Filters
Kabels 
Overige Producten 
Account  

Koptelefoon - Draadloos

Verbindingen zijn tegenwoordig steeds meer en meer draadloos. Door een continue vooruitgang van de technische ontwikkelingen is een draadloze koptelefoon met goede geluidskwaliteit en lange speelduur geen toekomstmuziek meer. Belangrijke onderwerpen bij de keuze zijn de wijze van dragen: in-ear, on-ear of over-ear. De soort draadloze verbinding: zender/ontvangers middels PLL techniek, Bluetooth of NFC. En natuurlijk belangrijke specificaties als conversatietijd, standby-tijd en bereik. Wenst u uitleg, lees dan de aanvullende productinformatie. Lees meer

Welk type draadloze koptelefoon past bij mij?

De verschillende typen zijn afgestemd op het specifieke gebruik ervan. In-ear typen worden meestal gebruikt in combinatie met een mobiel toestel. Door het lage gewicht en de bescheiden omvang is dit type uitermate geschikt tijdens bijvoorbeeld reizen, lopen en sporten. Zorg voor een maximaal mogelijke geluidskwaliteit wel dat de plug stevig in het oor zit. Voor gebruik met computers, laptops en tv’s zijn de on-ear modellen populair. Door de grotere speaker is bij de betere modellen een goede geluidskwaliteit te verwachten, terwijl gewicht en omvang nog erg meevallen. Ze worden door muziekliefhebbers overigens ook gebruikt in combinatie met een smartphone of mp3 player. De grote over-ear modellen worden vooral gebruikt in stationaire situaties en door mensen die een optimale geluidskwaliteit eisen. De grote omvang zorgt ervoor dat grote kwalitatief goede luidsprekers erin gemonteerd kunnen worden. De gehele oorschelp wordt bedekt, dit zorgt voor minimale stoorgeluiden van buitenaf en de beste akoestische omstandigheden.

Relatie type koptelefoon en geluidskwaliteit

De mogelijke geluidskwaliteit is sterk gerelateerd aan het type koptelefoon. In-ear modellen en met name de goedkopere modellen staan onderaan de ladder wat betreft geluidskwaliteit. On-ear (op de oorschelp) modellen bieden door hun grotere omvang meestal een volwassener en kwalitatief beter geluid. De grote over-ear (valt over de gehele oorschelp heen) modellen bieden in potentie de hoogste geluidskwaliteit. Deze kwalificatie is gebaseerd op de bouwwijze. De geluidskwaliteit wordt ook bepaald door de kwaliteit van de gebruikte componenten. In de praktijk kan het daarom voorkomen dat een goedkoop over-ear model een mindere geluidskwaliteit biedt dan een duur in-ear model. In de regel geldt hier dat de prijs een indicatie is van de te verwachten geluidskwaliteit.

De verschillende soorten draadloze verbinding

Voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen afspeelapparaat en draadloze koptelefoon zijn enkele technieken beschikbaar. De momenteel meest gebruikte methode is Bluetooth, een radioverbinding in het UHF frequentiegebied. Hierbij communiceren twee apparaten die over Bluetooth beschikken met elkaar. Bluetooth is geschikt voor de korte afstand. Een andere verbindingswijze heet NFC, Near Field Communication oftewel draadloze communicatie voor dichtbij. Deze werkt met een chip en wordt geactiveerd door de koptelefoon kort tegen het afspeelapparaat aan te houden. Een derde techniek is die van de losse FM zender welke wordt aangesloten op het afspeelapparaat en de koptelefoon/ontvanger middels PLL wat Phase-Locked-Loop betekent en zorgt voor een optimale ontvangst. Het signaal kan zowel analoog als digitaal overgedragen worden. De keuze van soort draadloze verbinding hangt vaak af van de afspeelapparatuur, deze bepaalt hoe de draadloze koptelefoon verbinding kan maken.

Belangrijke specificaties en features

Wellicht de specificatie waar je het eerst naar kijkt bij een draadloos apparaat: de gebruiksduur met volle accu/batterij. Hoe langer de gebruiksduur des te langer is de draadloze koptelefoon te gebruiken zonder weer te moeten opladen. De mogelijke afstand tussen afspeelapparatuur en draadloze koptelefoon is vooral belangrijk als zender en ontvanger verder van elkaar af staan. Buiten bereik betekent slechte ontvangst. Bij het frequentiebereik kunt u zien welke frequenties er geproduceerd kunnen worden. De mens kan frequenties tussen de 20 en 20.000 Hz horen. Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op een goede weergave. Luistert u vaak muziek terwijl er veel omgevingslawaai is? Kies dan een draadloze koptelefoon met noise cancelling. Hierbij worden waar te nemen omgevingsgeluiden actief onderdrukt door de productie van tegengeluid. Wilt u niet alleen luisteren maar ook spreken met uw draadloze koptelefoon, kies dan een model met een ingebouwde microfoon (vaak ook headset genoemd).

Uw draadloze koptelefoon online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Koptelefoon

Klantenservice & Informatie