Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

GPS trackers auto

Wilt u in de gaten kunnen houden wat er met uw auto, boot, truck of aanhanger gebeurt? Een gps tracker auto kopen is dan ideaal. Met een gps tracker auto kunt u eenvoudig de positie van voer- of vaartuig opvragen. Het toestel berekent nauwkeurig de positie van de gps tracker auto en geeft deze naar keus via sms of via een online portaal aan u door. De gps tracker auto met magneet en ingebouwde accu is eenvoudig overal te plaatsen. Een gps tracker auto inbouwen is de ideale keus als u een voertuig zorgeloos het jaar rond wilt kunnen volgen. Lees meer
Alle producten in deze categorie zijn momenteel helaas uitverkocht.

Andere artikelen van GPS tracker

Wat is gps tracking?

Een gps tracker auto maakt gebruik van het wereldwijde Global Positioning System (gps). Het systeem bestaat uit enkele tientallen satellieten die rond de aarde cirkelen en daarbij een nauwkeurig tijdsignaal plus hun positie uitzenden. Aan de hand van de informatie van minimaal vier satellieten kan een gps ontvanger zijn eigen positie berekenen. Dit signaal is een eenrichtingssignaal. Een ontvanger kan aan de hand van het signaal zijn positie uitrekenen, maar een gps satelliet weet dus niet waar een specifieke ontvanger zich bevindt. Voor een handheld gps ontvanger die uw positie op een display weergeeft is dat geen probleem. Wilt u de positie van een gps tracker auto op afstand kunnen uitlezen, dan is er dus nog een mogelijkheid nodig om de positie van de gps tracker auto te kunnen opvragen en door te geven naar u. De eenvoudigste methode om draadloos data door te geven is via het mobieletelefoonnetwerk. De gps tracker auto bevat naast de gps ontvanger ook een gsm zendontvanger en een sim slot om de gps positie per sms door te geven.

Sms functie bij een gps tracker auto

De eenvoudigste trackers zijn voorzien van een magneet en een ingebouwde batterij of accu. De tracker kan met de magneet eenvoudig op elke metalen oppervlakte van de auto gezet worden. Het voordeel van een systeem dat op een ingebouwde batterij werkt, is dat het snel en eenvoudig overal inzetbaar is. Het nadeel is dat de batterij slechts beperkt meegaat, dit kan per type variëren van slechts enkele dagen tot wel 900 dagen. We verkopen ook trackers die naast een ingebouwde accu een 12 volt aansluiting hebben. U voorziet de sms tracker zelf van een telefoon sim. Dit mag een eenvoudige pre payed sim zijn. Kies bij voorkeur een sim die in heel Europa werkt, u kunt uw voer- of vaartuig dan ook in het buitenland volgen. De positie opvragen is simpel. U stuurt een sms naar het mobiele nummer van de gps tracker auto. Deze stuurt daarna een sms met de huidige positie. Een aantal types hebben extra functies zoals geo fencing of bewegingsmelding. U ontvangt automatisch een sms als de tracker een ingesteld gebied verlaat.

Realtime gps tracker auto

Dit type gps tracker auto werkt niet met sms, maar geeft real time zijn positie door. U kunt de huidige en historische positie van het apparaat direct op uw online account bekijken, dit werkt door heel Europa. Deze gps tracker auto is bij aankoop voorzien van een speciale data sim, u hoeft zelf dus geen sim meer te kopen. Met de bijgeleverde activatiecode activeert u uw online account en wordt de gps tracking automatisch ingeschakeld. De tracker stuurt elke twee minuten zijn positie naar de centrale server. Dit online account heeft een gratis probeerperiode, waarna u een vast bedrag per maand betaalt. Zodra u op uw online account inlogt, kunt de huidige en ook de historische positie van uw toestel bekijken. Daarnaast krijgt u veel extra info, zoals snelheid, start- en stoptijden en het batterijniveau. Zo kunt u met één oogopslag zien waar uw voertuig is en waar het geweest is. Dit type kan door de ingebouwde accu eenvoudig tijdelijk in een voertuig geplaatst worden, maar ook vast ingebouwd worden en via USB van voedingsspanning voorzien worden. Afhankelijk van het type heeft u de beschikking over een aantal extra opties, zoals geo fencing en bewegingsalarm.