Telefoon houder - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 12,69
Telefoon houder - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 8,49
Telefoon houder - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 15,99
Gadget - Thumbs up!
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 16,99

Werken met de carkit

Steeds meer auto’s hebben een audio-installatie met een ingebouwde functie waarmee handsfree bellen mogelijk is. Dit is een veilige en handige optie. Om deze functie te gebruiken, gaat u naar het menu van uw audio-installatie en zoekt u naar de carkit of bluetooth functie. In dit menu vindt u een optie om een smartphone toe te voegen. Activeer deze functie en ga vervolgens naar het bluetooth menu van uw telefoon. Hier vindt in de apparatenlijst de carkit terug. Selecteer de carkit en wacht tot er een verbinding gemaakt wordt. Soms moet u nog een pincode intypen die op de display van de audio-installatie in het voertuig verschijnt. Heeft u eenmaal deze pairing methode uitgevoerd, dan gaat het contact maken automatisch zodra uw audio-installatie bij het starten van uw auto van spanning wordt voorzien. Wordt u onderweg gebeld, dan zal als u muziek aan het luisteren bent deze onderbroken worden. U kunt het gesprek opnemen door op de stuurschakelaar van uw auto-installatie te drukken. Het gesprek wordt weergeven via de luidsprekers van de auto-installatie en uw stem wordt opgepikt door de microfoon die in het dashboard is ingebouwd.

Als uw auto geen carkit heeft

Heeft uw eigen auto geen carkit, dan heeft u de optie er een in te laten bouwen. Maar er komt nogal wat werk kijken bij het inbouwen. Inclusief de aanschaf van de benodigde apparatuur bent u snel een paar honderd euro kwijt. Als u veel rijdt dan is dit een goede investering, maar voor veel mensen die alleen maar korte ritjes maken is dit een dure optie. Voor het af en toe handsfree bellen, hebben wij een aantal uitstekende oplossingen in ons assortiment. De clip-on carkit is een compact apparaatje dat u met de bijgeleverde clip eenvoudig op de zonneklep schuift. De clip-on carkit heeft een ingebouwde lithium accu, waardoor deze gedurende de hele rit zelfstandig functioneert zonder dat u hem met een kabeltje op het broodnet van de auto hoeft aan te sluiten. Voor gebruik voert u het paring proces met uw smartphone uit. Daarna monteert u de kit op uw zonneklep. Gaat u rijden dan zet u de kit aan waarna deze automatisch via bluetooth contact met uw telefoon maakt. De kit heeft een ingebouwde microfoon en luidspreker die ervoor zorgen dat u de beller en de beller u goed kunt verstaan.

Extra opties

Bij veel types kits is het mogelijk om deze met meerdere smartphones gelijktijdig te pairen. Dat is handig als meerdere mensen van dezelfde auto gebruikmaken. Zodra er een bekende smartphone in de buurt is, wordt deze via de pairinglijst herkend en wordt er automatisch contact gemaakt. Zodra er via uw mobieltje een gesprek binnenkomt, wordt dat met de carkit aangeven. Met één druk op de knop neemt u op en is het apparaat geschikt voor handsfree bellen. Maakt u langere ritten, dan is het de moeite waard om zowel de kit als uw telefoon op het broodnet aan te sluiten. Voor dit doel leveren wij diverse soorten voedingskabels en de benodigde sigarettenaanstekeradapter. Als u uw mobieltje wilt bedienen voor handsfree bellen of om een muziektrack te selecteren, dan is het belangrijk om uw smartphone in een smartphonehouder te plaatsen. Bij ons vindt u diverse modellen die u eenvoudig in het luchtrooster kunt klemmen of met een zuignap op de voorruit kunt monteren.

Waarom kiezen voor handsfree bellen?

In Nederland en veel andere landen is het verboden om tijdens het rijden een smartphone in de hand te houden. Dit kan u op een dure boete komen te staan, maar het kan nog erger. Mocht u een ongeluk veroorzaken terwijl u uw telefoon in de hand hield, dan kan dit tot een rechtszaak en veroordeling leiden. Verzekeringen zullen in dergelijke gevallen ook moeilijk gaan doen, waardoor ze de schade niet uit willen keren en u ook nog eens jaren aan een veel hogere verzekeringspremie vastzit. Niet doen dus! Maar u wilt natuurlijk wel graag uw smartphone kunnen gebruiken. De oplossing hiervoor is eenvoudig en goedkoop.! Carkits zijn er in vele verschillende soorten en uitvoeringen. Heeft uw auto een audio-installatie met bluetooth optie? Dan kunt u eenvoudig uw smartphone via bluetooth met het audiosysteem pairen. Dit pairen is maar één keer nodig. Na een succesvolle pairing zal uw smartphone elke keer dat u instapt automatisch via bluetooth verbinding maken.