Overige Producten 
Kabels 
Account  

Monitoren

Belang van goede monitor

Hoewel de hoeveelheid opgehangen camera’s in het openbaar gevoelig ligt qua privacy, is het aan de andere kant wel fijn om te weten dat criminelen of kwaadwillende in ieder geval op beeld staan als er onderzoek gedaan moet worden om de daders op te sporen. Dit geldt niet alleen in winkels en op straat, maar ook als u thuis cameratoezicht wilt plaatsen. Inbrekers bent u liever kwijt dan rijk. Om goede beelden te krijgen, dient u allereerst een goede kwaliteit camera te hebben die alles gedetailleerd kan filmen en eventueel opnemen. Maar als u daarbij een monitor heeft die de resolutie van de camera niet aankan, dan heeft u nog niets aan de beelden. Tenzij u de beelden weer op andere randapparatuur wilt afspelen, maar dat is eerder een omweg dan dat het handig is in gebruik.

Kwaliteit cameratoezicht

Eind 2017 was in het nieuws dat bewakingscamera’s vaak een waardeloze kwaliteit hebben. Bijna de helft van de winkeliers zou camerabeelden hebben waarop daders niet te herkennen zijn. De kwaliteit van de camera staat natuurlijk los van de bijbehorende monitor, maar het schetst wel een beeld hoe belangrijk het is om goede apparatuur te hebben. Heb je als winkelier dan eindelijk een dader op beeld vastgelegd, kun je er alsnog niets mee. De dader is niet te herkennen, laat staan of duidelijk is welke criminele handeling hij uitvoert. De enige die voordeel heeft aan deze kwaliteit zijn de criminelen zelf. Zorg dus dat u een goede camera ophangt als u toezicht wil hebben op de gang van zaken op een bepaalde locatie. Maar minstens zo belangrijk is de monitor die u gebruikt om uw beelden rechtstreeks te bekijken of diezelfde monitor om beelden naderhand nog eens gedetailleerd te kunnen observeren.

Camera in auto

Het is komen overwaaien uit Rusland: dashboardcamera’s (dashcams). We keken op tv tijdens sensatieprogramma’s mee met de bestuurder die zo’n dashcam in de auto had geïnstalleerd. Het internet staat tegenwoordig bol van dit soort filmpjes. De camera en de bijbehorende monitor in de auto hadden in Rusland voornamelijk het doel om corruptie aan te kaarten. Mensen worden daar vaker door autoriteiten aangehouden zonder dat daar een gegronde reden voor. De autoriteiten verzinnen dan een verkeersovertreding en vervolgens mag de bestuurder zijn portemonnee trekken. Dit is dan allemaal te zien via de monitor. Ook met verkeersongevallen is het handig zo’n dashcam te hebben. Achteraf valt meestal goed te achterhalen bij wie de verkeersfout ligt, zonder een wazige reconstructie te hoeven maken. Tegenwoordig zijn monitors voor in de auto ook handig uitgevoerd om te helpen bij parkeren. Hoewel via de monitor normaal gesproken gekeken kan worden naar het vooruitgaande verkeer, schakelt bij achteruit rijden de camera automatisch hierop in. Zo kun je gemakkelijk via de monitor zien hoeveel ruimte er nog tussen uw en de andere geparkeerde auto zit.

Cameratoezicht in en om uw huis

Als u cameratoezicht in en om uw huis aanbrengt, zal dat voor u en uw gezin de nodige onrust kunnen wegnemen, mits uw gezinsleden geen stiekeme dingen willen doen. U kunt tenslotte precies zien wat er allemaal in en om uw woning gebeurd. Het schrikt in ieder geval inbrekers en kwaadwillende af om bij u thuis een poging te doen iets te ondernemen. U houdt ze namelijk in de gaten via de monitor. Wellicht hangt u een camera bij de voordeur om te zien wie er aanbelt. U kunt dan gemakkelijk via de monitor zien wie er voor de deur staat. Vertrouwd u de persoon niet, dan kunt u besluiten om de voordeur niet open te doen. Als u meerdere camera’s heeft ophangen in en om uw huis, dan kunt u ook via één monitor de beelden opsplitsen. Zo heeft u op één monitor toegang tot meerdere camera’s en meteen een totaaloverzicht. Daarbij wordt wel aangeraden een groter formaat monitor aan te schaffen.

Aanschaf monitor: waar op letten?

Als u een monitor aanschaft, zult u op een aantal zaken moeten letten. Zoals al eerder is aangekaart moet de monitor van ongeveer gelijke kwaliteit zijn als de camera. Zo kan de kwaliteit camerabeelden ook in diezelfde kwaliteit getoond worden op de monitor voor het beste cameratoezicht. Let dus onder andere op de beeldresolutie. Algemeen geldt dat hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit. Daarnaast is het afhankelijk van het soort cameratoezicht welk formaat monitor u nodig zult hebben. Heeft u een enkele camera ophangen, dan is een klein formaat monitor meestal voldoende. Bent u van plan of heeft u meerdere camera’s, dan gaat u natuurlijk niet voor elke camera afzonderlijk een monitor plaatsen. U kunt dan het monitorscherm splitsen tussen de verschillende camera’s. Wellicht het belangrijkste onderdeel waar u op moet letten is de aansluiting. De kabel die vanuit de camera naar uw monitor loopt zal wel moeten passen, anders heeft u nog niets aan het nieuwe scherm. Over het algemeen is dit een VGA- of HDMI-aansluiting.

Uw monitor online kopen

Een monitor koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een monitor of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie