Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Hand stofzuiger

Een handstofzuiger werkt als volgt

Een kruimeldief heeft in principe dezelfde werking als een gebruikelijke stofzuiger. De meeste types zijn voorzien van een propeller. Dit is ook hoe een handstofzuiger werkt. De kleine propeller wordt in beweging gebracht door een motor in de kruimeldief. In de meeste gevallen wordt deze motor aangedreven door elektriciteit: in sommige gevallen door de stekker van het apparaat in het stopcontact te steken en in andere gevallen door de energie die is opgeslagen in de accu in de kruimeldief. Dit verschil is afhankelijk van het model dat u besluit te kopen. Er komt een luchtstroom van de propeller af die in het apparaat vacuüm wordt getrokken. Dit vacuüm zorgt ervoor dat het toestel geen lucht blaast maar juist zuigt. Deze zuigkracht zorgt ervoor dat uw kruimels en ander stof in uw huis kunnen worden opgezogen. Oorspronkelijk werkten veel stofzuigers met een zak waar het stof in werd opgeslagen. Tegenwoordig zijn er veel exemplaren op de markt met een reservoir waar het vuil in terecht komt. Een handstofzuiger werkt meestal ook met dit reservoir, wat betekent dat het apparaat relatief makkelijk en snel te reinigen is.

Welke kruimeldief past bij u?

Weet u niet zeker welk model het beste bij u past? In onze webshop zijn er meerdere exemplaren te vinden die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Bent u op zoek naar een handzaam exemplaar dat gemakkelijk schoon te maken en op te bergen is? Dan kunt u het beste voor een kruimeldief kiezen zonder slang. Deze uitvoering heeft een plastic mond waar u het vuil mee op kunt zuigen. Het voordeel van deze exemplaren is dat u geen losse accessoires heeft die u allemaal een plek moet geven. Het nadeel is natuurlijk wel dat u minder mogelijkheden heeft met het toestel. U kunt ook kiezen voor een handstofzuiger die wel is voorzien van verschillende accessoires. Dit apparaat heeft wel een slang zoals een gebruikelijke stofzuiger dat ook heeft. Aan het uiteinde van de slang kunt u verschillende koppen klikken. Zo heeft u een kop die u op textiel kunt gebruiken om uw bank schoon te maken, maar ook een borstelkop voor het reinigen van een toetsenbord of andere moeilijk te bereiken plekken. Deze veelzijdigheid is natuurlijk fijn, maar het betekent ook dat u meerdere accessoires in huis haalt die u een plek moet geven.

Wel of geen oplaadbare handstofzuiger?

Het grote voordeel van een toestel als dit is natuurlijk dat u veel meer bewegingsvrijheid heeft dan met een gewone stofzuiger. Het kleine formaat zorgt ervoor dat u zelfs moeilijke plekken kunt bereiken hiermee. Toch is er een belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden wanneer u er een aan wilt schaffen. Waar de ene uitvoering met een stekker werkt, zijn andere modellen weer oplaadbaar. Natuurlijk heeft dit onderscheid geen invloed op de werking van uw nieuwe kruimeldief. Toch verkiezen sommigen een oplaadbaar toestel boven een handstofzuiger met een stekker. De reden hiervoor is dat een oplaadbaar exemplaar veel meer vrijheid biedt. Zo is het mogelijk om de kruimeldief aan de muur te bevestigen met de oplader. Dit betekent dat de handstofzuiger de hele tijd wordt opgeladen zodat hij altijd klaar is voor gebruik. U hoeft de kruimeldief maar uit zijn standaard te pakken en u kunt meteen al het vervelende stof in uw woning opzuigen. Wanneer u kiest voor een handstofzuiger zonder accu, zult u eerst de stekker in het stopcontact moeten steken. Dit kost meer tijd maar beperkt ook uw bewegingsvrijheid met het apparaat. Het voordeel van deze modellen is dat ze wel volledig kunnen worden opgeborgen.

De voordelen van een kruimeldief

U gebruikt een gewone stofzuiger om al uw vloeren helemaal stof- en vuilvrij te maken. Deze grote apparaten hebben een sterke zuigkracht en zijn in staat om snel een groot oppervlakte te reinigen. De handstofzuiger kunt u zien als het kleine broertje van de gebruikelijke stofzuiger. De kruimeldief is dan ook ontworpen voor kleine hoeveelheden vuil of kruimels die u op de grond of op tafel vindt. Wanneer u wat kruimels heeft achtergelaten na het eten, is het niet de moeite waard om de stofzuiger erbij te halen. In dat soort gevallen is de handstofzuiger een echte uitkomst. Met dit apparaat kunt u namelijk snel een paar kruimels opzuigen. De kleine vorm van de kruimeldief heeft nog meer voordelen. Het apparaat is namelijk licht en handzaam. Door de kleine vorm is het mogelijk om gemakkelijk op moeilijk bereikbare plekken te komen. De plinten van de vloer, kleine hoekjes en verstopte kruimels achter apparaten zijn zo gevonden met een handstofzuiger. U hebt dus de mogelijkheid om uw huis met nog meer precisie schoon te maken. Wanneer u de kruimeldief op wilt bergen, heeft u bovendien niet erg veel ruimte nodig. Een handstofzuiger zou zelfs in een keukenkastje passen!