Kabels 
Overige Producten 
Account  

BNC Kabel

Wanneer wordt een BNC kabel gebruikt?

Een BNC connector is in feite een schroefsluiting. Dit bij een BNC kabel gebruikte draaisysteem wordt ook bajonetsluiting genoemd. De “mannelijke” kant heeft een pin die zich vasthecht met een veersysteem. De koppeling die zo ontstaat is behoorlijk robuust en betrouwbaar, de twee verbonden componenten kunnen eigenlijk niet zomaar losschieten. Hoewel de BNC kabel aanvankelijk vooral werd gebruikt voor storingsvrije overdracht van video, zijn de toepassingsgebieden in de loop der jaren uitgebreid. Daarbij wordt niet enkel overdracht van video, maar ook van audio ondersteund. De connector is voor wat betreft kosten een nogal gunstig ontwerp, u zult kabels met BNC connectoren dan ook nog regelmatig tegenkomen. Overigens kan het zijn dat u dan in plaats van BNC de namen Bayonet Nut of Baby N tegenkomt. Techneuten hebben een apart soort humor…

BNC kabel is coax kabel

Een BNC kabel is formeel altijd een coax kabel, hoewel er ook wel uitzonderingen bestaan. Wij hebben een van de grootste assortimenten coax kabel en dus ook kabel met BNC connectoren. De kabel met BNC connectoren kent een heel scala verschillende kwaliteiten. Zo verschillen de kernen van een BNC kabel, net zoals de lengtes van de kabel en de kwaliteit van de BNC connectoren. Het ligt er dus maar aan hoe groot uw budget is én of u de allerbeste kabel wil die zo goed als zeker storingsvrij is. Raadpleeg in ieder geval altijd de specifieke BNC kabelpagina voor alle specificaties voordat u uw kabel bestelt. Onze tip: stel een lijstje samen van alle kenmerken die u beslist nodig heeft en een lijstje van zaken die niet zo nodig zijn. Zo kiest u precies de juiste BNC kabel die bij uw budget past.

Ohm en BNC

Waar moet u op letten bij het bestellen van een BNC kabel? Binnen de BNC kabels bestaan twee hoofdgroepen: RG-58 - 50 Ohms kabels en RG-59 - 75 Ohms kabels. BNC kabels met een impedantie van 50 Ohm worden voornamelijk gebruikt voor netwerken en radiocommunicatie. Deze kunnen frequenties overdragen tot 4 GHz. BNC kabels met een impedantie van 75 Ohm worden voornamelijk gebruikt voor radio, televisie en videosignalen. Deze kunnen frequenties overdragen tot 2 GHz. Let op: wanneer er een 75 Ohms apparaat wordt aangesloten aan een 50 Ohms kabel - en vice versa - kan er ernstige schade optreden aan de apparatuur. Het aantal ohm van een kabel verwijst naar de weerstand van een kabel over een oneindige lengte. Het kiezen van de juiste weerstand is dus zeer belangrijk bij het aansluiten van het apparaat.

Koppelstukken, splitters en verlengers

Bij een BNC kabel wil het nog wel eens voorkomen dat de vereiste koppeling niet standaard aanwezig is. Of dat u al een kabel heeft, die nog eens gesplit of verlengd moet worden. Zo komt u bijvoorbeeld vaker de benaming SDI tegen. Deze afkorting staat voor Serial Digital Interface en wordt gebruikt voor de overdracht van digitale video. Er zijn toepassingen voor SDI ontwikkeld die tegenwoordig echter steeds vaker moeten worden “vertaald” naar HDMI. Uiteraard hebben wij al deze BNC kabel varianten in ons assortiment. SDI naar HDMI of omgekeerd HDMI naar SDI, SDI naar VGA maar ook alle andere BNC kabel verloopstukken kunt u eenvoudig online bij ons bestellen.

Uw BNC kabel online kopen

Een kabel met BNC connectoren koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie