Bewegingsmelder - PIR - Inbouw

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Bewegingsmelder voor plafondmontage,
Type: PIR sensor - Infrarood,
Montage: Inbouw,
Beschermingsgraad: IP20,
Voeding: 230 V (netstroom),
Detectiebereik: 6 meter / 360°.
Productcode: 1293095
voorraad: 881
€ 11,99 (Incl. BTW)
Productcode: 1293095
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 11,99Aantal 10-49: € 11,57Aantal 50-249: € 10,55Aantal 250+: € 9,59
Meer informatie over dit product

Verlichting kan worden ingeschakeld door gebruik te maken van een schakelaar of met een bewegingsmelder. Vaak worden bewegingsmelders gebruikt voor het inschakelen van bijvoorbeeld buitenverlichting. Ook voor binnen zijn er verschillende soorten mogelijkheden om gebruik te maken van bewegingsmelders. Met de Goobay PIR inbouwbewegingsmelder is het bijvoorbeeld mogelijk om verlichting eenvoudig in te laten schakelen door middel van beweging. De eigenschappen van deze bewegingsmelder maken dat de verlichting in het donker, maar ook bij daglicht kan worden ingeschakeld. Dit product is zeer eenvoudig te plaatsen en kan worden geplaatst in verlaagde plafonds of in lampen.

Technische eigenschappen

De Goobay PIR inbouwbewegingsmelder is zeer compact en is daardoor zeer eenvoudig weg te werken. De afmetingen van de sensor zijn slechts 15 millimeter in diameter met een hoogte van 24 millimeter. Door deze afmetingen is het zeer eenvoudig om hem in bijvoorbeeld een systeemplafond te plaatsen. Er wordt voor de detectie van bewegingen gebruikgemaakt van een PIR sensor. Dit type sensor staat voor Passief InfraRood. De lichtgevoeligheid van de sensor kan zo worden ingesteld dat de bewegingsmelder gebruikt kan worden bij daglicht of in lichte ruimtes. Door de sensor in te stellen op nachtmodus is deze alleen te gebruiken als het donker is.

Overige eigenschappen

de Goobay PIR inbouwbewegingsmelder heeft een bereik van 6 meter voor het detecteren van bewegingen. Door de vorm van de sensor kunnen bewegingen in 360 graden worden gedetecteerd. Voor de voeding van dit apparaat wordt er gebruikgemaakt van netstroom met een spanning van 230 volt. De minimale belasting voor deze melder is 1 watt aan vermogen waardoor de bewegingsmelder ook geschikt is voor het gebruik in combinatie met led verlichting. Het schakelvermogen voor led verlichting licht tussen de 1 watt en 200 watt maximaal. Voor gloeilampen geldt een schakelvermogen van minimaal 1 watt en maximaal 800 watt.

Extra informatie

De bewegingsmelder beschikt over een vertraging voor het uitschakelen van de verlichting die zelf ingesteld kan worden. Deze uitschakelvertraging is minimaal 5 seconden en maximaal 480 seconden. Beweging wordt gedetecteerd in een tijdsbestek van 0,6 milliseconde tot maximaal 1,5 milliseconde. De lichtgevoeligheid die ingesteld kan worden varieert tussen de 2 lux en 2000 lux. De melder is voorzien van een passieve infrarood melder. Dit betekent dat de melder enkel gebruikt wordt als er beweging wordt gedetecteerd. Op andere momenten verbruikt de bewegingsmelder nagenoeg geen energie. Deze inbouwsensor wordt geleverd inclusief een omvormer en aansluitmateriaal voor de koppeling met het lichtnet.

Specificaties

Lengte24 mm
DiameterØ15 mm
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie