Kabels 
Overige Producten 
Account  

Presenter

USB presenter

De meeste types wireless presenter in het assortiment van Allekabels werken via een USB verbinding. De zender is de USB presenter zelf, de ontvanger zit al in uw laptop, pc of tablet of voegt u toe middels een USB dongle. De draadloze variant van USB heet, een beetje fantasieloos, wireless USB of WUSB en wordt ook nog wel eens per abuis USB 2.1 genoemd. Een draadloos model met USB connectie gebruikt een radiofrequentie om te communiceren. De snelheid is met de recente USB 3.1 standaard overigens opnieuw behoorlijk verhoogd. Ze is nu tot 2x sneller dan USB 3.0 en wel 20x sneller dan USB 2.0.

Bluetooth presenter

Wireless presenters werken via draadloos USB of via bluetooth. Bluetooth heeft enkele typische eigenschappen. Daar waar het bereik van draadloos USB gemiddeld tussen 5 en 10 meter ligt, kent bluetooth een bereik van circa 15 meter. Draadloos USB vereist ook een directe zichtlijn tussen de apparaten die met elkaar communiceren. Bluetooth heeft deze beperking nauwelijks omdat het in plaats van lichtgolven gebruik maakt van radiogolven. U kunt uw bluetooth presenter dus ook gemakkelijk vanuit een minder ideale positie hanteren. Voor wat betreft de snelheid van dataoverdracht is er niet echt een significant onderscheid bij het gebruik van een wireless presenter.

Laser en touchpad

De wireless presenter met een ingebouwde laserfunctie heeft nog een aantal extra functies naast de afstandsbediening voor uw laptop, pc of tablet aan boord. De belangrijkste functie is de aanwijsfunctie en deze werkt via een laserstraal. Deze richt u op het scherm en u wijst er het deel mee aan waar u de aandacht op wilt vestigen, zonder dat u voor het beeld hoeft te staan. U kunt bij de laser kiezen tussen de kleuren rood en groen. Bij sommige modellen presenter met touchpad kunt u met behulp van touchpad en extra knoppen vele programma's en zelfs de gebruikersinterface van een besturingssysteem aansturen.

Batterijen en 2,4 Ghz

De meeste wireless presenters werken op batterijen. Deze worden niet altijd meegeleverd, check dit bij de bestelling. Doorgaans betreft het de kleine, ronde AA dan wel AAA batterijen. Let er dus bij de aanschaf goed op welk type batterijen u nodig heeft. Voor de volledigheid: bijna elke wireless presenter werkt op de 2,4 Ghz frequentieband. Dit is dezelfde band als waarmee veel speelgoed, drones en sensoren voor schuifdeuren en dergelijke werken. Ondervindt u dus toch onverhoopt storing bij het gebruik, zorg dan dat apparaten die gebruik maken van de 2,4 Ghz band uit de buurt zijn van de wireless presenter.

Uw wireless presenter online kopen

Een wireless presenter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop van uw presenter of ander draadloos apparaat. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een wireless presenter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie