AC - DC sigarettenaansteker

Dit product is tijdelijk uitverkocht
leverbaar: 0
€ 13,79 (Incl. BTW)
Productcode: 1193417
Meer artikelen? Meer korting!
Aantal 1-9: € 13,79Aantal 10-49: € 13,31Aantal 50-249: € 12,14
250+ Vraag een offerte aanNu aanvragen
Meer informatie over dit product

• Merk: Allteq
• Aansluiting 1: Euro stekker
• Aansluiting 2: Sigarettenaansteker
• Ingangsspanning: 12 volt
• Laadstroom: 500 mA
• Materiaal behuizing: kunststof
• Garantie: 5 jaar

Veel auto’s maken gebruik van de sigarettenaansteker als spanningsbron. Met geschikte stekkers en kabels is het bijvoorbeeld mogelijk om een navigatiesysteem te voorzien van voeding of om een telefoon op te laden. Dergelijke aansluitingen zijn vaak 12-volts aansluitingen die enkel in auto’s gebruikt worden. Omdat bepaalde apparaten alleen gebruikt kunnen worden in combinatie met een aansluiting zoals deze in een auto, is het niet eenvoudig om dergelijke apparatuur ook in huis te gebruiken. Wilt u dat wel kunnen doen, dan kan er gebruik gemaakt worden van de Allteq sigarettenaansteker omvormer. Dit handige artikel is aan te sluiten op een stopcontact en biedt de mogelijkheid om een stekker voor in een 12-volts aansluiting in een auto in huis te gebruiken.

Technische eigenschappen

Het verschil met een stopcontact in huis en een sigarettenaansteker in een auto is de spanning die geleverd wordt. In huis wordt er een netspanning van 230 of 220 volt geleverd terwijl een sigarettenaansteker een spanning van 12 volt levert. Apparaten die aangesloten worden op deze aansluiting moeten dan ook niet meer spanning krijgen. Daarom is dit dan ook een omvormer. Door het product in een stopcontact te plaatsen wordt de netspanning van 220 of 230 volt omgevormd tot 12 volt. Hierdoor is het wel mogelijk om de apparatuur gewoon in huis te gebruiken.

Overige eigenschappen

Een bijkomend voordeel van het feit dat de spanning tot 12 volt wordt omgevormd is dat de apparaten die aangesloten worden een laag energieverbruik hebben. Deze Allteq sigarettenaansteker omvormer is voorzien van een euro stekker die in een standaard stopcontact kan worden aangesloten. Dit is een platte stekker zonder aarde. Dit product is alleen geschikt om gebruikt te worden voor lichte apparatuur, zoals voor het opladen van een accu van een tablet of een smartphone. Het is verder niet geschikt voor het aansluiten van apparaten die veel energie verbruiken zoals bijvoorbeeld een koelbox.

Extra informatie

De spanning die in deze omvormer wordt omgezet is 12 volt DC. De uitgangsstroom die door dit product geleverd kan worden is maximaal 500 mA. Ondanks de benaming is dit product niet geschikt om gebruik te worden voor het verhitten van de aansteker uit een auto. Deze omvormer is alleen bedoeld voor het leveren van spanning voor lichte apparaten die voorzien zijn van de juiste aansluiting. Zo wordt het zeer eenvoudig om auto-aansluitingen toch in huis te kunnen gebruiken.

Specificaties

ExtraAutoaansteker
MateriaalKunststof
Spanning in100-240V 50-60Hz
Spanning uit12 volt
TypeNetstroomaansluiting
Uitgaande stroom max500mA
Productcode: 1193417
Andere producten in deze categorie
Universele AC - DC Adapter - 12 V
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Bekijk alle aanbiedingen
E27 led lamp
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,99
Spanningzoeker
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,15
Digitale thermometer
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,99
Vliegenmepper
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 1,61
Montagetape
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,35