"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Bouwlamp - LED

Klust u regelmatig? Of u dat als hobby thuis doet of professioneel als beroep, dan weet u als geen ander dat goed materiaal onontbeerlijk is. Als u alleen maar bij elkaar geraapt gereedschap en materialen gebruikt, dan kunt u moeilijk het resultaat bereiken dat u graag wilt. Het lukt misschien wel met halve maatregelen, maar dan met enige frustratie. U kunt namelijk niet op uw gemak en met de juiste apparatuur uw klus klaren. Denk bijvoorbeeld eens aan een bouwlamp met LED. Dit is een handig accessoire om wat meer licht op uw klus te laten schijnen. Allekabels heeft voor u diverse bouwlampen met LED verlichting in het assortiment, welke u eenvoudig kunt bestellen via de webshop. Lees meer
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 10,29
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 15,49
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 20,59
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 30,89
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 25,69

Andere artikelen van Bouwlamp

Statief voor bouwlamp - Avide
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 35,99
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 10,29
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 15,49
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 20,59
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 30,89
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 25,69

LED bouwlamp: energiezuinig

Koopt u uw eerste bouwlamp of bent u van plan om uw huidige bouwlamp te vervangen? Kies dan voor een bouwlamp met LED verlichting. LED heeft namelijk diverse voordelen boven een lamp met halogeen. Een van die voordelen ten opzichte van halogeen is de energiezuinigheid. Als u een hem 1 uur laat branden, dan verbruikt een halogeenlamp van 1000 Watt in die tijd 1 kWh, terwijl bij een led van 72 Watt in diezelfde tijd slechts 0,072 kWh is verbruikt. Dat is een energiebesparing van ruim 90 procent en dat met dezelfde lichtopbrengst! Als u weet dat 1 kWh ongeveer 25 cent kost en u doet veel klussen met behulp van een bouwlamp, dan weet u ook dat u ontzettend veel kosten op termijn kunt besparen. Allekabels heeft diverse bouwlampen in het assortiment, zodat u elke klus kunt klaren met de juiste belichting.

Andere voordelen

Zoals u al heeft kunnen lezen is energiebesparing een groot voordeel van een bouwlamp met led. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Wat dacht u van de duurzaamheid. Afhankelijk van het gebruik mag u blij zijn als u een jaar redt met halogeen. Met COB-ledlampen haalt u met gemak 30.000 branduren en met SMD-ledlampen zelfs 50.000 branduren. Die aanschaf heeft u snel terugverdiend. Daarnaast heeft een led bouwlamp uitstekende lichtkwaliteit. Lampen met SMD-chip heeft een kleurtemperatuur van 4000 Kelvin en een COB-chip 5000 Kelvin. Dit geeft een helderwitte kleur met een rustig lichtbeeld. U hoeft ook niet te wachten tot hij is opgeladen. U kunt direct op volle sterkte aan de slag. Ten slotte geeft een bouwlamp met LED vrijwel geen warmte af. Een halogeenlamp zet 90 procent van zijn energie om in warmte. Een ledlamp verliest slechts 10 procent energie aan warmte. U kunt deze dus gewoon vastpakken. Handig als u ergens even moet bijschijnen.

Verschillende bouwlampen

Er zijn verschillende types beschikbaar. Ze zijn allemaal wel vrij stevig en geven een fel licht af, maar er zit toch hier en daar wat verschil in. Zo zit er verschil in de beschermingsgraad tegen stoffige en/of vochtige ruimtes. De ene bouwlamp kan daar beter tegen dan de andere. Sommige modellen zijn voorzien van een standenschakelaar, zodat u zelf kunt bepalen hoe fel het licht is. Altijd handig als niet altijd het volle licht nodig is, of juist wel. De meesten hebben een kabellengte van ruim 1 meter, sommige van 5 meter. Houd er dus rekening mee dat u wellicht een verlengkabel nodig zou kunnen hebben. Maar er zijn ook bouwlampen met led die gebruikmaken van een oplaadbare accu. Producten met een accu zijn handig als u even geen stroom in de buurt heeft of als de stroom volledig is uitgevallen.

Hoe kiest u het juiste model?

Er zijn verschillende bouwlampen met led. Maar hoe weet u nou welke u nodig heeft? Veel mensen denken dat de hoeveelheid Watt bijdraagt aan de lichtopbrengst, maar dat is niet het geval. De hoeveelheid Watt zegt weinig over de lichtopbrengst van led verlichting, des te meer over het verbruik van de bouwlamp. Als u de lichtopbrengst wilt weten, dan herkent u dat aan de eenheid lumen. Het aantal lumen zegt iets over de lichtopbrengst of de felheid van het licht. Dus ook als een lamp een hoog aantal Watt heeft maar het aantal lumen is laag, dan zal de lichtopbrengst weinig zijn. Let voor de lichtopbrengst dus op de eenheid lumen. Gebruikt u uw het product vaak op plekken waar het vochtig en stoffig is? Let dan ook op de IP-classificatie; de beschermingsgraad. De IP-classificatie bestaat uit twee getallen en geeft aan hoeveel water en stof het product kan verdragen zonder kapot te gaan. Het eerste getal gaat over de weerstand tegen stof, het tweede getal over vochtweerstand. IP00 heeft een lage weerstand tegen water en vochtigheid, terwijl IP67 een hoge bescherming geeft tegen stof en bijvoorbeeld waterstralen.

Uw bouwlamp met LED online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.