"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

GPS trackers kind

Wilt u een oogje in het zeil kunnen houden waar uw kind is, dan kunt u een gps tracker voor kind kopen. Met een kinder gps tracker kunt u waar uw kind zich ook bevindt dag en nacht - direct en zonder tussenkomst van derden - de positie van uw kind opvragen. Dit kan afhankelijk van het type tracker door een sms naar de tracker te sturen of door op het online portaal van de tracker in te loggen. Met een gps tracker kind waterdicht hoeft u zelfs niet bang te zijn dat de tracker door regen niet zal functioneren. Lees meer

Andere artikelen van GPS tracker

Gps tracking, wat is het?

Een gps tracker kind gebruikt het wereldwijd Global Positioning System (gps). Het gps systeem werkt met tientallen satellieten die in een baan rond de aarde draaien. Deze satellieten zenden continu een nauwkeurig tijdsignaal en hun eigen positie uit. Een gps ontvanger kan aan de hand van minimaal vier van deze satellietsignalen nauwkeurig berekenen wat zijn eigen positie is. Het signaal van een gps satelliet is een éénrichtingssignaal. De satelliet weet dus niet waar een gps ontvanger zich bevindt. Voor een normale gps ontvanger is dat prima, de positie wordt op een display weergegeven. Wilt u de positie van een gps tracker kind weten, dan moet de positie die de gps tracker kind berekend heeft aan u doorgegeven worden. De goedkoopste en eenvoudigste manier om dit te realiseren is door gebruik te maken van het mobiele telefoonnetwerk. Naast een gps ontvanger bevat een gps tracker kind een mobiele telefoon zendontvanger en een slot voor een mobiele sim kaart. Zo kan de positie van de gps ontvanger direct via een sms of via een dataverbinding naar een server van een online tracking dienst worden doorgegeven.

De sms gps tracker kind

De eenvoudigste uitvoering geeft op afroep de positie aan u door. Dit werkt eenvoudig door een sms naar het mobiele nummer van de gps tracker kind te sturen. Deze reageert hierop door een sms terug te sturen met daarin de meest recente gps positie. Met deze positie kunt u op Google maps meteen zien waar de gps tracker kind zich bevindt. Omdat deze gps tracker kind al een ingebouwde mobiele telefoon zendontvanger heeft, hebben de ontwerpers enkele handige extra functies ingebouwd. Hiermee is dit model niet alleen een gps tracker kind maar ook een door een kind eenvoudig te bedienen mobiele telefoon. Er zijn vier toetsen die elk een van tevoren geprogrammeerd telefoonnummer kunnen bellen. Daarnaast is er een SOS-knop waardoor er meteen een sms verstuurd wordt met daarin de recente positie van de gps tracker kind. U kunt het mobiele nummer van de tracker bellen waarna u meteen - zonder dat uw kind de telefoon hoeft op te nemen - verbinding met uw kind heeft en kunt luisteren wat er gebeurt. Als extra functie heeft de tracker een geo fencing functie. Zodra het apparaat buiten het ingestelde gebied komt, ontvangt u een sms.

Realtime gps tracker voor kind kopen

De realtime tracker werkt niet met sms, maar geeft regelmatig en automatisch zijn positie door aan een server. U kunt inloggen op uw online account en daarna op een kaart meteen zien waar de gps tracker kind zich bevindt. U kunt niet alleen de huidige positie zien, maar ook op welke tijden uw kind op andere plaatsen geweest is. Daarnaast kunt u ook de snelheid zien waarmee uw kind zich verplaatst. U kunt zien of het loopt, zich op de fiets verplaatst of in het openbaar vervoer zit. Dit type tracker wordt compleet geleverd met een speciale datasim. Het is niet nodig om zelf nog een pre payed sim te kopen. Op het portal van de fabrikant activeert u uw account met de activatiecode die in de doos van het toestel is bijgesloten. Hiermee wordt ook de gps tracker geactiveerd. Daarna stuurt de gps tracker om de twee minuten een actuele positie naar de server. Het online account heeft een gratis proefperiode. Daarna betaalt u een vast maandelijks bedrag, Dit is inclusief onbeperkte tracking en het gebruik van het online portaal.