Overige Producten 
Kabels 
Account  

Verborgen Camera

Opkomst verborgen camera

U heeft het vast wel eens op televisie of internet gezien. Video-opnames die zijn gemaakt met een verborgen camera om misstanden aan de kaak te kunnen stellen. Met een duidelijk aanwezige camera zou het meestal niet lukken om onthullende gesprekken of activiteiten op die manier vast te leggen, omdat mensen zich in het bijzijn van een camera anders gaan gedragen. In de loop der jaren wordt er voor spraakmakende televisiebeelden steeds meer gebruik gemaakt van de verborgen camera. Maar ook voor uw eigen omgeving of bedrijfsruimtes kunt u gebruik maken van een verborgen camera. Als personeel bijvoorbeeld goederen of geld steelt uit uw winkel of als u thuis bezittingen mist, is het een mogelijkheid om verborgen camera’s op te hangen. Hier zijn natuurlijk wel regels aan verbonden die later uitgebreider worden besproken. U moet hierbij namelijk wel rekening houden met de privacywet.

Voordelen verborgen camera

Bij sommige huizen ziet u camera’s aan de voor-, achter- en soms zijkant van de gevel hangen. Dit kunnen echte camera’s zijn, maar sommige mensen hangen ook neppe (dummy) camera’s op voor het afwerende effect op inbrekers of andere kwaadwillende. Aan de ene kant kan dit (potentiële) inbrekers afschrikken, omdat ze zien dat er camera’s ophangen. Aan de andere kant kunnen deze beveiligingscamera’s juist een aantrekkende kracht hebben, omdat kwaadwillende denken dat er iets waardevols te halen valt als er camera’s ophangen. Het voordeel van verborgen camera’s is dat ze niet snel worden opgemerkt. Logisch natuurlijk. U heeft hiermee dan niet direct een afwerend effect, maar wel de mogelijkheid om bepaalde activiteiten te zien of op te nemen. Daarnaast zijn kwaadwillende geneigd om zichtbare camera’s uit te schakelen, zodat ze alsnog ongestoord hun activiteiten kunnen voortzetten.

Waar moet u op letten bij de aanschaf?

Er zijn verschillende punten waarmee u rekening kunt houden als u een verborgen camera aanschaft. Denk bijvoorbeeld eens aan het verschil tussen dag en nacht. Overdag geeft een verborgen camera uitstekend beeld omdat er genoeg licht is, maar gebeurt dat ook als het donker is? Een lichtgevoelige camera met nachtzicht kan in alle lichtomstandigheden worden gebruikt. Wilt u een apart beeldscherm of ene SD-kaartje die u zelf in een pc of ander apparaat kunt plaatsen om beelden terug te zien. Hierbij valt te kiezen tussen interne of externe opname. Met een geheugenkaart van 32 GB kunt u ongeveer 30 uur opnemen. Ook de resolutie is belangrijk voor een camera. Bij een lage resolutie zult u de persoon niet kunnen identificeren. Kies minimaal voor 600 x 400 pixels. Daarbij zijn het aantal frames van seconden van belang, zodat het beeld vloeiend loopt. Houd ook rekening met de richting waarin u wilt filmen. Bij een kleinere ruimte is een kijkhoek vanaf 140 graden aan te bevelen, bij een grotere ruimte tussen de 60 en 75 graden.

Verschillende cameramodellen

Wat niet geheel onbelangrijk is als u een verborgen camera gaat aanschaffen is het cameramodel. Wellicht heeft u wel eens in een film gezien dat een camera is weggewerkt in een teddybeer of in een knoopje van een jas. Hoewel dit eerder voorkomt in films dan in de realiteit, zijn er genoeg mogelijkheden om een verborgen camera te plaatsen. Het is afhankelijk van de omgeving waarin de camera wordt geplaatst, welk cameramodel daarvoor het meest geschikt is. Kies voor een relevant model. In een kantoorruimte ziet een wekkerradio vreemd uit, terwijl u in een onopvallende rookmelder of lichtschakelaar juist een camera kunt plaatsen. Allekabels heeft diverse verborgen camera’s in het assortiment, waaronder verborgen camera’s die zijn weggewerkt in horloges, wandklokken, rookmelders, wekkerradio’s en pennen. Bekijk en bestel deze verborgen camera’s eenvoudig via onze webshop.

Wetten en regels gebruik verborgen camera

Het antwoord is: nee. U kunt niet overal zomaar verborgen camera’s gaan. Er zijn namelijk wetten en regels aan verbonden om de privacy van mensen te waarborgen. Ook al zijn er mensen – of heeft u het vermoeden dat personen – u benadelen door bepaalde activiteiten of ontvreemding van materiaal of geld, dan nog hebben deze personen recht op privacy. De regels voor het gebruik van verborgen camera’s op de werkvloer, in een winkel of in en rondom uw woning kunnen daarbij wel verschillen. Op de werkvloer en in een winkel mag alleen cameratoezicht plaatsvinden als dit echt nodig is, bijvoorbeeld bij diefstal of vandalisme. Uw woning mag blijkbaar geen camerabeveiliging bij ramen of de voordeur. Er moet ook altijd via een sticker of bord duidelijk en zichtbaar aangegeven worden dat er gebruik gemaakt wordt van beveiligingscamera’s. Toch zijn hier ook weer uitzonderingen op die we helaas niet allemaal kunnen omschrijven. Op de website van de rijksoverheid of andere betrouwbare websites van beveiligingsbedrijven vindt u alle informatie die u nodig heeft om te weten wat al dan niet de toegestane mogelijkheden zijn voor het gebruik van een verborgen camera.

Uw verborgen camera online kopen

Een verborgen camera koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een verborgen camera of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21:00 uur bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie