Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SD 8GB

Een micro SD kaart 8GB is een van de kleinst verkrijgbare opslagmedia en ongeveer zo groot als een vingernagel. Met een opslagcapaciteit van 8 GB is dit een van de voordeligste SD geheugenkaartjes. Toch heeft het voldoende ruimte voor talloze foto’s op standaard formaat. Het is een prima aanvulling als u op reis gaat en een of meer extra geheugenkaartjes wilt hebben voor uw fototoestel of smartphone. Lees meer

Wanneer voor een micro SD kaart 8GB kiezen?

Een micro SD kaart 8GB is een geheugenkaart die vaak gebruikt wordt in digitale apparaten zoals fototoestellen, videocamera’s en smartphones. Een micro SD kaart 8GB werkt met flash geheugenchips en is daardoor niet gevoelig voor stoten en temperatuurwisselingen, verder is hij spatwaterdicht. U kunt de micro SD kaart 8GB gerust voor langere tijd uit uw camera halen. De gegevens blijven bewaard ook al wordt het kaartje door de camera niet van spanning voorzien. Ga wel voorzichtig om met een micro SD kaart 8GB als u deze in of uit uw camera plaatst. Voor het functioneren en de levensduur van de micro SD kaart 8GB is het belangrijk dat u de aansluitpunten op het kaartje zo min mogelijk aanraakt. Huidvet bevat een geringe hoeveelheid zuur die de aansluitpunten op de micro SD kaart 8GB op de lange duur kan aantasten. Hierdoor kunnen de aansluitpunten slecht contact maken, waardoor bestanden niet meer op het kaartje opgeslagen kunnen worden of niet meer leesbaar zijn. Raakt u de contacten toch aan, dan kunt u de contacten voorzichtig met een schone en niet pluizende doek weer vetvrij schoon te wrijven.

Geheugenkaart lees- en schrijfsnelheid

Naast de capaciteit van een geheugenkaartje is de snelheid een van de belangrijkste eigenschappen. De snelheid kan op verschillenden manieren worden aangegeven. Een standaard manier is het aangeven van zowel de lees- als de schijfsnelheid in megabyte per seconde (MB/s). Hierbij wordt de maximaal haalbare snelheid weergegeven. Het is natuurlijk plezierig om uw foto’s en video’s snel naar uw computer te kunnen kopiëren, dus hoe hoger de leessnelheid hoe sneller het kopiëren zal gaan. Maar belangrijker is de schrijfsnelheid van het kaartje. Deze bepaalt hoe snel een camera informatie op het kaartje kan wegschrijven. Hoe hoger de schrijfsnelheid, hoe korter de wachttijd tussen het nemen van uw foto’s. Omdat voor het maken van video’s de minimaal haalbare schrijfsnelheid een belangrijke rol speelt is er een klassesysteem ingevoerd, waarbij de klasse de minimale gegarandeerde schrijfsnelheid van een micro SD kaart 8GB aangeeft. In dit systeem wordt de snelheid aangegeven door het getal in de hoofdletter C. De klasseaanduiding loopt van 2 tot 10, waarbij 10 het snelste is.

Gebruik van een micro SD kaart 8GB

Omdat een micro SD kaart 8GB kaart niet groter is dan een vingernagel vergt het enige handigheid om het uit een apparaat te halen en het er weer in te steken. U steekt een micro SD kaart 8GB met de contacten naar voren in het apparaat. Het kan maar op één manier in het kaartslot gestoken worden. Gaat een kaartje niet verder dan tot halverwege in het slot, forceer het dan niet maar haal het er weer uit, draai het in de lengterichting een halve slag en steek het weer in het kaartslot. Bij veel kaartslots kunt u het kaartje in het slot drukken tot het niet verder gaat en vastklikt. Verwijderen gaat afhankelijk van het apparaat op een van de volgende manieren. Druk op het kaartje, zodat het iets verder naar binnen gaat, het kaartje klikt vervolgens los en als u het loslaat wordt het door een veertje naar buiten geduwd. Het is ook mogelijk dat u op een hendeltje moet drukken of dat u het gewoon voorzichtig uit het apparaat kan trekken. Schakel een apparaat altijd uit voordat u opslagmedia verwijdert.

Micro SD 8GB kopen

Bij het kopen van een SD kaart is het belangrijk om het juiste type kaart te kopen. Check of uw apparaat gebruikmaakt van het micro SD kaart 8GB formaat. Een micro SD kaart 8GB slot is 11 millimeter breed. Is het kaartslot in uw apparaat ongeveer 24 millimeter breed, dan hebt u te maken met een standaard SD kaartslot. U heeft dan geen micro SD, maar een standaard SD geheugenkaartje nodig. In de gebruiksaanwijzing van uw apparaat (en ook vaak op het apparaat zelf) staat aangegeven wat de minimum snelheidsklasse van het kaartje moet zijn. De snelheidsklasse bepaalt hoe snel er data op een micro SD kaart 8GB geschreven kan worden. Wordt in de gebruiksaanwijzing minimaal klasse 10 voorgeschreven, dan heeft u minimaal een micro SD kaart 8GB class 10 nodig om uw apparaat optimaal te laten functioneren. De juiste snelheidsklasse is vooral belangrijk bij het maken van video’s. Heeft uw micro SD kaart 8GB een te lage snelheidsklasse, dan kunnen de videodata niet snel genoeg op het kaartje worden geschreven. U krijgt dan of een foutmelding of de video zal bij het afspelen een schokkerig beeld geven.

Micro SD kaart

Klantenservice & Informatie