Kabels 
Overige Producten 
Account  

Monitor kabel

Top 10 monitor kabels

De top-10 best verkochte monitor kabels. Welke monitor kabel is op dit moment populair?
 

VGA en HDMI

Video Graphics Array (VGA) bekabeling zorgt ervoor dat beelden vanuit bijvoorbeeld een desktop pc vertoond worden op een scherm. Het is echter alleen mogelijk om beeld te transporteren met VGA. Wilt u ook geluid realiseren, dan dient dat via een afzonderlijke of met de VGA monitor kabel gecombineerde audiokabel te gebeuren. Ze zijn te verkrijgen in verschillende formaten lopend van 0.5 tot 50 meter. High-Definition Multimedia Interface. Deze monitor kabel is wel geschikt om beelden én audio te transporteren in Full HD kwaliteit. HDMI is tegenwoordig een standaard geworden en wordt steeds verder door ontwikkeld. Deze bekabeling is de vervanger van de vroegere SCART monitor kabel, die ook video én audio koppelde. Verkrijgbaar in verschillende varianten en afmetingen variërend van 0.1 tot 120 meter.

DVI

Digital Visual Interface is de volledige benaming van dit type bekabeling. Het is de meest recente voorganger van HDMI. Deze standaard is net zoals HDMI in staat om digitale videosignalen te transporteren, maar is ook toepasbaar voor analoge signalen. DVI is tegenwoordig nog maar zelden terug te vinden op een tv, althans op nieuwe apparaten. Uiteraard vindt u deze wel nog steeds op oude tv’s en het wordt nog vaak gebruikt voor pc monitoren. Deze monitor kabel is in verschillende varianten verkrijgbaar. DVI-D, DVI-I, DVI-A. Deze verschillen onderling behoorlijk, houd daar rekening mee. Vanaf 0.25 tot 20 meter zijn de snoeren te krijgen. Ook verkrijgbaar in een mini-variant.

DisplayPort en Thunderbolt

Deze monitor kabel is net als HDMI een meer actuele standaard dan het verouderde DVI en zeker VGA. Ze zien er zelfs vrijwel hetzelfde uit. Zeker wanneer u besluit om een computer met meerdere monitoren te verbinden of als u bijvoorbeeld een monitor en computer gaat verbinden om te gamen, is een DisplayPort een uitstekende optie. Verkrijgbaar in lengtes verschillend van 0.5 tot 30 meter. Ook verkrijgbaar in een mini-variant. Dit is een van de snelste externe computeraansluitingen. Ook bedoeld om beeld én audio te transporteren, maar met de specifieke eigenschap dat de betreffende kabel dit met zeer hoge snelheid doet. Het is belangrijk om goed te letten op de vorm van poorten en connectoren, deze kunnen afwijken. Verkrijgbaar in de lengtes van 0.2 tot 3 meter.

Voedingskabel

Ook wel bekend als een apparaatsnoer of netsnoer. In ons assortiment hebben wij verschillende types en lengtes in voorraad. Let daarbij goed op de vorm van de connector en of u randaarde nodig heeft. Wij hebben deze voor u overzichtelijk gerangschikt aan de hand van afbeeldingen. Bij elke afbeelding wordt de correcte naam vermeld, zoals C5, C7 etc. De meeste voedingskabels kennen een zogenoemde C-aanduiding. Daarnaast zijn er ook nog de gebruikelijke benaming zoals Schuko en Euro vermeld waar dat relevant is.

Klantenservice & Informatie