camera Security - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39

Welk alarmsysteem?

Het persoonlijke alarm is een alarmsysteem waarmee u een aanrander of iemand die u bedreigt kunt afschrikken. Dit alarm geeft een bijzonder hard en schril geluid dat de persoon door wie u lastig wordt gevallen in verwarring brengt en u de gelegenheid geeft om het hazenpad te kiezen. Door het harde en schrille geluid zullen ook mensen in de buurt gewaarschuwd worden en gaan kijken wat er aan de hand is. Een persoonlijk alarm is eenvoudig te activeren door het stevig indrukken van één of twee knoppen. Een tweede soort persoonlijk alarm is het oproepalarm. Dit alarm is populair bij mensen die alleen wonen en slecht ter been zijn. Het systeem bestaat uit een kleine zender die met een koord rond de nek gedragen kan worden. Wordt er op de knop op het zendertje gedrukt, dan wordt er een signaal naar de ontvanger gestuurd. Deze ontvanger belt een voorgeprogrammeerd telefoonnummer en speelt een vooraf opgenomen boodschap af. Drukt de ontvanger van de boodschap op een nummertoets, dan wordt de intercomfunctie geactiveerd.

Inbraak alarmsysteem

Wilt u een huis of kantoorpand beveiligen? Een inbraakalarm is dan een goede keus. U kunt een inbraak alarmsysteem laten monteren door een installatiebedrijf, maar het kan een stuk goedkoper als u het zelf bestelt en monteert. Een inbraak alarmsysteem is eenvoudig te monteren en kan door iedere doe-het-zelver in een middag geplaatst worden. Een inbraakalarm bestaat uit een centrale unit met bedieningspaneel. Een inbraak alarmsysteem heeft vaak twee alarmfuncties: een harde sirene en een telefonische alarmfunctie. De sirene is bedoeld om de inbreker die de ruimte betreedt af te schrikken. Inbrekers houden niet van harde geluiden die aandacht trekken en zullen als er een sirene afgaat snel het hazenpad kiezen. De telefonische alarmfunctie is ideaal voor kantoorpanden. Zodra er een alarm afgaat, kiest uw alarminstallatie het voorgeprogrammeerde nummer en laat u weten dat er een alarm is. U kunt dan meteen naar uw kantoorpand gaan om het inbraak alarmsysteem te resetten en te kijken wat er aan de hand is. Een inbraakalarm is vaak uitgerust met één of twee bewegingssensoren en kan naar behoefte met extra sensoren worden uitgerust.

Extra sensoren

In kleine ruimtes zijn één of twee bewegingssensoren vaak voldoende. Wilt u een grotere ruimte of een ruimte met meerdere kamers beveiligen, kies dan voor een alarminstallatie die eenvoudig uit te breiden is met extra sensoren. Er zijn verschillende sensoren op de markt. Naast de bewegingssensor is een raam- of deurcontact een veel gebruikte sensor. Het voordeel van deze sensor is dat een inbraak alarmsysteem al geactiveerd wordt zodra de deur of het raam waar de sensor aan bevestigd zit, geopend wordt. Een inbreker zal hierdoor eerder gedetecteerd worden en eerder afgeschrikt worden. Een magneetcontact is zowel in een opbouw- als in een inbouw uitvoering verkrijgbaar. Sensoren zijn verkrijgbaar in zowel bedrade als draadloze uitvoeringen. Het voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat u de sensor overal eenvoudig kunt plaatsen. Een nadeel is dat u periodiek de batterij in de sensor moet vervangen. Bij een bedrade sensor heeft u geen omkijken naar een interne batterij. Bij het plaatsen moet er wel een kabel naar de sensor getrokken worden en correct op de sensor en op de hoofdunit aangesloten worden. Bij veel systemen kunnen bedrade en draadloze sensoren gecombineerd worden.

Extra functies

Naast de klassieke sensoren voor ramen en deuren is het bij veel systemen ook mogelijk om andere functies aan het systeem toe te voegen. Door het toevoegen van deze extra functies, wordt u niet alleen gealarmeerd bij inbraak, maar ook bij ander onraad. Denk hierbij aan een wateralarm en een rookalarm. Voor bedrijfsruimten en huizen met meerdere kamers is het bijzonder praktisch om ook een rookalarmering aan uw alarminstallatie toe te voegen. Het systeem zal u dan ook alarmeren bij beginnende brand en rookontwikkeling. Het systeem zal u alarmeren bij lekkage van bijvoorbeeld wasmachine of vaatwasser als u het systeem uitrust met één of meerdere watersensors. Heeft u een smart alarmsysteem, dan kunt u in de bijbehorende app bij een melding meteen zien wat er aan de hand is. Op deze manier wordt u bij inbraak en andere calamiteiten in een vroeg stadium gewaarschuwd. Bij inbraak wordt de inbreker afgeschrikt door een harde sirene. Bij water- of rookalarm worden de aanwezigen direct en - als u niet aanwezig bent – uzelf indirect via de app er meteen op geattendeerd dat er een calamiteit is. Op deze manier kunt u veel materiële en financiële schade voorkomen of tot een minimum inperken.