"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Vluchtladder

Vluchtladder - FireAngel
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 84,99
Vluchtladder - Alecto
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 85,00
Vluchtladder - ATV Safety
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 72,99

Lengte vluchtladder kiezen

Het is zeker niet nodig om de langste uitvoering te kiezen, integendeel. 20 meter betekent een gebouw van 6 verdiepingen hoog. Voor 1 verdieping heeft u aan een exemplaar van 5 meter lengte meer dan voldoende. Uiteraard is niet elk gebouw hetzelfde, het is dus verstandig om zelf de juiste hoogte te berekenen. Meet dan ook meteen de breedte van het raamkozijn of ander punt waaraan het product dient te worden gehangen. Is de ladder bijvoorbeeld breder dan het kozijn, dan heeft u er niets aan.

Materialen en maximaal gewicht

Een vluchtladder voldoet aan veiligheidsnormen en is gemaakt van bij voorkeur lichte maar stevige materialen. Belangrijk is dat het product niet te zwaar is, het moet immers nog door een persoon kunnen worden uitgerold. De treden zijn vrijwel altijd van aluminium gemaakt, bevestigingshaken en dergelijke van staal. De banden dienen het gewicht van de ladder zelf plus een of meer personen te kunnen dragen. Bij elk product wordt vermeld wat het maximale gewicht bedraagt.

Gebruik vluchtladder

De plek waar deze vaak wordt gebruikt, is bij een raam/dakraam en bij de reling of rand van een balkon. Bepaal ook voordat u een vluchtladder kopen gaat, waar deze bereikbaar en droog opgeborgen kan worden. Deze mag namelijk niet buiten blijven hangen indien ze niet wordt gebruikt. De opbergplek kunt u voorzien van de juiste signalering, een groen pictogram.