Kabels 
Overige Producten 
Account  

Microfoonstatief

Tijdens een optreden, in een studio of bij een vergadering is hij vaak onmisbaar: het microfoonstatief. Als zanger(es) heeft u vaak uw handen nodig om tijdens de zang een instrument te bespelen of uw zangtekst meer kracht bij te zetten met uw handen. In een studio heeft u uw handen nodig voor alle apparatuur te bedienen en tijdens een vergadering wilt u comfortabel een gesprek voeren. In deze situaties is een microfoonstatief sowieso belangrijk. Wij hebben diverse microfoonstatieven in het assortiment. Bestel eenvoudig via onze webshop. Lees meer

Voordeel van een microfoonstatief

Een microfoonstatief is er voor gemaakt om een microfoon stevig vast te zetten en hem nauwkeurig op een geluidsbron te richten. Als het hierbij gaat om uw zang of spraak, dan maakt het niet uit of u zit of staat. Een microfoonstandaard is vrijwel altijd in hoogte verstelbaar en er zijn microfoonstatieven die ook horizontaal ook nog te verstellen zijn, de zogenoemde hengel-microfoonstandaard. Een microfoonstandaard kan ook gebruikt worden om een microfoon dicht bij een instrument te plaatsen, zodat deze meer volume krijgt, bijvoorbeeld tijdens een samenspel. In een studio is een hengel-microfoonstatief of broadcast-microfoonstatief zelfs onmisbaar. Een microfoon tafelstatief is ook mogelijk voor in een studio, maar dan zult u merken dat dit statief toch wat meer ruimte in beslag neemt op uw bureau tijdens uw computerhandelingen. Voor iedere gelegenheid is er wel een bijbehorende microfoonstandaard die u kunt kopen. Bekijk de diverse microfoonstatieven in onze webshop en bepaal welke het meest geschikt is voor uw situatie.

Verschillende soorten microfoonstatieven

Er zijn dus verschillende situaties waarbij een microfoonstatief handig is als u uw handen vrij wilt houden bij het gebruik van een microfoon. Bij vergaderingen volstaat in veel gevallen een microfoon tafelstatief. Mocht er tijdens een vergadering nog een presentatie zijn, dan kan een rechte microfoonstandaard uitkomst bieden. Diegene die presenteert zal in de meeste gevallen staan ten opzichte van de rest van de vergaderingsleden. Maar een microfoonstatief voor op tafel kan ook handig zijn bij studiogebruik. Dan moet u wel de ruimte op uw bureau hebben om deze microfoonstandaard te plaatsen. Een microfoon functioneert optimaal als deze dicht bij de mond staat. Dat kan op een bureau soms niet handig uitpakken als u een microfoonstatief voor op tafel gebruikt. Kies dan voor de hengel-variant of broadcast-microfoonstatief. Hiermee hengelt u de microfoon boven u, waardoor een statief niet in de weg staat. Tijdens optredens of toespraken is de rechte microfoonstandaard ideaal. Eventueel is deze er ook met hengelmogelijkheid door een horizontale stang. Dit is wel zo gemakkelijk als u ook nog een instrument wilt bespelen tijdens uw zang. Het statief zit dan niet in de weg, waardoor deze ook niet per ongeluk om kan vallen.

Waar moet u op letten?

Per situatie is er een aparte microfoonstandaard geschikt. Voor vergaderingen of studiowerkzaamheden is een tafelstatief of een broadcast-microfoonstatief ideaal. Heeft u een podiumoptreden, dan is een rechte microfoonstatief of de hengel-variant hierop een aanrader. Bekijk ook in hoeverre u het statief kunt verstellen. Bij een tafelstatief zal dit niet zo nauw komen, maar bij een staande statief kan dit voor een zanger of presentator wel degelijk verschil uitmaken. Het zou vervelend en ongemakkelijk zijn als een kleine spreker niet aan de microfoon kan komen of als een lange spreker de hele tijd gebukt moet staan. Daarnaast is er nog het onderstel. Een driepoot-onderstel is licht en gemakkelijk verplaatsbaar. Een ronde voet is vaak van verzwaard metaal, maar neemt wel minder plaats in beslag. Kijk trouwens altijd of er een microfoonhouder bij het statief is toegevoegd. Dit kan handig zijn, maar afhankelijk van de dikte van uw microfoon is het goed om te controleren of de microfoonhouder het juiste formaat heeft. Meestal zult u toch een losse microfoonhouder moeten aanschaffen, omdat bij veel microfoonstatieven geen houder wordt meegeleverd. Als u toch op zoek bent naar een statief, dan kunt u gelijk de microfoonclip aanschaffen. Bekijk onze microfoonhouders.

Uitbreiden met accessoires

Aan een microfoonstatief kan ook een accessoire toegevoegd worden. Denk hierbij aan een bekerhouder die u aan uw microfoonstatief monteert. Tijdens een lange toespraak of een intens gezongen lied kan uw keel uitdrogen. Dan is het erg prettig als u een flesje water binnen handbereik heeft. Als u een demper gebruikt bij een trompet of trombone, dan zijn daar ook demperhouders voor die u aan uw microfoonstatief kunt hangen. Daarnaast kunt u ook eens denken aan accessoires zoals een smartphone-, tablet of een potloodhouder. U kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er is wel een houder voor gemaakt. Naast houders zijn er ook uitbreidingsmogelijkheden voor het microfoonstatief om aan te schaffen. Wat dacht u van een accessoire om het statief te vergroten of om meerdere microfoons te kunnen bevestigen aan de microfoonstandaard. Een zwanenhals kan zelfs helpen om flexibel gebruik te kunnen maken van de microfoon. Handig als er meerdere mensen van de microfoon gebruik moeten maken. Even de hals buigen en de andere persoon kan spreken of zingen. Al is een meervoudige microfoonhouder wellicht een betere optie.

Uw microfoonstatief online kopen

Een microfoonstatief koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een microfoonstandaard of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Microfoon

Klantenservice & Informatie