Overige Producten 
Kabels 
Account  

Walkie Talkie

Walkie talkie: volg de regels!

Omdat een walkie talkie in feite een kleine, draagbare zendinstallatie is, gelden er regels voor het gebruik van een walkie talkie. Bij de meeste recreatieve walkie talkies wordt gebruik gemaakt van een frequentieband waarvoor geen vergunning of zendmachtiging nodig is. In dit geval is dat de 466 MHz band. Het grote voordeel van een walkie talkie ten opzichte van een mobiele telefoon is ook dat er geen gesprekskosten in rekening worden gebracht. Dat is een van de redenen waarom u dit soort toestellen ook ziet bij semi-professionele toepassingen, bijvoorbeeld bij rijinstructie- en beveiligingsdoeleinden. Het is dan wel van belang dat derden niet kunnen “inbreken” in de gebruikte portofoon- of walkie-talkieverbinding.

Bereik en kanaal

Zelfs een goedkope walkie talkie set kan zenden en ontvangen over een afstand van vele tientallen meters. Bij Allekabels kennen de meest eenvoudige uitvoeringen een bereik van 3 kilometer. Dit loopt op tot een set walkie talkie met een bereik van 12 kilometer. Behalve het bereik is ook van belang de kwaliteit van de verbinding. Het aantal kanalen speelt hierbij een rol. Om het verhaal niet al te technisch te maken: een walkie talkie set met 8 kanalen heeft een meer solide verbinding dan eentje met 6 kanalen. Verder maken meer geavanceerde sets gebruikt van subkanalen. U vindt dit alles terug op de betreffende productpagina.

Piep en toon

Bij het communiceren met een walkie talkie set is het handig als u sommige signalen al direct herkent. Sommige modellen hebben daartoe de beschikking over verschillende oproep- en andere tonen. Op de betreffende pagina worden ze pieptoon, beep, calltone etc. genoemd. Beetje verwarrend qua terminologie, het gaat er echter steeds om dat u het signaal herkent dan wel kunt selecteren. Zo is er meestal een standaard “roger-toon”, waarmee u de zojuist ontvangen boodschap bevestigt aan de zender. Ook de oproeptoon is bij de meeste modellen standaard en bij de iets geavanceerdere sets toewijsbaar. Behalve aan de hand van geluid, kunt u ook veel opmaken uit de informatie die het LCD scherm aangeeft. De meeste sets beschikken over een dergelijk scherm.

Walkie talkie: zonder handjes, met oortjes

Erg handig is de walkie talkie met handsfree functie. Deze komt bijvoorbeeld van pas bij buitensportactiviteiten. U bungelt aan een steile muur of zelfs berg en de walkie talkie gaat, dat soort zaken. Maar ook in iets meer gebruikelijke situaties is het wel zo handig om handsfree te kunnen communiceren. Ook hebben wij walkie talkies geschikt voor watersport in ons assortiment. Een ander handig attribuut bij een walkie talkie is de mogelijkheid om een koptelefoon of oortjes aan te kunnen sluiten. Check wel altijd even of de oortjes meegeleverd worden. Als u eigen oortjes wilt gebruiken, check dan ook even of de betreffende koptelefoonaansluiting wel past of dat u misschien een verloopplug nodig heeft om ze aan de walkie talkie te koppelen.

Uw walkie talkie online kopen

Walkie talkies koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een set of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie