Kabels 
Overige Producten 
Account  

Actiecamera

Wat maakt een actiecamera anders?

Een actiecamera of actioncam wordt, zoals de naam al zegt, gebruikt om acties mee vast te leggen. Of u nu gaat snowboarden, skydiven, raften, mountainbiken of een andere activiteit onderneemt. De actiecamera legt alles vast. Een actioncam is ideaal voor actiesporten of avontuurlijke tochten. Stel dat u een gewone camera zou meenemen. U moet deze dan continu in uw hand houden of provisorisch vastplakken met ducttape aan een helm, fiets of ander attribuut. De kans dat hij valt of instabiel beweegt is erg groot. Als hij valt, dan zal hij ook direct kapot zijn. En wat heb je aan beelden die alle kanten op gaan? Een actioncam heeft die problemen niet. De actioncam is juist gemaakt voor de ruwe, snoeiharde actie en kan ook tegen een stootje. Gaat u mountainbiken door het bos, surfen over hoge golven, skydiven vanuit een vliegtuig of abseilen tussen kloven en ravijnen? Allemaal geen probleem voor de actioncam. Hoewel u natuurlijk al uw avonturen aan iedereen kunt vertellen, zeggen beelden meestal meer dan duizend woorden.

Voordelen actioncam

U wilt als wilde avonturier niet continu batterijen moeten vervangen, bezig zijn met instellingen via het menu of moeten kiezen tussen verschillende ‘functionele’ knopjes. Actiecamera’s zijn klein, stevig en gemakkelijk te bedienen. Maak de actiecamera gewoon vast aan uw auto, surfboard, helm, fiets of ander object waarmee u de wildernis trotseert. Geen batterij of ingewikkelde menu-constructies. Gewoon aanzetten en gaan met die banaan. Meestal zijn de actioncams ook nog voorzien van goede kwaliteit beeld, groothoeklens of fish-eye perspectief. Hiermee krijgt u een hele andere kijk op de wereld om u heen. Niet voor niets is een actioncam zo populair onder beoefenaars van extreme sporten. Juist omdat de beelden vaak dramatisch van aard kunnen zijn. Geklemd aan een attribuut waarmee u als avonturier de uitdagende activiteit aangaat, heeft u verder geen omkijken naar de actiecamera. Hij legt gewoon de beelden vast wat hij vast moet leggen. De actiecamera komt op plekken waar u met een normale camera niet snel bijkomt. Niet voor niets gebruiken ook professionele filmers en televisieproducenten dikwijls een actioncam. Zeker als de beelden van uitstekende kwaliteit zijn.

Filmen als een pro

Tegenwoordig heeft iedereen wel een actiecamera in huis. Heeft u er nog geen, dan wordt het wellicht tijd om er ook eentje aan te schaffen. Hoewel vrijwel iedereen zo’n actioncam in huis heeft, wil dat nog niet zeggen dat de beelden die zij maken ook goed zijn. De actiecamera doet zijn werk, maar het moet wel relevant zijn om activiteiten met de actioncam vast te leggen. Als u bijvoorbeeld een fietstocht via een kilometerslange rechte weg aflegt, is dat achteraf voor u en de mensen aan wie u de beelden van de actioncam wilt laten zien niet erg interessant. Eerder erg saai. Kies dus voor goede momenten om beelden vast te leggen met uw actiecamera. Zo is het voor u en voor uw kijkers des te spannender en interessanter om uw acties en avonturen te bekijken. Misschien krijgt u wel fans!

Maak de mooiste beelden met een actiecamera

Maar hoe maakt u dan mooie beelden die u uiteindelijk in één geheel als film kunt bekijken of laten zien. Een aantal tips waarmee u aan de slag kunt. Bepaal van tevoren ongeveer wat u wilt filmen met de actioncam. Kies dan voor spectaculaire acties. Ook een interactie met groepsleden kan erg bijzonder zijn, bijvoorbeeld aan de top van een hoge berg. Hoewel u met acties zelf veel beweegt, moet u zorgen dat de actiecamera juist niet veel mag bewegen. Kijk dus niet continu om u heen om alles vast te leggen, maar focus u op een bepaald punt. Varieer in beelden en verzamel genoeg beeldmateriaal voor de montage achteraf. Genoeg beeldmateriaal wil niet zeggen dat u zoveel mogelijk moet filmen met de actiecamera. Bij variërende beelden kunt u ook eens denken aan een ander camerastandpunt, bijvoorbeeld in vogel- of kikkerperspectief. Dat geeft een verrassingseffect! Als u uw handen vrij wil hebben tijdens het filmen met de actioncam, denk dan aan een goede bevestiging. Zorg ook voor voldoende reservebatterijen voor de actiecamera.

Advies over aanschaf actiecamera

U wilt natuurlijk al uw acties en avonturen vastleggen. Zo heeft u altijd digitale herinneringen aan uw activiteiten zoals mountainbiken, skydiven, abseilen of welke acties en avonturen u ook beleeft. Er zijn verschillende soorten actioncams te koop, maar waar moet u nu op letten? Als u een actiecamera wilt aanschaffen, let dan onder andere op de resolutie van de actioncam. De resolutie bepaalt grotendeels de kwaliteit van de beelden. Maar naast resolutie bij een actiecamera moet u ook letten op het aantal megapixels. Hoe hoger de megapixel, hoe beter de foto. Daarnaast wilt u waarschijnlijk niet continu de actioncam in uw handen hebben. Dan is het goed om te weten hoe de actioncam bevestigd kan worden op attributen. Dit is afhankelijk van de activiteit. Denk bijvoorbeeld eens aan fiets- en helmbevestiging of dat de actioncam een waterdichte behuizing heeft. Als u actievideo’s wilt delen of mensen live wilt laten meekijken, kijk dan ook naar de connectiviteit van de actiecamera. U maakt dan gebruik van WiFi, Bluetooth of NFC.

Uw actiecamera online kopen

Een actiecamera koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een actioncam of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie