Overige Producten 
Kabels 
Account  

Stroboscoop

Hoe werkt een stroboscoop?

Een stroboscoop is in de basis een eenvoudig apparaat dat met een bepaalde frequentie een serie korte, felle lichtflitsen opwekt. Het licht van een stroboscoop werd vroeger meestal gegenereerd door een zogenoemde flitsbuis. Dit is dezelfde techniek die veel in elektronenflitsers van fotocamera's werd gebruikt. Met het afstemmen van de frequentie op de beweging, worden deze bewegingen optisch “stilgezet”. Technisch zijn er diverse mogelijkheden dit voor elkaar te krijgen, meestal worden tegenwoordig LED stroboscopen gebruikt waarmee veel hogere frequenties kunnen worden opgewekt. Meestal kunt u het aantal flitsen per seconde via een display instellen.

Buislamp en LED stroboscoop

Allekabels heeft enkele stroboscopen in haar assortiment die van de oorspronkelijke buislamptechniek gebruik maken. Deze variëren van 20 watt tot een vermogen van 1500 watt. Sommige beschikken over kleurenfilters en er is ook een complete set van een discolamp met filters inclusief discobal verkrijgbaar. De moderne variant is een LED stroboscoop. LED is circa 8x energiezuiniger en gaat tot zo'n 40 à 50x langer mee dan traditionele verlichting. Hiermee komt de gemiddelde levensduur uit op zo'n 50.000 branduren. Dit is erg geschikt voor toepassingen die vaak worden gebruikt, bijvoorbeeld in zakelijke omgevingen zoals horeca en podia. Daarbij wordt LED minder warm, waardoor het extra veilig is voor uw bezoekers.

DMX en andere controlemogelijkheden

Behalve de flitsfrequentie zijn er veel meer controlemogelijkheden bij een stroboscoop of discolamp. Zo kunt u de stroboscoop laten aansturen door geluid en beats. Deze sound to light optie is qua gevoeligheid af te stellen. Verder zijn er dimmers aan boord van stroboscopen en in het geval van een LED-stroboscoop zijn de LED’s vaak afzonderlijk aanstuurbaar. Al deze instelmogelijkheden kunnen vaak via het DMX protocol worden aangestuurd. Het DMX 512 protocol, afgekort als DMX, is een communicatieprotocol voor het aansturen van podium- en andere verlichting. Het legt een verbinding tussen stuurtafel en intelligente verlichting zoals stroboscopen en podiumspots. Dit standaard protocol is vooral handig omdat zo afzonderlijke merken toch met elkaar kunnen communiceren.

Met sirene

Een stroboscoop wordt niet alleen gebruikt in situaties waarbij podia en entertainment centraal staan. Het opvallende effect wordt ook gebruikt in situaties waarbij de aandacht moet worden getrokken, bijvoorbeeld als inbraakbeveiliging. Voor dit doeleinde heeft Allekabels enkele stroboscopen in haar assortiment met een sirenefunctie. Al naar gelang de uitvoering genereert de stroboscoop dan een bepaalde kleur licht die samen met de sirene voldoende aandacht trekt.

Uw stroboscoop online kopen

Een stroboscoop koopt u online bij Allekabels. Of u nu verlichting voor buiten of binnen wilt kopen of een specifiek decoratief model, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een stroboscoop of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie