Overige Producten 
Kabels 
Account  

Amperetang

Hoe kies ik de juiste ampèretang?

Een ampèretang wordt ook wel ampèragetang genoemd. Dit handige en vooral ook handzame meetinstrument is in vele uitvoeringen, in diverse kwaliteiten en met of zonder de nodige accessoires verkrijgbaar. Eén ding doen echter alle ampèretangen: zij meten stroom. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar toch zit er een addertje onder het gras. Het ligt er namelijk maar aan hoe nauwkeurig de ampèragetang zijn werk doet. Daarom kunt u in ons assortiment selecteren op maximaal toegestane afwijking. Als u bijvoorbeeld kiest voor een ampèretang met maximale afwijking van 1,5% koopt u een behoorlijk nauwkeurige stroomtang. Wilt u nog minder afwijking, zult u moeten overwegen om toch een ampèremeter te kopen.

Automatisch of handmatig?

Behalve op nauwkeurigheid kunt u een ampèretang nog op andere kenmerken selecteren. U kunt in principe elke ampèragetang handmatig instellen, een handige extra functie is de automatische instelling. Een versie ampèragetang die daarmee samenhangt, is de ampèretang met dataholdfunctie. Er zijn echter nog meer hulpmiddelen die een uitgebreide ampèragetang meebrengt. Een autopower off functie is inmiddels al bijna standaard. De ampèragetang schakelt zichzelf uit na een bepaalde tijdsspanne. Daarmee bespaart u op de batterijtjes. Verder treft u vaak allerlei signaleringen aan die het meten vergemakkelijken. Zo zijn er ampèragetangen met continuïteitsbuzzer die aangeven wanneer de stroomvoorziening structureel gelijkmatig functioneert.

Extra functies

Een ampèretang heeft voor een klein apparaatje vaak behoorlijk wat extra functies aan boord. Denk daarbij aan filtermogelijkheden (laagdoorlaatfilter) en bescherming tegen vochtinwerking (gestandaardiseerd volgens de Europese IP-normering). Ook het ergonomisch design kan van belang zijn voor het zo handig mogelijk werken met een stroomtang. Dat geldt evenzeer voor de wijze waarop de display functioneert. Bijna steeds zijn het goed leesbare LED displays, zijn ze verlicht en is er ook een batty low functie aanwezig, zodat u tijdig de batterijtjes van de ampèragetang kunt verwisselen en altijd verder kunt werken. Verder is een ampèragetang niet compleet zonder een bescherming tegen overbelasting.

Ampèretang set en accessoires

Behalve een ampèretang heeft u vaak ook andere meetinstrumenten nodig. Er zijn dan ook ampèretang sets in ons assortiment, die naast een ampèretang ook een multimeter herbergen. Over het algemeen zijn het vrij complete sets van ampèretang, multimeter, diverse meetsnoeren, klemmetjes en een handig draagkoffer of draagtasje. Ook diverse afzonderlijke ampèragetangen worden geleverd met een of meer van deze accessoires. Let er overigens wel altijd op of de stroomtang werkt op batterijen (vrijwel altijd), welke batterijen de ampèragetang gebruikt én of deze batterijtjes worden meegeleverd. Zo niet, kunt u via Allekabels uiteraard in een keer online deze batterijtjes meebestellen, inclusief een reservesetje.

Uw ampèretang online kopen

Een ampèretang koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een ampèragetang of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie