Kabels 
Overige Producten 
Account  

Tulp Verloop

Tulp Verloopstekker - HQ Products
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 1,09
Tulp koppelstuk - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 0,87
Tulp koppelstuk - HQ
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 1,09
Tulp koppelstuk - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 0,87
Tulp koppelstuk - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 1,09

Verschillende types tulp verloopstekker

Een tulp verloopstekker is in diverse uitvoeringen te koop waarbij verschillen onder meer in het gebruikte materiaal zitten en in de vorm van de stekker. Sommige zijn recht, waar andere modellen juist een (haakse) bocht hebben. Kijk waar u de tulp verloopstekker voor nodig heeft en hoe u deze kunt aansluiten. Als de tulp verloopstekker bijvoorbeeld op een plek komt te zitten waarna de eraan bevestigde kabel direct een bocht maakt is het verstandig een tulp verloopstekker te kiezen waarop u deze aan de zijkant kunt aansluiten. Zo loopt u namelijk veel minder kans dat de kabel of de tulp verloopstekker snel breekt omdat er een scherpe bocht in komt te zitten. Een tulp verloopstekker kent verder twee verschillende aansluitingen. De ene is een mannetje (male), de andere een vrouwtje (female). De male aansluiting heeft een pinnetje dat in de female aansluiting van de tulp verloopstekker past (die de vorm van een gaatje heeft). Als u kiest voor een tulp verloopstekker kunt u beide delen ook makkelijk met elkaar verbinden.

Verloopstekkers en koppelstukken

Stel, u wilt twee tulpkabels met elkaar verbinden omdat de betreffende apparaten waaraan deze bevestigd zijn een aardig eindje van elkaar vandaan staan. Dan kan het zomaar zijn dat de kabels niet lang genoeg zijn. In dat geval maakt u gebruik van een tulp koppelstuk. Hiermee bevestigt u twee tulp kabels aan elkaar. Een dergelijk koppelstuk is in verschillende prijsklassen te koop en het materiaal waarvan ze gemaakt zijn kan ook verschillen. Zo vindt u bij Allekabels koppelstukken van metaal, maar ook vergulde exemplaren zitten in het assortiment, evenals exemplaren met een plastic omhulsel. Het is maar net wat u prettig vindt in het gebruik. Een metalen of verguld exemplaar zal altijd steviger zijn, in het algemeen staan ze erom bekend dat ze niet makkelijk stuk gaan en degelijk zijn in het gebruik. Er zitten geen kleine losse deeltjes aan en daarom breekt het minder makkelijk af.

Tulp verloopstekker aansluiten op jack kabel

Audio apparatuur wil nog wel eens voorzien zijn van een zogenoemde jack aansluiting. Als u een apparaat met een tulp stekker wilt aansluiten op een apparaat met een jack aansluiting kunt u daarvoor bij Allekabels een verloop tulp naar jack stekker kopen. Deze aansluiting wordt met name veel gebruikt bij koptelefoons om deze op bijvoorbeeld een audio-installatie aan te sluiten. Ook voor een jack verloopstekker kunt u bij Allekabels terecht. Een jack verloopstekker kent 2 gangbare maten: 6,3mm en 3,5 mm. Een veelgebruikte maat als aansluiting voor veel audioapparatuur is de jack verloopstekker van 3.5 mm. Deze staat ook bekend als de mini jack. Het is een alternatief voor een tulp stekker maar kan dus ook aan een tulp verloopstekker vastgemaakt worden. Een mini jack wordt vaak in plaats van een tulpaansluiting gebruikt bij draagbare apparatuur zoals bijvoorbeeld een koptelefoon.

Grotere jack connector

Naast de mini jack bestaat er ook een versie van 6.3 mm. Deze is uiteraard een stuk groter dan zijn kleine broertje en kan goed gebruikt worden voor het aansluiten van bijvoorbeeld instrumenten, luidsprekers of microfoons. Als u deze wilt aansluiten op een apparaat waar nog een tulp aansluiting op zit kunt u bij Allekabels ook hiervoor een tulp verloopstekker kopen. Er is een grote keuze in stekkers en verloopstukken en het is zeker zinvol goed te kijken met wat voor aansluiting u te maken heeft op de apparaten in kwestie. Dit kan een heel modern of juist een ouder type zijn maar het maakt niet uit waar u naar op zoek bent want we verkopen het zeker bij Allekabels. Kijk goed als u meer artikelen aanschaft dat deze ook allemaal kunnen werken in combinatie met elkaar. Zo kunt u lekker snel van beeld en geluid genieten door gebruik te maken van een tulp verloopstekker.

Tulp verloopstekker en HDMI

Veel apparatuur wordt tegenwoordig niet meer voorzien van tulp of cinch connectoren maar uitgerust met een HDMI-aansluiting, zoals bij televisies en computers. Stel, u wilt een apparaat met een tulp aansluiting koppelen aan uw televisie die van een andere, modernere aansluiting voorzien is. Kies dan voor een verloop tulp naar HDMI aansluiting zodat u toch de apparaten kunt koppelen. Als u bijvoorbeeld graag naar een film kijkt op televisie maar niet gestoord wilt worden door geluiden uit de omgeving kunt u ervoor kiezen een koptelefoon te gebruiken. Zo kunt u in alle rust genieten van de film. Nu heeft u al jaren een goede koptelefoon die u prima bevalt maar deze is voorzien van een tulp stekker. En uw nieuwe televisie heeft een moderne HDMI-aansluiting. Geen probleem want dan kiest u gewoon voor een tulp verloopstekker waarmee u de apparaten op elkaar aansluit.