Overige Producten 
Kabels 
Account  

Auto Gereedschap

Autogereedschap voor de accu: acculader en startkabel

De accu is een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Deze zorgt namelijk voor de stroomvoorziening van de gehele wagen. Storingen worden vaak veroorzaakt door een te lage accuspanning. Met name bij auto’s die langere tijd niet hebben gereden zorgt zelfontlading ervoor dat de conditie van de accu sterk terugloopt. Met een acculader kunt u de accu weer reconditioneren. Tevens kunt u er met een acculader voor zorgen dat er geen zelfontlading optreedt. Zo’n acculader heet ook wel een druppellader. Wil uw auto niet starten, dan is de kans groot dat uw accu niet het gewenste vermogen kan leveren. Vooral in de koude jaargetijden (koude zorgt voor een verminderde werking) wil dit nogal eens voorkomen. Snelle hulp kan dan de startkabel bieden. Door de eigen accu te verbinden met de accu van een andere wagen beschikt u over genoeg accuvermogen om uw auto te starten. Volg hierbij strikt de aanwijzingen in het auto instructieboekje en de handleiding van het autogereedschap. Onjuist gebruik kan de elektrische circuits beschadigen!

Krikken en assteunen

Voor het werken aan de ophanging en/of banden dient de auto vaak opgetild te worden. Uw auto kunt u tillen met behulp van autogereedschap zoals een krik. Bij Allekabels.nl kunt u kiezen uit drie soorten krikken: potkrikken, schaarkrikken en garagekrikken. Potkrikken werken hydraulisch en kunnen door hun constructie zware lasten dragen. Schaarkrikken werken mechanisch en zijn relatief licht in gewicht. Dit soort krik wordt door de autofabrikant vaak standaard bij een reservewiel geleverd. Garagekrikken werken hydraulisch en zijn voorzien van wielen, waardoor deze makkelijk onder de auto geschoven kunnen worden. Dit type krik wordt ook rolkrik genoemd. Heeft u de wagen veilig getild dan kunt u assteunen gebruiken om de wagen te ondersteunen. Specifiek autogereedschap zoals assteunen worden gebruikt als het voertuig dat in onderhoud is langere tijd van de grond dient te blijven.

Autogereedschap voor het werken aan autobanden

Een te lage bandenspanning zorgt voor een onveilig weggedrag en een verhoogd brandstofverbruik. Het is daarom zaak minimaal éénmaal per maand de bandenspanning te controleren. Dit kan door een garage gebeuren, maar kunt u ook heel goed zelf doen met behulp van een minicompressor (aan te sluiten op de sigarettenaansteker van uw auto) of een voetpomp. Voor montage en demontage van de wielen maakt u gebruik van een wielmoersleutel of een kruissleutel. Onze sleutels zijn geschikt voor de meest voorkomende maten wielmoeren. Het monteren en demonteren van banden op vellingen is een vak apart en vereist meestal speciaal autogereedschap die ook door de professional wordt ingezet. Allekabels.nl heeft zowel voor de vakman als voor de volleerde thuismonteur high end autogereedschap zoals een volautomatisch banden (de)monteerapparaat in haar aanbod opgenomen.

Hulpmiddelen voor het werken aan de motor

Bij kleinere onderhoudswerkzaamheden aan uw motor kan het handig zijn als de auto een stukje van de grond komt. Oprijbokken zijn hiervoor handig autogereedschap. Door uw wagen op de oprijbok te rijden ontstaat er meer werkruimte tussen de vloer en onderzijde van de auto. Grote werkzaamheden aan de motor kunnen vereisen dat de motor uit de wagen gehaald wordt. Ook hiervoor heeft Allekabels.nl het juiste gereedschap. Een motorsupport om een motor mee te lichten, een motorlift schaartafel om de motor te tillen en een motorblok bok om optimaal aan de gedemonteerde motor te kunnen werken zijn ideaal autogereedschap. Voor het uitvoeren van een motoroliewissel is een olieopvangtank een must. Een olieopvangtank is voorzien van een opvangbak en een afpompsysteem. Voorzien van 4 wielen is een optimale mobiliteit gewaarborgd. Afgewerkte olie dient veilig en verantwoord afgevoerd te worden!

Autogereedschap voor carrosseriewerk

Hoe u het ook wendt of keert, de meeste mensen vinden een auto die er goed uitziet fijn. Het is soms zelfs een visitekaartje voor de chauffeur van de wagen. Een deuk in uw auto is helaas echter snel ontstaan. Met ons uitdeukgereedschap kunt u dit vakkundig repareren, zelfs wanneer u er nog niet zo bedreven in bent. Oefenen met dit autogereedschap op een “los” stuk metaal is aan te raden. Voor het zwaardere werk is er de hydraulische uitdeukset; eventueel uit te breiden met een extra toebehorenset. Het lichtere werk doet u met autogereedschap zoals een uitdeukhamer. Beschadigingen aan het plaatwerk , zoals bijvoorbeeld roestgaten, kunt u zonder lassen repareren middels glasvezel. Hiervoor hebben wij voor iedere monteur het juiste autogereedschap in ons assortiment.

Handgereedschap en opberghulpen

Sleutelen aan de auto vereist het juiste autogereedschap. In onze gereedschapskoffer vindt u de meest gebruikte tools. Het opbergen van velgen met banden dient eveneens op de juiste manier te gebeuren. Dit betekent koel, droog, donker opbergen en in een correcte positie. Verkeerde opslag kan leiden tot een versnelde veroudering van het rubber, alsook ongewenste vervorming (onvoldoende ronde band). Met een autogereedschap zoals een velgenboom kunt u uw wielen plaatsbesparend en correct opbergen. Een specifiek onderdeel van de ophanging zijn de veren. Om hieraan te kunnen werken heeft u vaak een verenklemset nodig. Schroefveren worden onder voorspanning gemonteerd; demontage is alleen mogelijk door de veer samen te drukken. De verenklemset is ideaal autogereedschap dat ervoor zorgt dat u veilig en makkelijk de veer in uw voertuig kunt samendrukken.

Uw autogereedschap online kopen

Autogereedschap koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over autogereedschap of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie